Bami met Thaise groentes en ei

Goedemorgen leuke mensen! Ik weet helemaal niet hoe ik het moet typen; ik zit in New York en het is hier bijna 8 uur ‘s ochtends, maar ik geloof dat jullie al compleet in de middag zitten. Goed, ingewikkeld; tijdverschil.

Minder ingewikkeld (oh dit bruggetje…) is de maaltijd die ik maandagavond voor vertrek naar The Big Apple at; bami met Thaise groentes en ei. Zonder vlees. En zonder standaard bami-pakket-groentes. En dat beviel uitstekend!

Nodig voor één persoon: half zakje Thaise wokgroentes – 1 blok rijstnoedels – 1/2 zakje Conimex Bami kruiden – 2 eieren – satésaus

Bak een ei in de pan waar je later de woknoedels in gaat bakken. Zorg dat je druiperige dooiers hebt, zodat je die straks lekker door je bami kan mixen. Haal het ei uit de pan en leg even weg op een bord en bak in diezelfde pan vervolgens de wokgroentes. Hoog vuur en een paar minuten! Kook in de tussentijd in een kookpan de rijstnoedels in een paar minuten gaar. Voeg de kruiden toe aan de groentes en wok door elkaar.

Giet de rijstnoedels af en voeg ze toe aan de pan met groentes en kruiden. Meng dit door elkaar en laat het nog even bakken op hoog vuur. Doe ook het eitje weer in de pan, zodat die nog even warm wordt.

Serveer alles in een die bord, doe er kroepoek en gebakken uitjes bij en verwarm wat satésaus in de magnetron of in een pannetje.

Eet smakelijk!

Ik vond het gebruik van die Thaise groentes in plaats van bamigroentes echt wel een goeie. De bami is iets frisser en dat vond ik wel lekker. Ook miste ik totaal geen vlees in dit recept, omdat er best veel ei door zit en dat ook voor variatie zorgt op de een of andere manier. Je zit niet alleen groentes en noedels te kauwen, zegmaar. Nice! Ik vond het een aanrader. Maar then again is bami wel een van mijn favoriete gerechten ooit. 😀

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

4 reacties op “Bami met Thaise groentes en ei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *