Couscous met chorizo, paprika, feta & munt

Hello you! Gisteravond heb ik vet lekker en zomers gegeten. Het kwik stijgt naar prachtige temperaturen en dat betekent dat ik weer helemaal in m’n summer-kook-vibes zit.

Gisteravond dook ik weer eens de keuken in voor een lekkere couscous. Iets wat ik tijdens mijn studententijd (en daarna) mega vaak at (want de kooktijd is 2 minuten en dat is helemaal chill), maar tegenwoordig niet zo heel regelmatig meer naar binnen schuif. Zonde, want het is zo’n makkelijk maaltje.

Vandaag heb ik echter wel weer eens een lekker couscous recept voor je. Met heel veel interessante en heftige smaken, maar die combineren echt heer-lijk bij elkaar. Let’s chorizo!

Nodig voor 2 personen: 10cm chorizo – klein blikje kikkererwten – 100gr garnalen – 3 handjes spinazie – 1 gele paprika – paar groene aspergetips* – couscous** – blokjes feta uit pot – stuk of 20 blaadjes verse munt

*deze had ik toevallig nog over en kun je achterwege laten (niet per se nodig dus, maar wel prima als je ze toch nog hebt liggen)
** ik weet nooit hoeveel ik doe, maar volgens mij las ik ooit ergens dat je 70gr per persoon aan moet houden; maar of dat gekookt of ongekookt is, dat weet ik niet. Succes dus 😉

ingre

Snijd de paprika, chorizo en aspergetips in stukjes. Bak als eerste de spinazie in een pan met olie totdat de spinazie geslonken is. Hak het dan een beetje fijn. Snijd in de tussentijd de blaadjes munt fijn en doe in een kom. Doe de spinazie en feta erbij.

Bak dan de paprika en aspergetips in een pan met olie totdat ze een beetje gebakken eruit zien. Doe dit dan ook in de kom.

Verhit weer een scheut olie in de pan en bak de kikkererwten samen met de chorizo op middelhoog vuur. Dit is klaar wanneer er lekker wat sappen uit de chorizo lopen en de kikkererwten er een beetje gebakken uitzien. Voeg dan eventjes de garnalen toe en bak mee. Echt maar een minuutje ofzo. Haal het dan van het vuur en doe dit dan ook in de kom.

Maak in de tussentijd de couscous door dit te laten wellen (weken) in kokend water. De hoeveelheid is 50/50: 50% couscous en 50% water. Roer de couscous door de rest van de ingrediënten en klaar is je maal. Eet smakelijk!

cous

Ik vond het echt MEGA lekker en dit is een recept dat ik zeker vaker wil maken. Echt heer-lijk. Wat een goede combinatie van smaken.

Jan had geen zin in couscous en voor hem heb ik het hele prutje zonder couscous in wraps geserveerd, maar hij vond ’t een rare maaltijd en heeft ’t niet opgegeten. Nu heb ik de wraps zelf niet geproefd, maar ik denk ook echt dat het veel lekkerder is met couscous en ik vond het dus echt ge-wel-dig, haha. Dus! Probeer het zelf en laat me vooral weten wat je er van vond. Eet smakelijk!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

2 reacties op “Couscous met chorizo, paprika, feta & munt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *