Buiten de deur: Kreeft en burgers bij Hummbar bij het Rembrandtplein

Goedemorgen leuke lezer! Vanuit de trein van Amsterdam naar Assen typ ik deze blog. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik ben met internet in de trein; beste uitvinding sinds de pizzasnijder. Met Alt-j in m’n oren en het zonnetje op m’n gezicht (en m’n laptopscherm, niet handig) zit ik hier heerlijk 2 uur te chillen. Op naar mijn ouders, waar ik dit jaar nog maar 1 keer ben geweest – verkondigde mijn moeder luid op de familiedag van een paar weken geleden. Tijd voor een weekend Assen dus.

Officieel is het vandaag blogdag en ik heb nog een paar dingetjes die écht gedaan moeten worden; een deadline voor een tijdschrift (binnenkort vertel ik hier meer over), mail bijwerken (150 ongelezen, au) én deze blogpost uittypen over het restaurant waar ik afgelopen dinsdag op uitnodiging ging eten met Marte.

Ik ben dol op uit eten gaan en al helemaal als ik er niet voor hoef te betalen, woehoe: het leven van een foodblogger is zo goed. Dit keer was ik uitgenodigd bij de Hummbar; een restaurant dat alleen burgers en kreeft serveert. Ik vond het een vreemde combi, maar was juist daarom heel nieuwsgierig om hier eens te eten.

We kregen een warm welkom, begonnen met een flesje wijn en bestelden zoveel mogelijk van de kaart. Dat wil zeggen: we kregen verschillende burgers te proeven, natuurlijk kreeft, wat salades en een soepje. Marte is allergisch voor kreeft, dus het proeven van de kreeft behoorde tot mijn taken. En oeeeh daar was ik benieuwd naar; ik had nog nooit kreeft gegeten. Is dat raar? Niet echt toch? Het is heel duur toch?

Anyway, dit was dit mijn eerste keer kreeft. We kregen een plaat met een Italiaanse burger, een Amerikaanse en de Hollandse burger. Daarbij een stuk kreeft, je ziet ‘m wel liggen op de foto, en wat salades en een vissoep. Je kunt deze plaat niet zelf bestellen, maar wel alle burgers apart, óf een burger en een stuk kreeft. Of natuurlijk alleen kreeft. En dat zou ik doen, want oeffff wat was die kreeft lekker. Voor het eerst gegeten en ik vond het echt tof. Je moet ‘m dus een soort van open kraken en dan het vlees eruit eten. Van dat soort dingen wordt ik überhaupt al blij; een beetje moeite doen voor je eten (maar ho: niet te veel natuurlijk). En ik vond kreeft echt lekker!

Van de burger vonden we de Italiaanse het lekkerste; die was goed belegd met zelfgemaakte pesto van basilicum. Die precies zo smaakte als hoe ik ‘m zelf altijd maak. Het enige wat ik écht niet lekker vond, was de vissoep. Nu ben ik überhaupt geen fan van vissoep (ik vind dat gewoon zee.), maar deze was echt heel sterk van smaak. Niet mijn ding, maar misschien voor jou wel lekker.

Als toetje bestelden we nog een Espresso Martini met een reep caramel-seasalt Tony Chocolonely en mjamm die was heerlijk.

De Hummbar is chill omdat je in de buurt van het Rembrandtplein (rete toeristisch) tóch fatsoenlijk kunt eten. Het is er ruim, er zijn gek genoeg heel weinig toeristen en de inrichting is mooi.

Als je het ook een keer wil uitproberen, dan is het misschien slim om a.s. woensdag een bezoekje aan de Hummbar te brengen. Dan is het ladiesnight en krijg je voor 12,50 allemaal lekkers.

Dus… Dat was mij dinsdag. Die overigens totaal ellendig eindigde toen ik thuis kwam, maar daar vertel ik je in mijn dagboek a.s. zondag meer over… 😉

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER BUITEN DE DEUR IN AMSTERDAM:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *