Joehoe! Ik eet deze week even een soort van gezond, omdat ik net terug ben van vakantie (fulltime uit eten) en binnenkort naar Lowlands ga en daar gewoon knettergezond wil rondlopen (iets met buikproblemen en daar geen zin in hebben op LL). Daarom at ik gisteravond fresh springrolls! Een maaltijd waar echt níks geks in zit, met lekkere verse groentes en bijna alles rauw. En toch gruwelijk heerlijk. Ik ben fan! Zin in? Lees door!
Nodig voor één persoon: 4 rijstvellen (verkrijgbaar bij AH) – 1 eetrijpe mango – 1 eetrijpe avocado – 10cm komkommer – peen julienne (wortel) – 100gr gerookte zalm
Snijd de mango in blokjes, snijd de komkommer en zalm in dunne reepjes en snijd de avocado in kleine stukjes. Neem een rijstvel en hou ‘m onder de warme kraan, zorg dat alle kanten nat worden. Leg ‘m dan op je bord en ga ‘m vullen met alle ingrediënten. Leg een lijntje van komkommer, avocado, mangostukjes, wortel en gerookte zalm. Het rijstvel wordt in de tussentijd langzaam zacht. Vouw het vel vervolgens helemaal dicht, zodat je een rolletje krijgt. Lijkt op een condoom, smaakt veel beter (zei ik dat echt?).
Ik maakte met deze hoeveelheid 4 rolletjes, maar dat ligt ook wel een beetje aan de grootte van het rijstvel. Sinds kort heeft AH een nieuw merk rijstvellen (groene verpakking ipv paarse verpakking) en die vind ik beter want ze zijn groter en steviger. Minder kans op scheuren en van een gescheurd condoom wordt niemand blij… 😉
Eet smakelijk!
Oh wacht; ik vergeet bijna het belangrijkste: serveren met sojasaus! Anders is het echt intens saai.
En toegegeven: dit waren niet de lekkerste springrolls die ik ooit maakte. Maar ze waren zeker goed te pruimen.
Ook leuk: je kunt ze heel goed bewaren en dus ook de volgende dag nog meenemen als lunch! Chill.
DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet
MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!
Lauren zegt:
Super leuk recept! Gisteren gemaakt, maar dan ook nog met noedels, peultjes, de helft met gerookte zalm en de andere helft met garnalen. En een beetje chili of wasabi door de soja saus is ook een aanrader! Dank voor de tip.
Dominique zegt:
Liefde voor springrolls! Moet je een keer uitproberen met Hoisin saus, ook superlekker!
Nienke zegt:
Thanks voor de lunchtip! Ik struggle altijd met ideeën voor mijn lunch en dit lijkt me echt lekkerrrr
Eva zegt:
Tip tegen scheuren: leg onder je vulling een blaadje sla, dan prikt je vulling niet door het vel heen. Ook erg lekker met wat glasnoedels erin, dan vult het net wat meer (vind ik).
Tessa zegt:
Met chilisaus ipv sojasaus is ook erg lekker!
Demi | DE KOOKFABRIEK zegt:
Dol op springrolls, dus dit ga ik maken! Mmm!