Butter chicken met aubergine, kokosrijst en een frisse salade van komkommer, tomaat en yoghurt

Hoi! De afgelopen week stond in het teken van Het Einde Van Het Jaar en ik kreeg bucketlist-stress. Ik had namelijk begin 2015 een lijstje opgesteld met dingen die ik in 2015 gedaan wilde hebben. En je snapt: daar dacht ik pas weer aan toen het begin december was en toen wilde ik opeens van alles. Ik verklap alvast: dat lukte niet.

Eén van de dingen op mijn 2015-bucketlist was: zelf een curry maken. Helemaal vanaf het begin. Er zullen ongetwijfeld een miljoen mensen nu denken (ja zoveel lezers heb ik)(nee oké, niet waar): dat is toch niet zo moeilijk? Maar voor iemand met vrij weinig verstand van koken (ja, dat vind ik nog steeds) is dit een uitdaging. Man, oh man. Zo groot zelfs, dat het me niet gelukt is om ‘m in 2015 te volbrengen.

Maar ik deed wel een poging. Een soort van. Afgelopen woensdag, toen ik met een date ging eten, wilde ik het er wel eens op wagen. Ik zag het helemaal voor me: met z’n twee in de keuken, met heul veul ingrediënten die ik niet ken en dan eens even écht koken. Niet dingen uit een pakje bij elkaar gooien, maar écht dingen kruiden en kijken wat de verschillende smaken doen en dan nog een beetje van dit en een beetje van dat erbij. Maar… Toen had ik lekkage thuis, moest ik tot half 5 op de loodgieter wachten en had ik nergens tijd om naar een Toko te gaan. En dus sjeesde ik maar gewoon langs AH voor ingrediënten en eindigde zo met de Butter Chicken van Kumar’s. Want ik weet dat dat merk lekkere curry-pasta’s heeft, dus dit leek me ook wel prima.

Dat recept van een curry from scratch laat dus nog even op zich wachten, maar ik ga wél deze Butter Chicken met jullie delen.

Nodig voor twee personen: 300gr kippendijen – 1/2 aubergine – 1 ui – 1 teen knoflook – 2 kopjes rijst – 1 blikje kokosmelk – een beetje volle yoghurt – Kumar’s Butter Chicken – 1/2 komkommer – een paar cherrytomaatjes – peper & zout

Snipper de ui en knoflook en bak even glazig. Snijd de kip in stukjes en bak mee totdat ze helemaal verkleurd zijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes en voeg toe aan de kip met ui en knoflook en bak ook even mee. Doe de Butter Chicken pasta erbij en verdun met wat yoghurt en eventueel water. Laat dit pruttelen.

Zet ondertussen een kookpan op het vuur en doe er kokosmelk in. Verdun het een beetje met water en voeg de rijst toe. Breng dit aan de kook en laat de rijst droogkoken in de kokosmelk. Roer goed door, zodat de kokosmelk niet aankoekt en proef af en toe of de rijstkorrel al goed is.

Serveer de curry met een salade van komkommer, cherrytomaatjes, wat yoghurt en peper & zout. Oh, en een naanbroodje erbij is ook lekker. KLAAR!

Lekker, makkelijk, gezellig en een prima maaltijd voor een date. Overigens vond ik de combinatie van aubergine en Butter Chicken wel ietsssssje heftig, omdat aubergine ook heel vettig kan smaken. Maar tegelijkertijd was dat ook wel weer lekker. Dus: info waar je niets aan hebt. Doe er wat mee :D.

Trouwens! Als jij nou een goed recept hebt voor curry from scratch, dan hoor ik het graag! Laat hieronder even een reactie achter :).

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER CURRY:

4 reacties op “Butter chicken met aubergine, kokosrijst en een frisse salade van komkommer, tomaat en yoghurt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *