Couscous salade met spinazie, geitenkaas, linzen, paprika en amandel

Door Elske – Hallo daar! Ik had de hele week al zin in couscous en besloot een random maaltje met koelkastingrediënten te maken. Lees je mee?

Voor 1 persoon: 75 gram couscous – half blokje groentebouillon – half rolletje harde geitenkaas* – 2 handen spinazie – kwart rode paprika – restje donkere linzen uit blik – amandelschaafsel – eetlepel rozijnen – honing naar smaak

* Ik gebruikte die harde rolletjes, maar werkt denk ik ook met die zachte rolletjes die al in porties verdeeld zijn. Just try!

Okeee. First things first. Doe wat rozijnen (ongeveer een eetlepel) in een klein bakje en giet hier wat lauwwarm water op, zodat ze onder staan.

Vervolgens kook je wat water en doe je de couscous in een kom, samen met het verkruimelde blokje groentebouillon. Heb jij nou ook net als ik super veel kruiden thuis maar gebruik je de helft niet en zit hier nou toe-val-lig ras el hanout tussen? Dan doe je hier ook een snufje van bij. Kleine tip van de chef, maar zeker geen onmisbare stap in dit gerecht. Goed we gaan verder. Kookt je water? Mooi, dan giet je dit op je couscous, net zolang tot de couscous een klein beetje onder water staat. Niet te ver, want anders krijg je een couscous-drap-zooitje en dat wil niemand. Zet een bord of deksel bovenop je kom zodat je couscous kan wellen.

Ondertussen snijd je de paprika en geitenkaas in blokjes en zet je een klein pannetje op het vuur. Hier bak je je amandelschaafsel goudbruin in. Check even je couscous: roer even door met een vork en check of al je water is opgenomen. Ja? Mooi! Dan kan je de paprika, geitenkaas, linzen en rozijnen en doorheen roeren. Al het water nog niet opgenomen? Dan zet je het bord nog even op de kom en voeg je later de ingrediënten toe.

Als laatste roer je twee handen spinazie door je couscous en top je af met het bruin geroosterde amandelschaafsel en wat honing. Klaar! De spinazie mengt niet heel goed met de couscous, waardoor alle couscous onderin de kom blijft zitten en de spinazie boven op. Maar hé lekker graven met je vork straks 🙂

Was dit lekker? Ja, het was lekker en het voelde als de zomer. Was het fantastisch? Nee, het was niet fantastisch. Maar goed, het leven kan niet altijd fantastisch zijn. Goed is ook goed genoeg 😉

Wat is jouw favoriete ik-eet-lekker-buiten-recept? 🙂

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *