Drie nieuwe smaken Tony’s Chocolonely: het oordeel!

Hoi allemaal! Het nieuws is je vast niet ontgaan dat Tony’s Chocolonely weer drie nieuwe limited edition chocoladereden op de markt heeft gebracht. Zo wel: kom eens onder die steen vandaan; welkom in de wereld.

De drie nieuwe smaken zijn Melk cola met knettersuiker, Wit wortel walnoot en Puur gember citroen en ze lagen bij deze lucky foodblogger op de deurmat toen ik terug kwam van vakantie. Tijd voor een test!

Ik ben dik fan van Tony’s Chocolonely en vond dikwijls (dit woord heb ik nog nooit  getypt) de limited editions een schot in de roos. Of dat dit keer ook zo is? Let’s try!

tony2

Melk cola met knettersuiker: klinkt fantastisch, als je het mij vraagt. De chocolade is sowieso lekker en je proeft ook wel duidelijk de cola-smaak, maar ik vind het niet per se geweldig. De knettersuiker geeft wel een leuk effect, maar ik vind dit bij lange na niet het niveau van Tony’s karamel zeezout halen.

Wit wortel walnoot: ik ben niet zo’n fan van witte chocolade, maar ik vind de smaakcombinatie bij deze wel enigszins geslaagd. Het komt een heel klein beetje in de buurt van worteltaart, maar de witte chocolade verpest het eigenlijk. Lekker? Niet echt.

Puur gember citroen: dit lijkt me geweldig, want ik ben gek op alles met gember en citroen. Toch vond ik deze tegenvallen. De combinatie van pure chocolade met citroen vind ik gewoon te zuur en je proeft te weinig gember. Misschien was dit eerder lekker geweest met melkchocolade? Maar ik ben dan ook niet echt een puur-fan.

Conclusie? Shit, ik vind ze alledrie niet lekker. En mijn testing-partner-in-crime (en in life <3) was ook niet erg enthousiast. Jammer! Dan maar weer een halfjaartje wachten tot de volgende limited editions uitkomen. En dan in de tussentijd maar gewoon heel veel karamel zeezout eten. Je moet toch wát…

Heb jij de drie nieuwe limited editions van Tony al geproefd? Wat vond je er van?

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

5 reacties op “Drie nieuwe smaken Tony’s Chocolonely: het oordeel!

  • Heb de witte al wel geproefd, en die vind ik wel lekker omdat ik sowieso van witte chocolade hou, maar wat je zegt. De smaken komen lang niet in de buurt van de karamel zeezout. Hoewel ik de vorige limited edition wel weer lekker vond, die met passievrucht en yoghurt.. Ben benieuwd waar ze volgende keer mee komen!

  • Ik vindt ze ook alle 3 helemaal niets.. Speciaal gaan halen bij hun kantoor als cadeau voor vriendin en mezelf, maar ze vallen erg tegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *