Friet met vega frikandel en gekookte spinazie

Goedemiddag leukerd! Precies één week geleden – het lijkt een eeuw- at ik eindelijk weer eens thuis. Na veel op reis te zijn geweest had ik maar zin in één ding: frikandel! Maar ik had tegelijkertijd ook zo veel shit gevreten in New York (waar ik die twee weken daarvoor had vertoefd), dat ik eigenlijk vond dat ik ff fatsoenlijk moest eten. Bovendien was het vegamaandag… Probleem? Nee hoor! Ik maakte een vega frikandel speciaal (twee sauzen; ultra gezond #not) ennnnn frietjes uit de Airfyer (klik hier even op en zie hoe GEWELDIG DIT DING IS) én een hele zak spinazie erbij om weer eens even wat groentes te eten. Nou, best uitgebalanceerd. Haha! Benieuwd naar het recept? Lees verder!

Nodig voor één persoon: 1 nep braadworst van de Vegetarische slager (o.a. verkrijgbaar bij AH) – curry – mayo – verse frietjes uit het koelvak in de supermarkt – scheutje olijfolie – 1 zak spinazie – paneermeel – nootmuskaat

De frietjes meng je met een scheutje olijfolie en bak je in 15 minuten in de airfryer af. In de tussentijd bak je je vega braadworst in een pan rondom bruin en kook je de spinazie in warm (niet kokend) water. Giet de spinazie af en meng met paneermeel en nootmuskaat. Snijd de braadworst – die dus als frikandel smaakt- doormidden en vul met curry en mayo als ene echte frikandel speciaal en serveer de frietjes met appelmoes. Zie; eet je ook nog groentes.

HEERLIJKE maaltijd. Helemaal niet gezond ofzo natuurlijk, maar in ieder geval niet zo vet als een frikandel speciaal met friet van de snackbar. En m’n frikandel-cravings waren mooi wel gestild. Top!

PS: wist je dat deze blogpost vol staat met dilemma’s? TEAM FRIET? TEAM PATAT? TEAM CURRY? TEAM KETCHUP?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Eén reactie op “Friet met vega frikandel en gekookte spinazie

  • Dankzij jou heb ik kennis gemaakt met dit vegetarisch hoogstandje en ik heb er een boel vega-klasgenoten ook heel gelukkig mee gemaakt.
    Nu heb ik alleen echt zin in zo’n ding haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *