Door Elske – Goedemiddag! Laatst was ik in een skere bui en daarom wilde ik graag goedkoop maar lekker eten. Door mijn hoofd gingen allerlei ingrediënten die nog in mijn koelkast (spinazie, champignons en hummus) en in mijn vriezer (flat bread) lagen en bedacht er onderstaand recept mee. Sowieso goedkoop dus, maar of het ook lekker was? Dat ga je nu lezen!
Voor 1 persoon: 1 flat bread – 200 gram verse spinazie – stuk of 8 champignons – 1 kleine ui – teentje knoflook – 3 volle eetlepels hummus, naturel ‘smaak’
Pel de ui en knoflook en snijd beide in hele fijne stukjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin je ui en knoflook aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe. Bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur en voeg daarna ook de spinazie toe. Bak net zo lang tot de spinazie geslonken is. Besmeer je flat bread met de hummus en verdeel hier je spinazie-champignon mengsel overheen. Top af met wat peper en zout en klaar is je maaltijd!
Mega eenvoudig, supersnel en goedkoop. Ook mega lekker? Mwoah, niet heel spectaculair dit. Misschien had ik nog een ander ingrediënten toe moeten voegen voor een extra ‘pit’. Het was nu vrij vlak en saai. Misschien feta erover heen strooien? Of bedekken met zongedroogde tomaat en halloumi? Hmm.. klinkt al beter. Jij misschien een idee? Laat het dan vooral hieronder weten 😀
Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Malu zegt:
Ik vind het juist heerlijk zo! <3