Bami met satésaus, gebakken ei en kroepoek

Joehoe! Ik ben een weekend thuis in Assen en daar wordt heerlijk door m’n ouders voor me gekookt. Love it! Gisteravond aten we bami – ben ik gék op – en vanavond gaat mijn vader pannenkoeken bakken. Nu denk je wellicht; oooh lekker bami, maar hij kwam gewoon uit een pakje hoor (wat ik dan wel evengoed heel lekker vind)! Echter wél een ander merk dan ik zelf gebruik; ik maak m’n bami altijd klaar met Conimex en mijn moeder gebruikt Honig, maar merkte ik nou echt verschil? Nee…


Nodig voor vier personen: genoeg kip (no shit sherlock) – een groentepakket – mienestjes (ga uit van 2-3 nestjes per persoon) – een grote pot satésaus (Weiko geloof ik) – kroepoek (Bali kroepoek is het lekkerst als je het mij vraagt – kruidenmix voor bami/nasi – gebakken uitjes – ketjap – atjar tjampoertip: je kunt hiervoor het beste kippendijen gebruiken in plaats van kipfilet

Snijd de kip in stukjes en bak gaar in de pan. Voeg dan de groentes toe en de kruidenmix met wat water en bak totdat het er goed gekleurd uitziet; niemand houdt van bleke bami. Kook de mienestjes in een minuut of 8 gaar en schep door de bami. Serveer de bami met satésaus, eventueel een gebakken ei en dan alle extra’s die je zelf wil. In mijn geval gaan we all the way met: een flats atjar tjampoer (zure groente), gebakken uitjes, kroepoek en een scheut ketjap. Huppakee! Het bingen kan beginnen!

Bami is bij mij echt een schransmaaltijd. Dat heb ik al eens getypt en ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Wat vind ik het heerlijk om een hap bami, met saus en saté en knapperige gebakken uitjes in m’n mond te stoppen. SCHRANSEN VOOR HET LEVEN. Oh oh oh, the joy.

Wat is voor jou echt zo’n schransmaal, of heb jij het ook met bami?

PS: De foto’s worden weer echt slechter hier op m’n blog maar ik mis daglicht, boeee! Binnenkort heb ik een fotolamp, dan wordt het weer mooi, oke? 🙂

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn (eet)dagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER BAMI:

Eén reactie op “Bami met satésaus, gebakken ei en kroepoek

  • Bami met zeer pikante satésaus, vergezeld van kogelbiefstukjes in een champignonsaus met extra peper en versneden Spaanse peper. Heerlijk !

    Peter zegt: met warmte hoe beter hoe beter. Tot het zweet van je voorhoofd loopt en op je lippen staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *