Leonie’s week 20: werken op het strand, een fotoshoot met windmachine, eten met vrienden en op persreis naar Noorwegen

Dag allemaal! Zo, het is woensdag en ik zit in… NEW YORK! Mijn hemel, de tijd vliegt. Maandag zou mijn dagboek van de afgelopen week online komen, maar omdat ik toen net terug was uit Noorwegen, lukte dat niet. En gister was ik druk met reizen en landen (fysiek en mentaal) in New York. Inmiddels is het woensdagochtend en begin ik een klein beetje te wennen. Wat INTENS dit! Anyway; ik wil je nog wel graag bijpraten over mijn week 20, want die was toch wel echt heel tof. En ik praat je iedere week bij, dus ook dit keer.

Sorry dat ‘t een paar dagen te laat is! Maandag ben ik weer op tijd. Goed, week 20… Die bestond uit een fotoshoot, eten met vriendinnen, barbecuen, strand en NOORWEGEN! Het was écht een vette week. Ik heb gewoon zin om terug te blikken. Ik hoop jij ook!

Maandag: werken op het strand en eten bij Hiemke
Maandagochtend begon ik vroeg met werken. Echt vroeg: om half 7 waren de eerste dingen al gedaan. Wow! Maar ik had een doel; ik wilde vandaag alleen de ochtend werken, zodat ik ‘s middags naar Zandvoort kon. Het zou lekker weer worden en ik wilde heel graag surfen.

Om 1 uur stapte ik op de trein naar Zandvoort en om half 2 kwam ik in een zonovergoten Zandvoort aan. Heerlijk! Helaas waren de golven wel echt minimaal en niet surfbaar, dus ik moest iets anders verzinnen. Gelukkig had ik m’n laptop meegenomen –just in case – en uiteindelijk heb ik de hele middag bij een strandtent in de zon, IN M’N BIKINI, zitten werken. En ik dacht alleen maar: hier ben ik voor gemaakt. Ik moet de hele dag in bikini lopen. Met m’n voetjes in het zand. Zo nu en dan even een golfje pakken. En toch aan het werk zijn. Wat een leven!

IMG_5777
Kijk: geen golven.
Untitled-1
Lunchen bij Skyline in Zandvoort!

‘s Avonds ging ik eten bij vriendin Hiemke. Ze maakte een heerlijke simpele pasta en we aten het op met uitzicht over de zonsondergang aan het IJ, waar Hiem op de negende verdieping woont. Wat fantastisch!

heimke
Ravioli met courgette, tomaatjes walnoten, avocado en iets romigs. Heerlijk!

Dinsdag: fotoshoot, strand & eten met vriendin
Dinsdagochtend had ik een fotoshoot voor een bekend magazine van een supermarkt. Een échte fotoshoot zoals ik er nog niet veel heb gehad, mét visagist, een enorme set, een stylist en windmachines. Het resultaat is in juli te zien!

IMG_5824
Groetjes vanaf de set!

Na de shoot haastte ik me naar Sloterdijk, alwaar ik Laura meette omdat we samen naar Zandvoort zouden gaan. Ik had de smaak goed te pakken en besloot lekker nog een dagje op ‘t strand te gaan werken. Bovendien zouden de golven vandaag beter zijn dan gister…

Eenmaal aangekomen op Zandvoort was het water zomaar nog vlakker dan maandag, dus ook vandaag zat surfen er weer niet in. Toch gingen Lau en ik – na een paar uur werken in de zon bij Skyline- nog even het water in. Dit keer om te SUPpen! Het water was toch super stil, dus perfect om uit te proberen of SUPpen op zee een beetje te doen is. En dat was het! Hoewel; ik viel er drie keer in, tot grote teleurstelling van mezelf, want ik val NOOIT van m’n SUP board, maar dat ter zijde. Het water was overigens 12 graden en ik had geen wetsuit aan, maar omdat het op Zandvoort zo lekker zonnig was, was het helemaal niet koud. Wat een chille bezigheid dit!

suppem
Dit was hilarisch: Lau en ik probeerden SUP yoga en ik wilde even m’n bird in a basket (yogapose) laten zien, maar kan dit letterlijk nog geen seconde vasthouden en Laura zei; ja hoor, zul je net zien dat die ene seconde op de foto staat. En ja hoor ;-). Thank God voor de burst stand van m’n Go Pro Hero 5 😀

‘s Avonds kwam ex-collega Saskia bij me eten en maakte ik wraps met pulled pork! Mjam! En vét lekker; we konden ze eten in de tuin, want het was super lekker weer tot ‘s avonds laat. Wat chill!

pulledpork
Het recept vind je hier!

Woensdag: work work work
Woensdag was ik tot 2 uur aan het werk. Ik had een telefonisch interview, moest een foto voor Instagram maken en deed nog van alles meer. Maar tót 2 uur, want toen had ik een massage omdat m’n rug helemaal vast zat (zit). En daarna ging ik met vriendin Layla het park in, omdat het vet lekker weer was.

IMG_5884
After-massage-zen-hoofd bij Spa reine cityspa
IMG_5880
Rete professionele set in m’n slaapkamer. (dat op rechts in m’n wasmand, haha)
IMG_6183
Eindresultaat! 😀

‘s Avonds zou ik naar de opening van Bar Fisk, in de Pijp, maar het was te lekker weer en ik had een paar te lekkere wijntjes op en Layla wilde barbecuen (…), dus toen kon ik geen nee zeggen en bleef ik met Lay, dr boyfriend en vriendin Amber in het Westerpark om te barbecuen. Maar ik ging wel vroeg naar huis, want de volgende ochtend zou ik al op tijd vertrekken naar… NOORWEGEN!

barbecue
Barbecuen in het Westerpark

Donderdag t/m zondag: NOORWEGEN
Op donderdagochtend stond ik om 7 uur op Schiphol om samen met negen andere bloggers naar Noorwegen te vertrekken. We waren door Visit Norway uitgenodigd om 4 dagen te genieten van het lekkere eten dat je in Noorwegen kunt krijgen én een beetje van de natuur en de steden. En dit was TE GEK! Ik was een tijd geleden op een diner geweest dat werd georganiseerd door een reis PR bureau i.s.m. Visit Norway en was toen zo enthousiast, dat ze me nu mee vroegen op deze mediareis <3.

Ik ga er nog een uitgebreid artikel over schrijven én er komt nog een reisvlog online, maar heel kort samengevat deden we dit:

We vlogen naar Bergen, waar we de stad gingen verkennen en een foodtour deden waarbij we o.a. walvis aten. ‘s Avonds gingen we 6 gangen dineren bij Bare Vestland en dat was GEWELDIG lekker.

Vrijdagochtend vertrokken we met de bus en ferry naar Haugesund; 3 uur rijden en varen door het prachtige Noorwegen. In Haugesund deden we een stadstour en brachten we een bezoek aan een haringfabriek en daarna stapten we op een RIB boat om KEIHARD over de Noorse zee te sjezen en de natuur te verkennen. ZO heftig en zó prachtig!

nw
Hier gingen we even heel langzaam.

‘s Avonds gingen we dineren bij een vuurtoren, op een afgelegen eilandje in de buurt van Haugesund, alwaar een privé chef een heerlijk drie-gangendiner voor ons kookte.

IMG_6008
Zo blij werd ik van eten bij een vuurtoren

Op zaterdagochtend stapten we weer vroeg in de bus om (ook weer met de ferry) naar Stavanger te vertrekken. Wederom een prachtige rit door Noorwegen. In Stavanger genoten we eerst van een culunaire proeverij op het dak van ons hotel, deden we daarna een stadstour, lunchten we GEWELDIG bij Fisketorget in de haven van Stavanger en stapten we vervolgens op een cruise door de Fjorden. In drie uur vaarden we langs Preikestolen, een indrukwekkende rots, langs een waterval en door de prachtige fjorden, die er super mysterieus uitzagen in de regen (het regende echt keihard) en  met Viking muziek op de achtergrond. Wat een prachtige belevenis!!

nw2
DE WERELD IS MOOI

IMG_6069

‘s Avonds aten we 8 gangen bij Tommy Raanti’s restaurant Tango, ook in de haven van Stavanger. Echt een geweldig diner waarbij we o.a. rog en kip en een toetje met geitenkaas kregen. Echt; dit was de HEMEL!

Zondagochtend stonden we om 5 uur op om te gaan hiken naar de Preikestolen. Zoals ik al zei is dit een indrukwekkende rotsformatie; op 650 meter hoogte van de grond hangt een soort rotsblok aan een berg en het ziet er veel te cool en indrukwekkend uit en je hebt een GEWELDIG uitzicht over de Fjorden. Tijdens de hike kwamen we onder andere dit tegen:

CEJD1142

GCAW0209

Ik vond het van te voren vet spannend om te gaan hiken, omdat ik niet zo sportief ben (lees: totaal geen conditie heb) én een knieblessure heb én aanstelleritis én hoogtevrees. Ik vond het -op z’n zachtst gezegd- nogal een avontuur (…). Maar spoiler alert: IK HAALDE DE TOP! En het was GEWELDIG. Uiteindelijk hebben we bijna 10 km gelopen (!!!) in 3 uur en 42 minuten, hebben we een klim gemaakt van 350 meter (en dus ook weer naar beneden) en 15.000 stappen gezet. Jezus, wat was ik trots op mezelf. Zo trots dat ik bovenaan de berg, op de Preikestolen, begon te huilen. Haha, #emo.

nw3
I FUCKING DID IT AAAAAAAAAH

Na de intense hike gingen we terug naar het vliegveld, alwaar we om 2 uur de lucht in gingen. Terug naar Amsterdam.

IMG_6135
Hoewel de KLM cityhoppers écht ruim zijn, zit ik toch altijd zo in het vliegtuig. Outfit on point. Houding on point. En slapennnnnn.

Eenmaal thuis had ik bedacht dat ik nog wel even kon werken en m’n dagboek vast schrijven voor maandag en weet ik wat allemaal niet, maar daar kwam natuurlijk niets van terecht. Toen ik voor €35 aan sushi bestelde en Mad Men aanzette was ‘t gedaan met vandaag. Om 8 uur lag ik in foodcoma op de bank en besloot ik dat het bedtijd was. Haha!

IMG_6146
Zo ziet €35 aan sushi bij Sushi Su eruit. Lekkerste sushi van Amsterdam!

Inmiddels is het dus alweer woensdagochtend (middag voor jullie) en zit ik in New York. Een vrij heftige toestand wel, haha. Maar daar ga ik jullie in m’n volgende dagboek alles over vertellen.

Ik zit nog met één dilemma: wat zien jullie het liefst terug van New York? Ik zit hier 15 dagen, dus dat betekent:
2 reisvlogs
en/of iedere dag een dagelijkse reisvlog
en/of 2x Leonie’s week in het thema van New York
en/of een dagelijks dagboek via m’n site over New York
Of vooral ‘vloggen’ via Instagram Stories (@Lterveld) en dan lees je alles wel bij via m’n wekelijkse dagboeken?

Er komt sowieso een blogpost over alle hotspots, ná twee weken New York, maar ik ben nog even aan het nadenken over hoe ik m’n tijd hier verder wil delen met jullie. Laat je voorkeur in een reactie weten!

GROETJES UIT NEW YORK!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

7 reacties op “Leonie’s week 20: werken op het strand, een fotoshoot met windmachine, eten met vrienden en op persreis naar Noorwegen

  • Echt een aanrader in NY is sushi bij Beyond sushi. Het is vegan, maar je mist de vis geen moment. Echt hele goede smaakcombinaties, zou er zeker heen gaan!

  • Wat is het toch heerlijk om je zo enorm te zien genieten! Ik weet nog goed dat ik las dat je voor jezelf aan de slag ging en ookal ken ik je alleen maar omdat ik altijd je blogposts lees, ik vind het gewoon super gaaf voor je dat je zo gelukkig bent in wat je doet. Destijds dus zéker een goede keuze gemaakt en daar mag je ongelofelijk trots op zijn!!

    Dat moest ik je gewoon even vertellen.

    Verder ben ik meer een blog en instagram persoon, dus ik stem voor instagram stories updates en blogposts! 😀 Ga lekker enorm genieten van New York, al zal dat niet al te moeilijk zijn denk ik zo.

  • Liefde voor skyline!! ????
    Tip voor in NY. Magnolia Bakery! Echt geweldige taartjes en ze staan taartjes te maken in de etalage!

  • Pfoe man jouw weken zijn echt druk maar ook ZO tof! Lijkt me leuk om nog meer van New York te zien, ik ga in augustus dus kom door met alle tips! Ik vind je vlogs altijd heerlijk, maar meer reisdagboekjes zijn ook welkom. Of te wel, je maakt me overal blij mee en ik ben totaal niet helpend bezig nu 😉 Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *