Leonie’s week 39: terug van vakantie, heel veel werken, taart bakken, toffe meetings, koffie drinken en meer!

Hoi allemaal! Het is eindelijk weer eens tijd voor een wekelijks dagboek. De afgelopen weken waren zo chaotisch met vakanties, dat m’n dagboek van de afgelopen week er steeds bij in schoot. Maar de komende weken ben ik in ieder geval thuis (en totaal niet rustig), dus ik hoop dat ik ‘m tot het einde van het jaar nu toch gewoon iedere week weer ga bijhouden. Want er staan leuke dingen te gebeuren! En er gebeurden deze week alweer allemaal leuke dingen. Ik kwam terug uit Java, ging eindelijk weer hard aan het werk, ontdekte twee toffe hotspots en was al met al toch wel een beetje het blijste meisje op aarde. Ondanks een keelonsteking. Lees je mee?

Woensdag: werken & slapen 
Woensdag kwam ik terug uit Java. Om 7 uur ‘s ochtends landden we op Schiphol en kon m’n dag beginnen. Ik moest flink wat werk verrichten, omdat ik in een week tijd amper iets had gedaan en wilde dat allemaal voor 12 uur doen, want ik moest ook écht naar bed. Om half 3 lag ik er in en heb ik heeeerlijk liggen tukken tot een uur of 6.

img_8444
Terug in Amsterdam <3

En dat was nodig. Ik had in Java bijna niet geslapen (gek ritme + jetlag is niet oké) en had een keelontsteking opgelopen, dus dat was top. Tijd voor rust. Iets waar ik echt compleet geen zin in had.

img_84543
Sjaal: check. Vitamines: check. Wollen trui: check. Weg met die keelonsteking!

Waar ik wél zin in had, was mijn eetdate met de Leukste Man Van Allemaal ‘s avonds. Onder het genot van heel veel groentes en wijn kon ik eindelijk weer eens bij thuiskomst uitgebreid aan iemand vertellen hoe ik het had gehad. Woehoe!

Overigens kwam ik woensdag thuis en stonden er echt een miljoen pakketjes op me te wachten, dus ik kan jullie ook eindelijk weer eens laten zien wat voor toffe nieuwe dingen er allemaal zijn. Check:

img_1569
Ik kreeg het nieuwe boek van Rens Kroes met recepten om mee te nemen!
img_1568
Ik kreeg een pakketje toegestuurd, waar deze toffe limonadefles onderdeel van was. Man, wat ben ik gevoelig voor zulke verpakkingen. Zo mooi!
img_1583
Een tijdje geleden kreeg ik #lidlwijn toegestuurd. Vanavond ga ik ze met m’n eetclub testen!
img_1582
Bonduelle heeft nieuwe kleine verpakkingen Kidneybonen en kikkererwten. Handig als je vaak alleen voor jezelf kookt óf voor door een salade!
img_1586
&Samhoud kwam bij me langs met twee nieuwe vegetarische snacks. De bloemkool-kaassouflé heb ik inmiddels getest en die is erg lekker. Ja, ik had het ook niet verwacht ;-).
img_1567
ZTRDG heeft de FoodWeLove maandbox overgenomen van FoodWeLove. De eerste SmaakCollectie is een samenwerking met Indie Brands. Hij zit vol met Granola for Gangsters, Mesjokke chocolade, Huck’s Herbs, Pinkyrose en Scarlett & Mustard tomatensalsa. Vooral van de limonade en granola for gangsters word ik blij!
img_8447
Hema heeft een koffiecapsule maker op de markt gebracht en ik ben FAN!
tony
Tony’s Chocolonely heeft drie nieuwe smaken! Ik testte ze uit.

Donderdag: bak een taart en vier het leven
Donderdag moest ik natuurlijk ook gewoon weer aan het werk en even flink opruimen, want ik had ‘t huis echt compleet in puin achtergelaten tussen mijn Italië en Java-vakanties in.

‘s Middags kwam Claartje langs met koffie om bij te kletsen en verder bakte ik een taart, want ik was vrolijk en had opeens zin om een taart te bakken. Die uiteraard mislukte, want ik kan dus nog steeds niet bakken. Ik snap niet waarom ik het toch blijf proberen…

img_8454
Hij ziet eruit alsof hij vet goed gelukt is, maar niets is minder waar…

Vrijdag: tostitijd en een hotspot in Rotterdam
Vrijdag was het dan wederom een normale werkdag en eindelijk weer tijd voor een tostivideo! Check die hierzo!

img_8455
ff lachen met m’n tosti roomkaas, ananas en ontbijtspek

‘s Avonds ging ik naar Rotterdam (met keelontsteking, topidee) om met friend Marte bij te praten, want we hadden elkaar al drie eeuwen niet gezien. We mochten komen eten bij Lola en dat was echt ontzettend lekker en leuk. Ik schreef er deze blogpost over. Aanrader!

img_8462
HEERLIJKE TAPAS bij Lola Rotterdam

Daarna dronken we nog een cocktail (ijsklontjes: YES) bij een vet hippe rooftopbar naast Rotterdam Centraal en toen ging ik met de trein terug naar huis. Omdat ik echt niet meer kon. Dacht ik. Totdat een zeker iemand appte dat ik naar Edelwise moest komen en opeens stond ik een paar uur later te dansen tijdens een veel te leuk feest in Edel. Oeps.

Zaterdag: Vondelpark, frites en Filmhallen
Zaterdagochtend werd ik wakker met een breakfast for champions: ei, spek en brood. Mjam! Overdag ging ik weer ff aan het werk, want ik moest toch echt even een en ander inhalen.

img_8463
Goedemorgen zaeterdag!

‘s Middags ging ik met mezelf koffie drinken in het Vondelpark. Ik fiets normaal iedere week een keer door het Vondelpark, omdat ik het echt zo’n fijne plek in Amsterdam vind, maar nu had ik wegens vakanties een paar weken overgeslagen. Moest ingehaald worden!

img_8475
Kijk even goed naar mijn broek: hoe awesome is die unicornglitterlaag? <3

Bij Starbucks haalde ik een grote Decaf Caramel Macchiato met slagroom en daarmee streek ik neer aan het water tegen een boom in het mooiste park van Amsterdam. Een paar uur heb ik hier gezeten; gewoon lekker muziek luisteren, een beetje Nadenken Over Het Leven. Ik was blij :):):)

Zaterdagavond ging ik dan eindelijk naar de snackbar, waar ik al weken naar uitkeek, maar wat ik altijd even moet plannen i.v.m. buiktroubles en niet tegen gefrituurd eten kunnen (en daarna daten is niet handig, daarna belangrijke afspraken hebben ook niet), maar zaterdagavond was het eindelijk zo ver. En daar schreef ik deze blogpost over. Over waarom men altijd naar dezelfde snackbar gaat, zelfs als dat niet de beste is. Lees maar.

‘s Avonds ging ik met mezelf naar de bioscoop en ook dat was heerlijk. In de Filmhallen keek ik Bridget Jones’s Baby en ik vond het een heerlijke film. Hardop gelachen en tranen over m’n wangen. Man, wat een lekkere avond.

img_8484
Mooiste bioscoop van Amsterdam: de Filmhallen

Zondag: toffe meeting, bodybalance en hipstertournee
Ik begon de dag met een early morning meeting met Laura voor ons Grote Project en daarna ging ik naar bodybalance. Eindelijk weer eens!

img_8494

img_8488
Thee en zoetigheid in een hele toffe nieuwe hotspot in Amsterdam. Hier schrijf ik binnenkort over!

‘s Middags ging ik voor de hipstertournee weer eens aan het werk in een caféetje in Amsterdam en daar schreef ik deze blogpost over.

hipster
Werken in café Van de buurt

‘s Avonds werkte ik nog even thuis verder en om 12 uur ging ik naar bed. Tijd voor een nieuwe week!

Inmiddels is het maandagochtend en ben ik al sinds 8 uur keihard aan het werk. Er zijn duizend dingen die ik wil en moet doen en ik heb echt een energie door m’n lijf razen die verrukkelijk is. Wat liefde al niet met een mens doet… 😀

Ik ga vanmiddag nog naar een bierproeverij en heb vanavond eetclub. Morgen ga ik flink aan de slag voor mijn boek en boekpresentatie en ga ik de hele avond sporten. Is het idee.

Donderdag heb ik weer iets met de radio, een boeklancering van een andere foodblogger en ‘s avonds de opening van iets dat bij het W hotel hoort, waar ik met Clarabella van plan ben om de hele cocktailbar leeg te drinken en vrijdag ga ik richting Assen om m’n ouders en zwangere zus weer eens even te zien én voor de housewarming van vriend Willy, die zijn Amsterdamse minikamer heeft ingeruild voor een 11-kamer-villa in een dorp in Groningen. Het wordt een mooie week 🙂 ZIN IN!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

Eén reactie op “Leonie’s week 39: terug van vakantie, heel veel werken, taart bakken, toffe meetings, koffie drinken en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *