Ceviche van tonijn, met mango

Hello you! De afgelopen weken was het nog super mooi weer en ik kan je wel vertellen dat ik nog helemaal in summer vibes leefde. De ene dag een salade, de andere dag… CEVICHE! Rauwe vis, gegaard in zuur. Heer-lijk en lekker zomers en helemaal hetgeen waar ik weken zin in had.

Ik maakte dit keer ceviche met tonijn en deed er als extraatje mango doorheen. Leek me een lekkere combinatie… Je leest zo of dat ook zo was. Aan de slag!

Nodig voor één persoon (hoofdgerecht portie): 200 gr tonijn (halen bij de visboer) – 2 theelepel gehakte chilipeper – 5 limoenen  – 1 theelepel gehakte verse koriander – 1/2 kleine rode ui – grof zeezout – peper – 1/2 mango

Snijd de tonijn in blokjes van 2×2 cm. Niet groter, dan wordt het minder lekker.

Hak de chilipeper, ui en koriander fijn en meng door de blokjes tonijn. Doe dit in een schaal.

Pers 5 limoenen uit en schenk dit sap over de tonijn. Meng lekker door elkaar en laat het heel even ‘garen’. Het zure sap zorgt ervoor dat de vis toch een soort van gaar wordt. Je ziet de blokjes ook langzaam verkleuren.

Snijd in de tussentijd de mango in stukjes en meng die ook door de tonijn-ceviche.

Doe het geheel op een diep bord en schenk er een klein beetje vocht bij, maar niet alles. Eet smakelijk!

Of het lekker was? NEE! Echt stom. Ik had m’n tonijn in te grote stukken gesneden en daardoor was het gewoon niet echt lekker. De vorige keer dat ik ceviche maakte, was het echt veel veel veel beter gelukt. Wat een deceptie. En een dure ook, want tonijn is echt flink kostbaar. ZO JAMMER!

Poes heeft wel lekker gegeten. 🙁

Overigens was mango wel echt lekker erdoor. Ik denk echt dat ‘t bij mij alleen fout is gegaan omdat ik te grote stukken vis had. En misschien dat ik het de volgende keer toch weer even met witvis ga proberen…

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *