Goedemorgen fijne mensen! Dit weekend hebben Jan en ik de barbecue weer eens aangestoken om een nieuw stuk vlees klaar te maken. We bereidden een Denver steak. Hier hadden we nog nooit van gehoord, maar het was echt súper lekker. De Denver steak is qua smaak een beetje côte de boeuf of entrecote achtig, maar dan kleiner én goedkoper. Denver steak staat ook wel bekend als Chuck of Denver Cut. Het is een stuk vlees uit de nek, boven het schouderblad van de koe. Het is mooi gemarmerd vlees, wat betekent dat er veel vet in zit en dus veel smaak.
Wij hebben het klaargemaak op de barbecue op hoog vuur, lekker grillen. In deze blogpost vertel ik je er alles over. Let’s BBQ!
Nodig voor 2 personen (grote portie):
– 250gr gesneden kastanjechampignons
– groene aspergetips
– kleine tomaatjes aan de tak
– Celavita roast potatoes met rozemarijn
– klontje boter
– peper en zout (grove korrel)
– 2x Denver steak van 225gr per stuk
Ik maakt dit gerecht klaar op mijn Big Green Egg barbecue, maar het kan op iedere andere BBQ.
Bereiding Denver Steak
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden. We koken op direct vuur op een gietijzeren grill. Heb je geen gietijzeren grill? Het bereiden kan ook op een normaal rooster, maar dan krijg je iets minder van die mooie grillstrepen op het vlees. Zorg dat het rooster al in de barbecue ligt als je die aansteekt, dan kan het rooster ook alvast gloeiendheet worden.
Zodra de barbecue rond de 250C is, kan de steak erop. Smeer de steak in met een klein beetje olie en grof zeezout. Leg de steak op het rooster en schroei er goede grillstrepen in. Keer de steak regelmatig om. Wij hebben ‘m ongeveer 6 minuten in totaal op de barbecue gehad, voor een medium rare bereiding. Haal de steak van het rooster en laat nog even rusten in aluminiumfolie. Hij gaart dan nog ietsje door. Doe dit ongeveer 5 minuten.
Bestel mijn e-book
Zin om eens iets origineels klaar te maken op de barbecue? In mijn e-book Gruwelijk Grillen vind je 34 toffe barbecue-recepten. 50% vega en 50% vlees of vis. Support your local foodblogger en bestel mijn e-book op Bol.com of via Etsy.nl.
Maak ondertussen ook de bijgerechten klaar. Ik bakte de aardappeltjes van Celavita in 30 minuten af in de oven (super lekker) en erbij grillde ik nog even wat groene asperges in de pan (gewoon met een beetje olie bakken), ik pofte wat tomaat door een scheutje olijfolie in een koekenpan te schenken, daar de tomaten aan de tak in te leggen en dit 5 minuutjes op middelmatig tot hoog vuur laten bakken met deksel op de pan. En natuurlijk maakte ik er nog champignons bij, omdat ik dat heerlijk vind in combinatie met rood vlees. De champignons bakte ik met een klontje boter op middelhoog vuur in een koekenpan totdat ze mooi bruin waren.
Serveer alles op een bord, strooi nog wat peper en eventueel extra zout over de Denver steak en eet smakelijk!
Oooooh mensen, wat was dit LEKKER! Echt een ontzettend smaakvolle maaltijd en het voelde bijna als Kerst!! De Denver steak is er zeker een die we vaker gaan eten. Zo smaakvol, zo lekker, zo’n goede portie en zooooo lekker als hij echt zo van de BBQ komt. Hij proefde echt zo super gegrild aan de buitenkant en dan nog lekker smaakvol, vet en mals vanbinnen. Echt verrukkelijk.
En alle bijgerechten waren ook echt geweldig. Wat een top combi dit. Echt een feestmaal en dat op een gewone random zondag. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!