Budget DIY: koffieblik met gouden luipaard

Hoi allemaal! Op Instagram kon je de afgelopen week zien hoe ik bezig was met een toffe DIY om zelf mooie koffieblikken te maken van oude meuk. Omdat er MEGA veel reacties op kwamen, vertel ik je vandaag in deze blogpost stap voor stap hoe ik mijn koffieblikken heb gemaakt, zodat je thuis zelf ook aan de slag kan. Zin in? Let’s go!

FullSizeRender

Dit heb je nodig:
– speelgoeddieren; ik kocht de dieren bij de Action voor €3 (voor 3 luipaarden), maar je kunt ook goed even kijken wat de kringloop heeft liggen.
– oud blik; ik kocht 3 blikken voor €0,50 bij de kringloop en lette daarbij vooral op de vorm van het blik en de kleur van de binnenkant. Bij mij zijn ze alledrie geelachtig/goud van binnen.
– matte spuitverf; ik koop mijn spuitverf altijd voor €4 bij Henxs in Amsterdam.
– metallic spuitverf goud; toevallig scroode ik deze voor €2 bij de Action.
– schroefoog; dat is zo’n schroef met een rondje eraan; te koop bij de Bouwmarkt
– dikke spijker & een hamer
– St Marc ontvetter

Totale kosten voor 3 blikken: €11,50

Stap 1: Spuit de speelgoeddieren en het schroefoog goud en laat ze goed opdrogen. Op de verpakking van de spuitverf staat wel hoe lang je dit moet laten drogen.

IMG_6292

Tip: gebruik je tweedehands speelgoeddieren? Dan kun je ze het beste eerst even goed ontvetten met Sint Marc.

Stap 2: Ontvet de oude koffieblikken en spuit ze vervolgens in de gewenste kleur. Laat ook dit goed opdrogen.

IMG_6380

Stap 3: Bepaal waar op de deksel van het koffieblik het dier moet komen te staan en maak in het midden van die plek een gaatje in het blik. Dit doe je door een dikke spijker door het blik heen te slaan. Het is handig als je werkblad van (oud) hout is, zodat als je te ver doorslaat, de spijker daarin gaat. Zorg ervoor dat je een dikke spijker gebruikt, zodat je straks makkelijk het schroefoog er doorheen kunt draaien.

Stap 4: Maak een gaatje in het speelgoeddier aan de onderkant, waar het schroefoog straks in moet. Het is handig om hier alvast met een hamer en een spijker een beginnetje te maken, zodat je straks het schroefoog er makkelijk in kan draaien.

Stap 5: Draai het schroefoog door de deksel. Zorg dat het oog (de ronde opening) aan de binnenkant van de deksel zit en draai ‘m er helemaal doorheen.

IMG_6414

Stap 6: Draai dan vanaf de bovenkant het gouden speelgoeddier op het schroefoog. Draai dit net zo lang door totdat het speelgoeddier vast dit. Pas op dat je niet met de goud gespoten poten van het speelgoeddier te veel over de deksel draait; dit kan sporen achterlaten.

Klaar!

FullSizeRender

Het valt de oplettende lezer wellicht op dat ik m’n schroefogen niet gespoten had van te voren; niet aan gedacht en nu is het te laat. Maar sla die stap niet over, dan ziet het er net wat mooier uit.

Kan je dit ook met lijm doen in plaats van een schroefoog? Ik twijfel… Ik wilde het wel met secondelijm proberen, maar ben toch bang dat dat niet goed blijft zitten op de gespoten verflaag én je trekt er natuurlijk steeds aan als je het blik openmaakt… Maar je kunt het proberen!

Dit is hoe het er bij mij thuis nu bij staat:

FullSizeRender[1]

Love it!

Ga je ermee aan de slag? Stuur me vooral een foto van het eindresultaat via Instagram; daar word ik vet blij van :D. Succes!

Heb je vragen over dit DIY project? Stel ze hieronder!

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

 

4 reacties op “Budget DIY: koffieblik met gouden luipaard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *