Dinner: Zoete aardappel en pastinaak uit de oven met tomaat, veldsla en feta

Goedenavond! Het is zondag en ik heb vandaag echt geen kloot uitgevoerd. Ik zou eigenlijk zo veel moeten doen, dat ik gewoon maar niks doe, ken je dat? Niet echt een goed teken en ik geloof dan ook echt dat ik wel een soort van aan vakantie toe ben. Komt het even goed uit dat ik de komende week maar 3 dagen werk en daarna t/m 4 januari VRIJ BEN. Mijn heeeeemel ik heb er zin in. Vet heerlijk! En ik heb zulke leuke ideeën voor dingen om te doen in die tijd. O.a. iets met film waar ik zelf heel erg naar uitkijk. Maar eerst weer even op de rit zijn, dat wil zeggen; mailachterstand bijwerken en CHILLEN.

En omdat ik dus 11 dagen vrij in het vooruitzicht heb, heb ik vandaag geen ruk uitgevoerd. Mag ook wel eens, toch? Het leuke met zulke dagen is dat ik dan de hele dag al na kan denken over wat ik ’s avonds klaar ga maken. Van de week was ik uit eten bij Buuf en daar bestelde ik een pompoenrisotto die geserveerd werd met gegrilde pastinaak. Pastinaak had ik nog nooit gehad, maar de dag erna spotte ik ’t in de AH en dus wilde ik deze week eens kijken of ik ’t zelf ook zo lekker klaar kon maken (want het was dus echt heel lekker). Vandaag was de dag dat ik ’t uitprobeerde en guess what? Totáál mislukt. Kun jij dit beter? (Yes please). Laat dan even een reactie achter met hoe je deze maaltijd van pastinaak, zoete aardappel, tomaat, veldsla en feta wél tot een succesvol avondmaal maakt. (Alleen knoflook toevoegen bij het bakken in de oven gaat volgens mij niet enorm het verschil uitmaken, of denk jij van wel?)

Nodig voor één persoon: 2 pastinaken, niet te dik – 1 zoete aardappel – olijfolie – beetje feta – handje veldsla – 2 tomaatjes

Was de zoete aardappel en de pastinaken en snij in repen. De pastinaak sneed ik twee keer door de lengte, de zoete aardappel 4 keer door de lengte (dan hou je 8 repen over). Meng met een scheut olijfolie en zet 40 minuten op 200C in de oven. Hussel in de tussentijd eventueel een keertje. Doe veldsla op je bord, snij de tomaat in partjes en doe erbij en hak wat feta fijn. Doe de pastinaak en zoete aardappel erbij op je bord en top af met feta. Eventueel zout & peper! Klaar!

Sommige repen zoete aardappel of pastinaak waren bij mij niet helemaal geweldig doorbakken, maar ik deed het 35 minuten in de oven, dus wellicht dat die 40 minuten wel wenselijk is. Of misschien zelfs langer! Verder vond ik de pastinaak, die bij Buuf echt heel zoetig smaakte, echt totaal naar wortel smaken. En dat was jammer. Of hoort een pastinaak zo te smaken en hebben ze ‘m bij het restaurant gewoon een enorme special treatment gegeven?

Laat vooral jouw pastinaaktips achter in een reactie, dan heeft men nog iets aan deze blogpost 😉 haha. Tot morgen!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

7 reacties op “Dinner: Zoete aardappel en pastinaak uit de oven met tomaat, veldsla en feta

  • Anoniem zegt:

    Ik vind pastinaak echt heerlijk. Maak ook heel vaak geroosterde groenten (mix van wortels, pastinaak, zoete aardappel en bietjes). Maar bak het wel vaak voor 40-45 minuten, soms zelfs nog langer, afhankelijk van de hoeveelheid groenten. Wat ook heel lekker is om na 30 minuten de pastinaak met een klein beetje honing (of een mix van honing/mosterd/olijf olie) te besprenkelen en dan nog 10 minuutjes terug in de oven.

  • Pastinaak lijkt qua smaak wel een beetje op wortel, dat klopt wel. Afgelopen week maakte ik ook zoiets, en ik vond het ook tegenvallen. Bij mij was het ook niet helemaal gelukt om alle pastinaak goed zacht te krijgen.

  • Anoniem zegt:

    Toevallig maakte ik gisteren ook pastinaak! Gewoon dunne plakjes, in de oven met olijfolie en dan een paar minuten de oven op grilstand zetten, dan is t in no time klaar. En lekker! Wel in de gaten houden dat ie niet verbrand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *