Dinner: Knalroze couscous met geitenkaas, appel, peterselie, avocado en hazelnoten uit het Uit Pauline’s Keuken kookboek!

Hello you! Ik heb heel veel leuks te vertellen 😀 1. Ik heb vandaag het contract getekend bij mijn nieuwe baan; per 1 mei ben ik Hoofdredacteur van Vrouwen.nl, woehoeeeee! Verder was vandaag fantastisch omdat ik nu even inbetweenjobsvakantie heb en dus ging ik werken aan m’n blog bij Hanneke’s Boom. Vet heerlijk in de zon en ik ben echt totaal verbrand/verkleurd. Ennnn ik heb eindelijk een nieuwe camera gekocht, omdat ‘ie in Londen stuk was gegaan. Vét blij ben ik er mee (zie de foto hierboven, woehoe!). Ennnn ik heb vandaag gekookt uit het Uit Pauline’s Keuken kookboek, van collegablogger Pauline Weuring en jemigdepemig, wat heb ik gruwelijk lekker gegeten. Dus, al met al een onwijs heerlijke dag.

Ik maakte de roze quinoa met bietjes van pagina 120, maar deed een aantal aanpassingen. Zo verving ik de quinoa door couscous, voegde ik avocado toe en liet tijm achterwege. En ik at geitenkaas! Dikke overwinning, want ik zeg altijd dat ik dat niet lust, maar ik ben het langzamerhand aan het leren eten en wowzus, wat was dit lekker! Hier het recept, met dus een beetje aanpassing van mij:

Nodig voor één persoon: couscous – 1/2 appel – 1/2 potje rode bieten – 1 eetlepel hazelnoten – 1/2 avocado – 1 teen knoflook – 1 ui – wat verse peterselie – beetje zachte geitenkaas

Snipper de ui en knoflook en bak glazig. Snij de rode biet fijn en bak even mee. Laat de couscous wellen in kokend water. Bak de hazelnoten even in de pan en hak ze dan fijn. Hak ook de peterselie fijn. Snij de appel in stukjes en roer door de bieten in de pan. Voeg daar de couscous aan toe. Doe de knalroze couscous in een kommetje, doe er wat avocado bij, verkruimel de geitenaas erover, verdeel de peterselie en de hazelnoten erover en volgens mij ben je dan klaar. Oh, ik serveerde er een naanbrood naast, omdat ik bang was dat ik de bietjes en geitenkaas niet te eten zou vinden en dus had ik noodvoedsel nodig. Uiteindelijk bleek het toch niet nodig, maar heb ik het naanbrood wel helemaal opgegeten, want naanbrood.

En nu zit ik stampvol maar ben ik wel ultra voldaan. Wát een lekkere, zomerse maaltijd. Zeker voor herhaling vatbaar!

De recepten die verder in het boek staan zijn trouwens ook awesome. Ik ben zelf nog erg benieuwd naar de zalmburger met avocadospread en de Caprese-eitjes uit de oven. Wat ik wel mis: een inhousopgave met een overzicht van alle recepten. En wat ik dan weer prach-tig vind aan het kookboek zijn de foto’s. Good job Pauline!

Wil je het kookboek hebben? Bestel ‘m hier!

(Duizend maal sorry als deze blogpost vol staat met typfouten maar ik heb heeeeel erg haast, Vanavond kijk ik ‘m nog na :D)

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

2 reacties op “Dinner: Knalroze couscous met geitenkaas, appel, peterselie, avocado en hazelnoten uit het Uit Pauline’s Keuken kookboek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *