Buiten de deur: Truffelrisotto en carpaccio van Café De Duvel (De Pijp, Amsterdam)

Goedemiddag! Donderdagavond was ik met vriendin Amber in de Pijp! We wonen allebei in Amsterdam West en komen dus eigenlijk bijna nooit in de Pijp, maar we dachten: doe eens gek, ga eens ergens anders uit eten. Na drie keer te verdwalen en elkaar zelfs even kwijt te raken (hoe is het mogelijk), eindigden we in het restaurantje De Duvel, in een zijstraat van de Albert Kuijp.

Amber had hier al eens gegeten, dat was goed bevallen en dus leek het ons een prima plek om te vieren dat we weekend hadden.

Op een jankend kind na, vond ik De Duvel een gezellig eettentje. Het heeft iets weg van een bruine kroeg en het zou niet zo gauw een plek zijn waar ik zelf snel zou eten. Ik had verwachtte saté en burgers op de kaart te vinden (zo’n plek leek het), maar het menu was beter! Maar ook duurder.

We bestelden de truffelrisotto en de hoofdgerechtvariant van de rundercarpaccio. Verder hadden ze o.a. een soort kabeljauw op de kaart, een hertenbiefstuk met stoofpeertjes en tournedos. Prima kaart dus.

Omdat we allebei intens veel zin hadden in én de risotto én de carpaccio, besloten we te delen. Ik begon met de risotto en vond ‘m heer-lijk. Een goede portie en onwijs lekker van smaak. Oh oh oh, wat lekker.

Daarna at ik de helft van de rundercarpaccio op. Check even de foto hierboven hoe bizar die carpaccio eruit zag. Echt een enorm bord vol, maar laat je niet voor de gek houden: er lag echt veel te veel sla onder het vlees. Ik vermoed zélfs dat de hoeveelheid vlees van de voorgerecht- en hoofdgerechtvariant bij de carpaccio hetzelfde was, en dat alleen de hoeveelheid sla verschilde.

De carpaccio was ook lekker, maar zoals ik al zei: veel te veel sla. En een beetje simpel met honing-mosterddressing. Maar het vlees was wel goed van smaak.

Als nagerecht bestelde ik nog een New York Cheesecake, die ik lekker, maar héél machtig en een beetje te zuur vond. En Amber ging voor een chocoladetoetje die goed in de smaak viel.

Wat iets minder goed in de smaak viel, was de rekening. Voor gewoon een makkelijk avondje even snel uit eten waren we in totaal 52 euro kwijt. Daarvoor hadden we: 3 glazen wijn, 2 hoofdgerechten en 2 toetjes. Oké, mijn Chardonnay was duur (€6,50 per glas), omdat ik hou van lekkere Chardonnay en in de praktijk vaak de duurste op de kaart de lekkerste is (in dit geval niet, ik vond ‘m best wel matig). Ik vond ook de carpaccio echt wel te duur, voor die paar plakjes vlees en HEEL VEEL sla. De truffelrisotto was de prijs waard, want die was echt heel lekker. Maar ook de toetjes vonden we weer een klein beetje prijzig. Niet véél te duur, maar alles bij elkaar toch wel net te duur. We hadden beter bij Buuf neer kunnen ploffen, dan hadden we voor dit geld veeeeel meer gehad.

Ben ik enthousiast? Mwah. Ik geloof niet dat ik hier nog een keer naartoe ga. Wat? Ik weet het wel zeker.. Als je in De Pijp rondloopt en je bent op zoek naar een eettentje, dan kun je wat mij betreft beter naar Thrill grill (burgers!) of Café de Pijp gaan. Is lekkerder en goedkoper ;-).

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER RESTAURANTS:

2 reacties op “Buiten de deur: Truffelrisotto en carpaccio van Café De Duvel (De Pijp, Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *