Fresh springrolls met tofu, avocado, taugé, ei en wakame

Hoi allemaal! Happy New Year! Dit is mijn eerste blogpost in 2016, woehoe! En dat voelt niets anders dan mijn laatste blogpost in 2015. En ik ga ook gewoon bloggen over een avondmaaltje van vorig jaar. Haha, dat klinkt vreemder dan het is.

Afgelopen maandag at ik verse springrolls met een paar héle lekkere ingrediënten en ik vond het echt een succes! En uiteraard vega, want ook in het nieuwe jaar blijf ik op maandag vegetarisch eten. Moet je ook doen!

Nodig voor één persoon (4 springrolls) – 4 vellen rijstpapier (AH of toko) – 1 avocado – 1/2 blok tofu (zit geen smaak aan; probeer het eens!) – 1/2 bakje taugé – 2 eieren – kokosvet om in te baken – sojasaus – wakame (japanse zeewiersalade, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt; ligt meestal bij het vis)

Doe een flinke lepel kokosvet in een pan en laat het heet worden. Ik gebruik kokosvet omdat het lekker naar kokos smaakt, maar je kunt ook gewone olie gebruiken. Bak de taugé in het kokosvet. Kluts ondertussen twee eieren. Doe die bij de taugé in de pan, laat het heel even stollen en ga dan roeren. Je krijgt dan een roerei met taugé erdoor. Heel cool!

Snijd ondertussen de tofu en avocado in dunne reepjes. Bak de avocado in de pan waar je je inmiddels gaar en bruin geworden roerei met taugé uit hebt gehaald. Hier mag je nog weer wat kokosvet aan toevoegen. En ja je las het goed: je bakt je avocado. Zó lekker.

Als de avocado een beetje gekleurd en knapperig is haal je ‘m uit de pan en ga je de tofu bakken. Volgens mij moet dit een minuut of 5, maar dat staat wel op de verpakking, dus check dat even. Voeg in ieder geval de laatste minuut een scheut sojasaus toe en laat de tofu hier in pruttelen.

En dan gaan we nu echt de springrolls maken; neem een rijstpapier en houd die onder de warme kraan. Zorg dat ‘ie helemaal nat is. Leg ‘m op je bord en start met vullen: avocado, ei met taugé, tofu met sojasaus en doe er wat wakame bij in. Vouw de springroll dicht tot een rolletje. Het rijstpapier is inmiddels als het goed is helemaal zacht en plakkerig geworden. Zo niet, wacht dan nog heel even en vouw ‘m dan dicht.

Maak je geen zorgen als het er niet uit ziet, zoals je op de foto kunt zien ben ik hier ook geen ster in. Maar dat maakt toch niet uit: het is vet lekker en zodra het in je mond is ga je er op kauwen, dus fuck opmaak.

Nou, dat was een hele uitgebreide omschrijving voor een maaltijd die eigenlijk in de praktijk best snel klaar is en makkelijk te bereiden is. Ik hoop dat jullie ‘t na gaan maken, want oh oh oh: dit is lekker! Eet smakelijk!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via Lterveld!

MEER SPRINGROLLS:

4 reacties op “Fresh springrolls met tofu, avocado, taugé, ei en wakame

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *