Lekkerste ontbijt ooit: Quaker Havermout met Oreo’s®, gedroogde banaan en kokoschips

Goedemorgen leuke lezers! Diegenen die mij al een tijdje volgen weten dat ik vrijwel iedere ochtend ontbijt met vier droge crackers. Zó veel inspiratie voor m’n avondeten en toch zó weinig voor m’n ontbijt. Ik was dan ook dolblij toen ik een pakket toegestuurd kreeg van Quaker met super veel toppings om havermoutpap mee op te pimpen. Ik werd uitgedaagd in een heuse #Quakerchallenge om een origineel ontbijtje klaar te maken met Quaker Havermout en een aantal lekkere toppings. Nou, ik moet zeggen dat dat echt wel gruwelijk goed is gelukt. Ik maakte vandaag warme havermoutpap met Oreo’s®, gedroogde banaan en kokoschips. En ja; dat smaakt precies zo goddelijk als het klinkt.

Nodig voor één persoon: 1 zakje Quaker Oats Express Naturel – 180ml halfvolle melk – 2 Oreo’s® – een eetlepel kokoschips – een paar stukjes gedroogde banaan

Quaker Oats Express bestaat uit portiezakjes havermout waarbij je 180ml melk schenkt en dit verwarm je in een kommetje in 2 minuten in de magnetron tot lekkere havermoutpap. Super makkelijk en heel snel klaar te maken dus. En dan is het alleen nog de uitdaging om je havermout op te pimpen met awesome ingrediënten. Ik koos voor Oreo’s®, want wie wordt er niet blij van Oreo’s®? Daarbij combineerde ik gedroogde banaan, omdat die een lekkere bite en zoetigheid geven aan de havermoutpap. Als laatste voegde ik nog kokoschips toe; dit zijn flinterdunne stukjes kokos, die heel lekker combineren met banaan en chocolade.

Een behoorlijk machtig ontbijt, maar zo ontzettend lekker. Ik kan het iedereen aanraden om dit zeker eens te proberen. En dat niet alleen; ga ook zelf lekker experimenteren met havermout! Ontbijten kan heel saai zijn , daar weet ik immers alles van, maar het kan zo nu en dan ook tof zijn om gewoon iets geks op tafel te zetten! Zo vind je op mijn vandaag-in-het-leven-geroepen-havermoutpap-wishlist: havermoutpap met een dot Nutella®en hazelnoten. Of de kaneelvariant van de Quaker Oats Express met pistachenootjes, gedroogde dadels en sinaasappel. Of havermoutpap met appel, rozijnen, amandelschaafsel en kaneel. Mjam! Je merkt het; keuze zat! Ga zelf ook lekker aan het experimenteren en doe mee met de #Quakerchallenge! Laat hieronder in een reactie achter hoe jij je havermout zou oppimpen en inspireer elkaar!

Deze blogpost is gesponsord maar daarom niet minder eerlijk dan je van me gewend bent!

Meer inspiratie nodig?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

28 reacties op “Lekkerste ontbijt ooit: Quaker Havermout met Oreo’s®, gedroogde banaan en kokoschips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *