Biefstuk met pepersaus, aardappeltoefjes en boontjes

Hallo daar! Onlangs had ik zin om me eens even lekker uit te sloven in de keuken. Wat heus niet betekent dat ik lang in de keuken stond (ho ho!), maar wél dat ik een maaltijd in de categorie ‘feestmaal’ voor mezelf had klaargemaakt. Waarom? Gewoon omdat ik daar zin in had.

Ik at een biefstukje (mjam!) met pepersaus, boontjes en zelfgemaakte Pomme Duchesse (je weet wel: aardappeltoefjes). Ziet er awesome uit en is dus heel makkelijk te maken. Benieuwd?
Nodig voor 2 personen: 2 biefstukjes – 1 zakje MAGGI Aardappelpuree Naturel – 400gr sperziebonen – 1 zakje MAGGI Peper Saus

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Haal de biefstukken een halfuur voordat je gaat koken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. Dit is beter voor de smaak van je biefstuk.
2. Kook 250ml water en meng dit met de aardappelpuree uit een zakje.
3. Laat de puree wat afkoelen en doe ‘m dan in een spuitzak met een grote, kartelige mond. (Lifehack: heb je geen spuitzak, gebruik dan een boterhamzakje of een andere plastic tas (die schoon is) en knip daar een hoekje uit. Dan krijg je geen karteltjes, maar wel een mooi vormpje).
4. Spuit vormpjes aardappelpuree op een bakplaat en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op grillstand (200C).
5. Kook de boontjes in 10-15 minuten gaar.
6. Bak de biefstuk in 4-6 minuten medium, aan beide kanten (dus 2-3 minuten per kant)
7. Meng 250 ml koud water met de MAGGI Peper Saus en laat dit al roerend in een pannetje een dikke saus worden.
8. Serveer de aardappeltoefjes en boontjes naast de biefstuk op je bord en giet saus over het vlees. Eet smakelijk!

Man oh man, wat een feestmaal. Die Pomme Duchesse zijn echt awesome als je ze zelf maakt. Zo krijgt de aardappelpuree uit een zakje net even een twist en zit je eigenlijk gewoon knapperige puree te eten. Mjam! Het biefstukje was ook goed gelukt moet ik zeggen, yeah! En dan met die pepersaus erbij… Heerlijk!

Sloof jij je wel eens alleen voor jezelf uit in de keuken? Of ben ik de enige idioot? 😉

Deze blogpost is gesponsord door MAGGI

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *