Leonie’s week 24: bloggen, advertorials, filmen en SHANGHAI!

Hoi! Nieuwe week en dus een nieuw dagboek. En wéér een nieuwe locatie… Ik typ m’n dagboek nu namelijk vanuit Shanghai! Jaja! Ik vertoef sinds woensdag in China bij m’n boyfriend en ik kan alvast verklappen dat dat FANTASTISCH is. Maar ik deed meer deze week. Ik moest namelijk in een paar dagen tijd – tussen New York en Shanghai in- snel nog ff wat werk doen, sociale dingen ondernemen en shit regelen. Klaar voor mijn week 24? Let’s go!

Maandag: filmen met een heel groot online video platform
Maandagmiddag moest ik om half 3 weg voor opnames in een of ander dorp in de buurt van Schiphol, dus tot die tijd kon ik even werken. Keihard werken, bedoel ik. Er moesten een aantal advertorials geschreven worden (samenwerkingen met merken), ik moest dingen koken, mails beantwoorden, shit voorbereiden voor Shanghai. Kortom; het was druk.

Om half 3 vertrok ik per fiets-trein-uber naar Leimuiden voor opnames met een heel groot online video platform waarvan ik volgens mij volgens de quitclaim de naam niet mag zeggen. Maar ik kan in ieder geval vertellen dat het een enorme productie was, dat ik een klein rolletje als jurylid had en daarbij heerlijke dingen mocht eten én dat het echt vettttt leuk was om te doen. Ook al liep het anderhalf uur uit, op mijn drukke dag, haha. Zodra de video’s af zijn en online staan laat ik het jullie natuurlijk weten. Ik kijk er wel naar uit. 😀

dump

‘s Avonds verrichte ik nog even het laatste werk, kwamen er nog twee vrienden langs om dingen op te halen (had veel eten over van het koken voor advertorials en andere dingen) ennnnn moest ik natuurlijk m’n koffer inpakken. Maar daar ben ik inmiddels echt goed in geworden, haha.

Dinsdag: filmen met een lezeres & vliegen naar Shanghai
Dinsdagochtend had ik om 10 uur afgesproken bij lezeres Eva om een video op te nemen voor de bloginsiders actie die we met Santa Maria hadden gedaan. Súper gezellig!

En daarna snelde ik door naar Schiphol voor mijn vlucht naar CHINAAAA!

Op Schiphol vond ik het inmiddes wel tof dat ik er echt de weg weet en weet waar de leuke caféetjes zijn, de lekkerste banken om op te chillen etc. En dat is best fijn. En ook tof; jullie kwamen op Instagram stories een paar keer met de suggestie of ik dáár niet eens over kon schrijven; wat te doen op Schiphol. En dat vind ik een vet goed idee. Ga ik doen!

Goed, om half 6 steeg mijn vliegtuig op naar Shanghai en de volgende ochtend om 10 uur (lokale tijd, het is hier 6 uur later) landde ik het stadje van vriendlief.

IMG_7229
Klaar voor mijn tiende reis dit jaar!

Woensdag t/m zondag: SHANGHAI & LIEFDE
Van woensdag t/m dinsdag vertoef ik in Shanghai. Ik ben er dus nog steeds. Mét boyfriend. En ik merk heel erg dat als ik met Jan ben, dat ik het heerlijk vind om even niet op m’n telefoon te zitten of achter (of voor) de camera te staan. Bovendien moest ik echt even bijkomen van al m’n reizen van de afgelopen tijd en heb ik dat echt heerlijk gedaan de afgelopen dagen.

Jan zit in China voor zijn werk en overdag op de normale werkdagen, is hij dus gewoon op kantoor en heb ik ‘t rijk voor mezelf in zijn Chinese verblijf. En dat betekende deze week dat ik lekker aan het werk kon (was echt nodig), een beetje lunch ging halen in de buurt (wonton <3, thais <3) en veel heb uitgeslapen. Of bijgeslapen. HEERLIJK!

aubergine
Thais lunchen bij Naam Tai
IMG_7267
Office of today: 12 hoog op Jan’s balkon!
IMG_7249
Lunchtime baby: Vegetarische Wonton soep
jetleag
Mijn jetlag en ik hebben de zon bijna iedere ochtend op zien komen. MOE!

Verder hebben we deze week heerlijk Maleisisch gegeten op een terras op de tweede verdieping in de buurt van zijn huis, zijn we uit eten geweest bij El Willy, wat echt een fantastisch Spaans restaurant is met fenomenaal uitzicht over de Skyline van Shanghai, hebben we bij een vriend van Jan gegeten, hebben in het weekend buiten de deur gebruncht (tip: RGF/Roots Gallery F), zijn we volop bezig met het plannen van onze volgende reis samen (in augustus naar Japan & Filipijnen), hebben we wijntjes gedronken op mijn favoriete rooftop van Shanghai (Kartel), zijn we naar een soort Chinese foodhallen geweest én een van mijn hoogtepunten; hebben we gefietst door Shanghai. En dat vond ik echt vetttttt leuk!

bread
Brunchen bij Bread etc.
brunch
Brunchen bij Roots Gallery F
lekker
Maleisisch eten bij Sambal in Shanghai. Kijk; ik doe niet eens m’n best om een mooie foto van het eten te maken…
shanghai
Mini skyline vanaf het dak van Kartel
taco
Súper lekkere taco’s in de Foodhallen “More than eat” in Shanghai. Vooral die fishtaco op rechts was verrukkelijk!
pizza
Dingen waar ik gek op ben 😀
IMG_7304
Best wel tof hier 😀

Het waren echt zulke fijne dagen weer. Eindelijk weer samen. Nu nog even mijn laatste dag hier (vandaag) en dan vlieg ik morgen weer terug en moeten we elkaar weer vijf weken missen. Maar dan zien we elkaar in Japan. Woehoe!

En wellicht kom ik daarna nog wel eens terug in China… Who knows!

Voor nu was dit in ieder geval mijn week 24. Morgen vlieg ik -zoals ik zei- terug naar Amsterdam en daar wacht een drukke week op me. Maar er is rust in zicht. De komende week ga ik nog filmen met een héle leuke man én met een grote supermarktketen, ga ik met Laura naar Surfana surffestival in Bloemendaal, heeft m’n moeder nota bene een fotoshoot voor iets wat met mij temaken heeft en ga ik weer helemaal genieten van Amsterdam. En ik ga even een maandje het roer omgooien.

Ik werd hier in Shanghai namelijk écht goed ziek en dat was voor mij een teken van m’n lichaam om me even totaal onsubtiel te vertellen dat ik te druk ben geweest en te slecht voor m’n lijf. Het is weer echt even tijd voor regelmaat; normaal slapen (geen jetlag iedere week), goed eten (geen hamburgers en sushi de hele tijd), veel beweging (Jan wil graag hiken in Japan; I’d better prepare myself, haha) én heel veel werken. Zorgen dat mijn blog weer eens even regelmatig geüpdatet wordt. Met recepten en niet alleen reisverhalen. En nog veel meer toffe dingen die ik bedacht heb. Ik heb hier zó veel zin in. gewoon weer even een maandje in Amsterdam. En volop er voor gaan. Het voelt als een soort Nieuwjaarsdag: HAPPY NEW YEAR! Goede voornemens! Woehoe! LET’S GO!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

4 reacties op “Leonie’s week 24: bloggen, advertorials, filmen en SHANGHAI!

  • Hoi! Weet je waar ik zo benieuwd naar ben? Ik zag ‘t al op insta voorbij komen.. Wat ligt er op dat super schattige stoeltje op je bf z’n bord bij Roots Gallery F?

  • Ik blijf altijd onder de indruk van jouw weken, al die projecten en reizen, zo tof! Maar ik kan me voorstellen dat het ook een aanslag op je lichaam is en dan is bijkomen wel even nodig. Fijn dat je dat bij Jan kan doen en als je weer terug bent in Nederland. X

  • Hoi!
    Voor als je naar de Fillipijnen gaat, check even Duli Beach Resort. Iniemienie resort, opgericht door Nederlanders, op het strand, met surfspot en heel lekker eten!
    En de boottocht van Buhay Isla van El Nido naar Coron!!
    Have fun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *