Buiten de deur: Foodism in Amsterdam West (Mezze/tapasrestaurant)

Goedemiddag leuke mensen! Gisteravond ben ik uit eten geweest met Sofie van Lekkerensimpel.com en Ianna van beginspiration.nl. Vet leuk, we hadden een soort reünie, nadat we in december 2013 met z’n drieen op reis mochten voor onze blogs naar Istanbul. Het klikte toen goed en dus besloten we weer eens te meeten. Omdat we in Istanbul waren geweest, leek het ons een leuk idee om een soort mezze-achtig restaurantje te zoeken in Amsterdam. (Mezzes zijn Turkse tapas). Ik typte ‘t in bij google en de eerste hit was Foodism, een restaurantje bij mij in de buurt met een hele goeie beoordeling op Iens. Nou, let’s reserveer en let’s eat!

Hoewel het restaurant Foodism gigantisch dicht bij mijn oude huisje was en ik veel mensen ken die in die buurt wonen, had ik nog nooit over dit restaurant gehoord. En waarom in godsnaam niet? Sjeminee, dit is ZO’N aanrader! Men, wat hebben we lekker, betaalbaar gegeten in een héle leuke sfeer. Echt, ik ben zo enthousiast!

Bij Foodism kun je verschillende hapjes bestellen en delen met elkaar, maar voor 8,50eu kun je ook de daghap bestellen. Gisteren was dit een risotto met sunny tomatoes (zongedroogde tomaten, voor de dummies-inclusief-mezelf, onder ons) en spinazie. Die klonk héél goed en dus bestelden we die. Maar natuurlijk om te delen met z’n drieën, want er stonden nog duizend lekkere dingen op de kaart.

Voor vega’s is dit restaurant echt een topplek. Wij, niet eens vega, bestelden bijna alleen maar vegetarische hapjes. Zo hadden we de paprika’s gevuld met feta en prei (en men, die feta was een partij romig en mooi gesmolten! Dat lukt me zelf nooit). Verder hadden een een salade van gegrilde groentes die bestond uit rode paprika, groene asperges, courgette en aubergine (en die heerlijk was). Daarbij nog een plateau met manchego-kaas, parmaham en olijven. Dan dus ook nog de risotto. En we bestelden melanzane met parmezaanse kaas (aubergine, tomatensaus en parmezaanse kaas), maar die kregen we niet door een foutje van de keuken. Helemaal niet erg, want we zaten proppppvol. De porties waren namelijk ook nog echt goed groot! (I love). Oh en als laatste hadden we ook nog gebakken aardappeltjes met rozemarijn. Heerlijk, maar totaal overbodig, we hadden al zoveel lekkers!

Vooral de risotto viel in de smaak, men wat was die geniaal. Volgens mij hedden ze er goede wijn voor gebruikt en die combi van sunny tomatoes en spinazie was ook gewoon echt geniaal. Deze ga ik zelf ook eens proberen. ZO. Lekker. Maar eigenlijk was alles heerlijk; zo ook die paprika’s gevuld met feta en prei. Die moet ik toch ook eens zelf proberen te maken.

En dat alles in totaal voor 18 euro per persoon, inclusief een toetje, thee, wijn en water. Goed te betalen toch? En we aten echt heel veel hoor. Je had ook makkelijk alleen die daghap kunnen eten (wat, die had je nog wel met z’n 2en kunnen delen, die risotto) en dan ben je maar 8,50eu kwijt.

Echt, dit restaurant heeft niet voor niets een 8,4 (?) op iens. Wat een toffe plek. Ook de inrichting is heel cool, met super leuke tafeltjes en stoelen. Oh en het publiek is heel gevarieerd; van jong tot oud, heel hip tot burgerlijk, heel multicultureel tot Jordanees.

Foodism op de Nassaukade (bij de hugo de groot rotonde) is een aanrader! En dat vond ik niet alleen; Sophie van Lekkerensimpel.com en Ianna van beginspiration.nl waren ook dolenthousiast. Dus, waar ga jij de volgende keer uit eten in Amsterdam? “Bij Foodism!”. Goedzo kinders! 😀

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Meer leuke restaurants:


2 reacties op “Buiten de deur: Foodism in Amsterdam West (Mezze/tapasrestaurant)

  • Hm, dit klinkt echt heerlijk zeg, en wow, wat een klein prijsje zeg! Jammer dat dit soort restaurantjes altijd in Amsterdam zijn, of ten minste, de restaurantjes die op internet worden genoemd 🙂 Leuk artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *