Couscous salade met honderd groentes

Goedenavond!

Vandaag was het tijd om mijn groenten-tekort van deze week eens in te halen (als dat kan:P) en als dat ‘t plan is, is er maar 1 ding wat je kan eten: couscous salade.

Ergens vorig jaar, denk ik, maakte een bekende dit (of een variant er op, weet ik niet meer) en ik vond het meteen heerlijk! En gezond!

Ingrediënten:
– Couscous
– Courgette
– Paprika (oranje)
– Champignons
– Tomaat
– Komkommer
– Feta
– Peper&zout

De groentes snij je en bak je in een wok met een flinke scheut olijfolie tot ze lekker gaar en een beetje geroosterd zijn. De couscous maak je gewoon klaar volgens de verpakking. Dat allemaal samengooien en op ‘t laatst de tomaat en komkommer en feta erdoor. HEEL BELANGRIJK: OP SMAAK BRENGEN MET PEPER&ZOUT! Dan even in de koelkast zodat het allemaal koud is en aan tafel!

Bye bye

6 reacties op “Couscous salade met honderd groentes

 • Ik lees het nu pas terug, beetje stom! Maar kikkererwten zijn super chill, maar kan ook absoluut zonder hoor. Geeft niet extreem veel smaak af. Ik gooi er eigenlijk gewoon altijd doorheen waar ik zin in heb. Oja en qua kruiden varieer ik ook altijd, net wat ik in huis heb. Meestal een mix van paprikapoeder, tijm, oregano, nootmuskaat, peper, zout etc. Maar dus ook net waar ik zin in heb.

 • Bedankt voor je reactie recept!! Ik heb nog nooit kikkererwten gegeten, maar ooit komt er een eerst keer misschien! De rest van je recept klinkt erggg lekker! (Zijn de kikkererwten de smaakmakers of kan het ook prima zonder?

  Byebye!

 • Ik vind je blog echt super leuk en kijk er regelmatig op. Heb misschien een tip voor je couscous salade, ik eet hem altijd warm en dan met de volgende dingen:
  – Kikkererwten
  – Champignons
  – Courgette
  – Aubergine
  – Tomaat
  – Paprika
  – Olijven (zwart)
  – Feta
  – Rode ui
  en soms Kip.

  Kip bakken, champignons en ui erbij, knoflook als je wilt, en dan de rest van dit lijstje erbij gooien (alleen feta pas op het laatst), couscous erdoor en allemaal lekker verhitten. Super chill eten al zeg ik het zelf 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *