Dinner: Bami met kippendijen, groentes, satésaus, kroepoek, atjar tjampoer en een gebakken ei

Hoi! Vandaag was zo’n dag dat je ’s ochtends al opstaat en meteen weet wat je wil eten ’s avonds. Bami. Bami. Bami. Bami. Man, wat had ik zin in… bami! Het nadeel vind ik alleen dat je eigenlijk geen bami voor één persoon kunt maken, zélfs niet nu AH kleine verpakkingen bami groentes verkoopt. Maar tja, bami is zó lekker dat ik dan maar gewoon een tweepersoonsportie naar binnen werk. Of nouja niet echt gewoon, ik had er wel moeite mee want jemig wat zat ik vol. Maar toch; mjam!

Nodig voor twee personen: 4-5 mienestjes – 4 kippendijen – kleine verpakking nasi/bami groentes – weiko (?) satésaus – bami kruiden van conimex – bali kroepoek van conimex (to die for lekker) – 1 ei

Snij de kippendijen in stukjes en bak gaar in de wok. Voeg de groentes er aan toe samen met de kruiden van Conimex en wok! Kook ondertussen de mienestjes in 8 minuten gaar en bak een ei. Verwarm de satésaus in de magnetron en drapeer vast wat atjar tjampoer op je bord. Roer de mie door de kip en groentes en dan heb je bami, tadaaa! Serveer de bami op de atjar, de satésaus daar weer op en eindig met een gebakken eitje. Kroepoek er naast en eet smakelijk!

Vet verrukkelijk vind ik bami. Echt zo lekker. En ook echt een maaltijd om veel te veel van te eten:)

Hoe eet jij je bami altijd?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Dinner: Bami met kippendijen, groentes, satésaus, kroepoek, atjar tjampoer en een gebakken ei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *