Courgettesoep

Hallo daar! Afgelopen zaterdag ging ik naar de Ten Kate markt in Amsterdam en hoewel ik er vlakbij woon, kom ik er nooit. Ik ben echt lui wat betreft boodschappen en wil altijd alles in één winkel doen. Maar omdat ik zaterdag courgettesoep wilde maken, ben ik toch naar de markt gegaan. De courgettes van de markt zijn namelijk veel lekkerder, smaakvoller en groter! Voor 75 cent was mijn soep praktisch klaar (oké, oké je hebt nog een paar ingrediënten nodig).

Nodig voor twee kommen soep: 1 courgette (van de markt) – 1 ui – 1 teen knoflook – een blokje kipbouillon – een staafmixer

Courgettesoep is heel makkelijk te maken: snij de ui, knoflook en courgette fijn. Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie (je huis ruikt dan al heerlijk). Voeg de courgette toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan water toe totdat de courgette net onder water staat en doe het blokje bouillon er bij. Laat 8-10 minuten pruttelen en pureer de soep dan met de staafmixer. Je kunt er nog brood of soepstengels bij eten, maar de soep op zich is al heel vullend.

Vegetariërs kunnen ook groentebouillon gebruiken, maar ik vind zelf kippenbouillon lekkerder.

Trouwens! Ik at vandaag overdag ook een soepje, voor de lunch: Andijviesoep! En dat klinkt gek, maar het was ZO lekker. Ik heb alleen niet kunnen ontdekken wat voor ingrediënten er in zaten. Ik at ‘t bij Gartine (aanrader in zijstraat van de Kalverstraat) en het was van Andijvie uit hun eigen tuintje, zo cute!

Misschien vind je dit ook lekker:


14 reacties op “Courgettesoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *