Buiten de deur: Minihamburgers eten bij Flinders Café Amsterdam (zit ook in Groningen)

Goedemorgen lieve lezers! Gisteravond heb fijn buiten de deur gegeten bij Flinders Café in Amsterdam. Dit is een heel mooi hip restaurant op een hele goeie locatie in Amsterdam West, het enige nadeel (vooral voor het restaurant zelf) is dat je het niet goed kan zien vanaf de straat en het er daarom gisteravond (en ik vermoed vaker) vrij rustig was. Flinders Café is de hele dag open, dus je kunt er zowel ontbijten, lunchen als dineren. Ik ging er gisteravond een hapje eten en dat beviel goed. Maar ik denk dat het café vooral leuk is voor ontbijt, lunch & borrelen (héle goeie lunchkaart).

Vooraf at ik brood met aioli en olijventapenade. Het brood kwam van het Vlaamsch Broodhuys en dat is echt héérlijk. Bovendien krijg je een enorme portie; echt niet zo’n broodmandje waarbij je moet vechten voor een stukje en je eigenlijk altijd te weinig hebt. Dit was dus echt fijn. Daarna at ik als voorgerecht biologische rundercarpaccio en vriendin Layla met wie ik was, at een heerlijke tomatensoep. Mijn rundercarpaccio was belegd met van alles en nog wat en dat was lekker, maar daardoor vond ik de smaak van het vlees een klein beetje wegvallen. De tomatensoep van Layla was echter echt ge-wel-dig.

Als hoofdgerecht had ik de minihamburgertjes besteld, met spek. Layla ging voor fish & chips. Ik had het leuk gevonden als je drie verschillende burgertjes zou krijgen, maar dat was niet het geval. Wel waren de burgertjes erg lekker; er zat een Sloppy joe saus op (als je niet weet wat dat is, wikipedia is your friend) en het rundvlees (biologisch) was erg smaakvol. Toch miste ik nog iets qua smaak aan de burgers en deed ik er een beetje mayo op en dat maakte ’t wel lekkerder (sorry, ik ben schandalig!). Overigens was deze portie ook weer vrij groot en zat ik na het hoofdgerecht dus ook echt VET vol (maar i love dat). Layla had fish & chips als hoofdgerecht en die zag er ook echt verrukkelijk uit. De vis was duidelijk zelf gepaneerd en was precies goed gebakken, heel lekker.

Als nagerecht konden we het toch niet laten om ook nog een taartje te nemen, terwijl we echt al heel erg vol zaten. De taart van het seizoen was een citroenkwarktaartje met een bastognebodem, van firma taart. HEEL lekker. Maar oh oh oh wat zaten we vol. Met moeite kregen we het nog weg, hahaha.

Al met al vond ik het een leuk plekje, Flinders Café. Ik denk wel dat het vooral leuk is voor lunch, borrelen en ontbijten. Overigens is het café echt PRACHTIG ingericht. Je zit in een soort design café met heel veel hout, met de mooiste meubels, lampen, kasten, etc. Het is écht mooi ingericht. En ruim! Dus dat is fijn :). Je moet het alleen even vinden; het zit aan het Frederik Hendrik Plantsoen, maar echt achter het parkje. Vanaf de straat dus niet te zien, maar de moeite waard om om te fietsen. 🙂

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Meer leuke plekjes:


4 reacties op “Buiten de deur: Minihamburgers eten bij Flinders Café Amsterdam (zit ook in Groningen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *