Avocado-pizza met garnalen en mozzarella

Goedemorgen goed volk! Eindelijk kon ik gisteravond weer zelf koken en ik maakte een heerlijk zomers maaltje. Wat fijn om weer thuis in Amsterdam te zijn <3.

Ik zag onlangs een artikel viral gaan over hoe intens populair avocado-pizza’s zijn en toen had ik er zin in. Maar ik zat nog een paar weken in het buitenland en moest er dus op wachten. MOEILIJK. Iedere dag heb ik er aan gedacht – dit is ernstig genoeg geen grap- en gisteravond was het eindelijk zo ver. Ook zin gekregen? Aan de slag!

Nodig voor één persoon (ik at drie pizza’s, maar ik denk dat je aan twee ook genoeg hebt, dus ik schrijf ‘m uit voor twee): 2 wraps – 2 eetlepels zure room – 1 bakje grote garnalen (zonder staartjes) – 1 avocado – wat verse peterselie – scheutje olijfolie – peper – grof zout – 1 bol buffelmozzarella

Verwarm de oven voor tot 180C. Smeer de wraps in met zure room en beleg ze met plakjes avocado, garnalen en mozzarella die je in stukken hebt gescheurd. Giet daar een klein scheutje olijfolie over, wat peper en zout en eindig met verse peterselie. Zet de pizza’s een minuut of 15-25 in de oven. Die tijd verschilt nogal, maar je moet ‘t vooral even in de gaten houden en ze eruit halen als de mozzarella al een beetje bruin begint te kleuren en de pizza’s hard worden. Hard is goed. *dirtyface*.

Goed. klaar! 😀 AAN TAFEL! Eet smakelijk!

Ik vond het lekker. Heerlijk maaltje, lekker makkelijk, binnen no time op tafel. En gewoon echt chille smaken. Warme avocado is lekker, ook al denken heel veel mensen van niet. Maar echt! En buffelmozzarella is ook gewoon echt de investering waard. 😀

Oh en hoe eet je zo’n avocado-pizza/tortizza nou? Ik vouw ze meestal dubbel en dat kan perfect als ze hard zijn. En dan schuif je ze zo met je handen naar binnen. Je kunt natuurlijk ook gewoon met mes en vork eten. Maar ik ga voor handwerk. 😀

Lijkt het je lekker? Aan de reacties op Instagram Stories gisteravond gezien wel… 😉

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

6 reacties op “Avocado-pizza met garnalen en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *