Dinner: Dikke bamirol, oftewel: Een huge ass omelet met bami er in!

Joehoe! Jongens, het is weer een tijd voor een echte topper. Ik zou vanavond hamburgers maken, maar degene met wie ik dat zou doen was ziek en dus ging dat niet door en toen moest ik iets anders verzinnen, wat stiekem een heeeeel klein beetje goed uitkwam want ik had vét veel zin in satésaus (en hamburger met saté lijkt me toch niet per se een topper) en dus besloot ik al gauw: ik maak bami. Maar niet zomaar bami, nee, een huge ass omelet gevuld met bami. Hoe bedenken je het? Nou, dat zal ik vertellen. Ik wilde bami eten maar ik heb al ongeveer honderd keer geblogd over mijn favoriete bami en ik moest toch maar eens iets nieuws doen. Toen dacht ik; shit ik heb ook zin in wraps. Maar wraps met bami is niet lekker denk ik (hoewel… dit recept moet je zéker een proberen!). En toen dacht ik: duh! Ik maak gewoon een hele grote omelet en rol m’n bami daarin! Een soort bamiwraps. Of naja, een bamirol. En shittttt wat is dat goed gelukt. Natuurlijk had ik wel echt veel en veel te veel voor één persoon, maar het was zo lekker dat ik het (ja, je kent me) allemaal zelf heb opgegeten. En nu is het half 11 ‘s avonds en ik kan nog steeds niet in beweging komen omdat ik zo vol zit. Zo slecht. Maar ook zo lekker. Echt, maak dit receptje eens klaar! Het zal niet teleurstellen. Beloofd!

Nodig voor twee personen: 2 kippendijen – 1 kleine verpakking nasi/bamigroentes (echt die kleinste van AH) – 1 blok mihoen – 1 zakje conimex bamikruiden – Weiko satésaus kant en klaar – 3 eieren – scheutje melk – gebakken uitjes – wokolie

Snij de kip in kleine stukjes en bak in wokolie gaar. Voeg de groentes toe en wok even mee samen met de kruiden van Conimex. Kook ondertussen de mihoen gaar. Dit hoeft maar heel kort. Schep de mihoen (afgegoten, anders wordt het soep) door de groenten en bak even mee. Kluts drie eieren en een klein scheuje melk door elkaar en doe in een grote, hete pan. Ik had een vierkante grillpan, wat handig was, omdat een vierkant ei makkelijker rolt dat een ronde. Leg de omelet op je bord, doe de bami erop in een strook, wat satésaus (wel even verwarmen in de magnetron eerst) en gebakken uitjes. Vouw de omelet voorzichtig dicht (duimen dat ie niet scheurt) en zet met een prikkertje vast. Of snij doormidden want dat ziet er cool uit. En dat is noodzakelijk eigenlijk wel, want ik schrijf dit recept voor twee personen, dus ieder een helft. Wel eerlijk snijden!

En dan? ETEN!

Mmmmmmmm. Vet lekker. Waarom heb ik dit nooit eerder bedacht? Mjam! En weetje? Ik vond het zelfs niet nodig om kroepoek te eten bij de bami. Zo lekker was het al met het ei alleen.

Oh en klinken de ingrediënten een klein beetje weinig voor twee personen? Is het niet! 3 eieren vullen gigantisch. Dus, echt genoeg. Mmmm!

PS: Die hamburgers komen hopelijk binnenkort wel… 😀

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

9 reacties op “Dinner: Dikke bamirol, oftewel: Een huge ass omelet met bami er in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *