Een lesje over pasta (incl recept Spaghetti bolognese met spinazie en caprese)

Gesponsord – Hey leuke mensen! Vandaag heb ik een tof recept voor je (lekker, makkelijk én binnen no time klaar), maar wil ik je eerst iets vertellen over pasta. Pasta? Ja: pasta. Een product dat velen van ons toch minstens één keer in de week eten, maar we weten er eigenlijk best weinig van af. Je gooit het in de pan en that’s it. Maarrr! Dat is niet it. Ik heb voor de blogpost van vandaag namelijk wat toffe dingen om te weten over pasta voor je verzameld, in samenwerking met Barilla; het meest verkochte pastamerk in Italië (en dat zegt wat, haha). Feitjes die interessant zijn én je leven makkelijker maken. Klaar voor? Let’s pasta!

Met deze truc meet je hoeveel spaghetti je nodig hebt voor één persoon
Een normale portie per persoon is 85 gram spaghetti. Ongekookt. Mocht je een grotere eter aan tafel hebben, dan kun je prima uitwijken naar 110 gram per persoon. Zeggen deze getallen je niets? Há: mij ook niet. Maar ik heb een chille truc voor je: als je spaghetti in een leeg flesje water van 50ml doet, dan heb je precies 110 gram. Nét ietsje minder dan de opening van een flesje water, is dus ongeveer 85 gram. Life hack!

truukje1

Dit wist je nog niet over pasta…
Pasta wordt natuurlijk gemaakt van tarwe, dat kon jij je ook nog wel bedenken. Maar wist je dat er een verschil zit in kwaliteit tarwe en dat dat verschil in uitwerking heeft op de plakkerigheid van je pasta?  Als de tarwe waaruit pasta wordt gemaakt van slechte kwaliteit is, laat de pasta veel zetmeel los. Hierdoor gaat de pasta aan elkaar plakken.  De pasta van goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld Barilla, heeft hier geen last van, omdat het van goede kwaliteit tarwe is gemaakt. Naspoelen en een beetje olie er doorheen na het koken, om plakken tegen te gaan, is dus niet nodig. Ik had geen idee. Jij wel?

Hoe kook je pasta? Met zout? Met olie?
Sommige mensen voegen tijdens het koken van de pasta een scheutje olie toe. Onzin! De olie blijft tijdens het koken óp het water drijven en heeft daardoor niet echt een functie. Wel kan ik me voorstellen dat je even een scheutje olie door je pasta doet ná het koken, maar zoals je hierboven al kon lezen, is dat bij de pasta van Barilla dus niet nodig. Bovendien zorgt het laagje olie ervoor dat de pasta en de saus niet goed aan elkaar kleven, en dat wil je eigenlijk niet. Maarrrr! Zodra de saus en pasta met elkaar gemengd zijn, kan een scheutje olie wel zorgen voor wat extra smaak. Dus dan mag het wel 😉

Zout dan; voeg je dat toe tijdens het koken?
Yes baby! Zout heb je nodig om de smaak van de pasta meer naar voren te laten komen. Voeg een klein snufje toe en je proeft al verschil. Nice!

Naspoelen?
Niet nodig! De pasta heel even onder de kraan houden na het koken doe je vaak om overtollig zetmeel van de pasta af te spoelen. Bij Barilla pasta is dat niet nodig. Vanwege bovenstaande redenen ;-). Makkelijk hè?

Zo. En dan is het nu tijd voor een lekker makkelijk receptje met Barilla. Ik dook de keuken in voor een lekkere spaghetti Bolognese met een twist. De toevoeging van nét een beetje extra groentes en natuurlijk KAAS (#mozzarellaisleven), maakt dit tot een heeeerlijk receptje. Aan de slag!

Nodig voor twee personen: 170 gr Barilla Spaghetti n.5 – 1/2 pot Barilla bolognesesaus* – 2 handen verse spinazie – 1 tomaat – 1 bol (buffel)mozzarella – scheutje olijfolie

*Barilla biedt naast pasta ook pasta-sauzen en pesti aan

Kook de spaghetti in 8 minuten gaar en al dente. Verwarm in de tussentijd de bolognesesaus in een pannetje. Dit hoeft slechts warm te worden, het is al gaar en op smaak.

Maak in de tussentijd een salade van spinazie met mozzarella en tomaat en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de spaghetti af. Je hoeft het niet na te spoelen of er nog een scheutje olijfolie doorheen te doen; de pasta is door de goede kwaliteit, meteen al goed.

Meng de pasta met de saus, serveer de spinazie-mozzarella-tomatensalade erbij en eet smakelijk!

bar_nieuw_1

Ik vond het echt een heerlijke maaltijd. Zo simpel, maar toch zo lekker. De bite van de pasta van Barilla is precies zoals je hem wilt: al dente. Niet zacht, niet hard, gewoon precies lekker. Klein feitje nog tussendoor: wist je dat ‘dente’ ‘tand’ betekent in het Italiaans en je een pasta dus ‘al dente’ noemt als je met je tand nog de structuur voelt van de pasta? Vind ik leuk. En lekker! En dan stond het ook nog eens binnen no time op tafel. Heb je opgelet? Het koken van de pasta is de langste bezigheid. Niceeee!

Krijg je al trek? ik zeg: let’s pasta!

Wil je meer weten over pasta of meer inspiratie opdoen voor recepten? Check barilla.nl.

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *