9 toffe dingen om te doen op Curacao

Hey hey! Alweer een paar weken ben ik thuis van mijn vakantie naar Curacao. Of nou ja, ik zeg wel vakantie… Ik was op persreis met 4 andere bloggers naar dit heerlijke eiland en omdat het zo’n relaxt reisje was, voelde het echt als vakantie.

We hebben tijdens dit tripje echt van alles ontdekt op en over Curacao. Wist je bijvoorbeeld dat er op Curacao een strand is waar je kunt chillen met varkens? Dat je kunt zwemmen met schildpadden? Dat er een paradijselijk eilandje voor de kust ligt? Dat je er ontzettend lekker kunt eten? Dat er een grot is midden op het eiland, waarin je muziek kunt maken?

Zo niet, dan ga ik je vandaag bijpraten. In deze blog vertel ik je alles over wat je kunt doen op Curacao. Ben je meer geïnteresseerd waar je moet eten op Curacao? Dan raad ik je aan om mijn 8 hotspots op Curacao te lezen.

Oh en check vooral even mijn vlog om écht een goed beeld van ons reisje te krijgen:

Let’s go!

1. Met een catamaran naar Klein Curacao
Een van de tofste dingen om te doen is een boot pakken naar Klein Curacao. Ik had van te voren nogal wat horrorverhalen gehoord over de boottrip, maar ik vond het echt meevallen.

Wij vaarden met Blue Finn Charters in 2 uur naar Klein Curacao. Je gaat een stuk over open zee en dat kan nogal ruig zijn, dus het is wel aan te raden om van te voren een reispil in te nemen. Ook als je normaal nooit last hebt van zeeziekte!

Na 2 uur varen kwamen we aan op Klein Curacao en dat is een waar paradijs. Het is een spierwit onbewoond eiland met felblauw water er omheen. In het felblauwe water kun je snorkelen met heel veel mooie vissen EN SCHILDPADDEN! En verder chill je een beetje op het strand en lig je te bakken in de zon. Er is bijna geen schaduw en de zon is súper fel, dus smeer je goed in :D.

Ik vond het geweldig om deze boottocht hierheen te maken. Tijdens de heenweg sprongen er allemaal vliegende vissen uit het water. Zo vet! En op de terugweg heb je een grote kans dat er dolfijnen meezwemmen. Overigens is de terugweg helemaal niet erg qua golfen. Chill!

Ook tof: tijdens deze dag vaar je in 2 uur naar Klein Curacao toe; daar chillden wij een paar uur en we kregen lunch aan boord. VET LEKKER! En daarna vaarden we terug en hadden we echt een feestje op de boot. Dit is ZO’N aanrader!

bootje

kleincuracao

2. Volg een kookworkshop bij Helmi Smeulders
Nu ben ik gek genoeg niet heel erg gek op kookworkshops en al helemaal niet op vakantie (wat bén ik voor foodblogger echt?!), maar de kookworkshop van Helmi Smeulders (Thelma & Louise) is echt een aanrader. Deze Nederlandse die verhuisd is naar Curacao kan je alles leren over de Moderne Caribische keuken. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven!

In een ochtend neemt ze je mee in ingrediënten van Curacao en ga je zelf aan de slag met een paar gerechten, die je daarna lekker als lunch oppeuzelt op het terras met een wijntje erbij. Echt een vette aanrader!

ceviche

Dit was het eindresultaat van de kookworkshop. Heerlijk!
Dit was het eindresultaat van de kookworkshop. Heerlijk!

3. Doe de street art stadstour door Willemstad
Gek genoeg hou ik normaal ook niet zo van stadstours (ik heb echt een concentratie van min vier), maar ik ga je toch een stadstour door Willemstad aanraden. En wel de street art tour, die je kunt boeken via deze website.

Tijdens deze stadstour wandel je door Willemstad en kom je langs allerlei vette muurschilderingen. Check:

Super mooie street art in Willemstad
Super mooie street art in Willemstad

jenny

4. Chill met varkens op Port Marie
Ik had echt geen idee dat je op Curacao ook kunt chillen met varkens op het strand, maar het is toch echt zo! Op het strandje Port Marie lopen twee varkens rond. Ze leven daar gewoon en je mag ze dan ook niet voeren of aanraken. Ze vinden het lekker om te chillen in de branding en snaaien natuurlijk graag van wat voedsel dat is achtergebleven op het strand. Maar het zijn écht schatjes! Wij lagen gewoon te chillen in het water, toen deze lieverd erbij kwam liggen:

Processed with VSCO with f2 preset

5. Huur een bootje en vaar wat rond
Het is op Curacao altijd lekker weer, altijd zonnig en altijd warm. Ik vond een lekkere manier om even aan de hitte te ontsnappen, het huren van een bootje. Via dit bedrijf huurden wij een kleine boot voor een man of 30 en met een privé kapitein vaarden we door de Spaanse wateren. Nu vond ik de Spaanse wateren niet per se heel interessant, maar de boottocht wel heerlijk. En omdat je het privé huurt, kun je zelf aangeven waar je naartoe wil.

boot

Ook vet aan het huren van deze boot vond ik dat kapiteit Luuk halverwege een lekkere lunch voor ons klaarmaakte. Vet heerlijk jonge! Wat een leven!

Als we ff niet aan het Instagrammen zijn, maar wel lekker aan het eten <3

6. Ga snorkelen met schildpadden
Wist je al dat je heel goed kunt snorkelen met schildpadden op Curacao?  Je hebt verschillende plekken waar je ze in het wild kunt spotten; bijvoorbeeld bij Playa Grandi, maar ook op Klein Curacao.

Ik vond zelf Playa Grandi niet zo’n leuk strand en het een beetje ranzig dat er allemaal resten van vissen in het water worden gegooid en dat daar de schildpadden op af komen (maar jij daar dus ook tussen zwemt). Geef mij maar Klein Curacao! Daar zitten ook een hoop grote en kleine schildpadden en je kunt ze prachtig zien door je goggles. 😀

DCIM107GOPROGOPR8324.JPG

7. Huur een quad en ontdek het eiland (en een grot)
Een hele vette bezigheid op vakantie vind ik altijd het huren van een quad of buggy. Met zo’n tour kom je op plekken op een eiland die je normaal niet zo snel zou bezoeken. En vaak zijn dit juist de vetste plekken!

Wij huurden quads bij Eric’s ATV Adventures en kregen tijdens onze West Tour een ontzettend leuke gids mee. Vet gezellig! In 6 uur liet hij ons een deel van het eiland zien, waarbij we over de normale weg sjeesden én door de volle natuur. Heftig tochtje wel! Heel cool 😀

QDSY3896

Tijdens de quad tour stopten we in een grot midden op het eiland. Géén idee waar het precies was en dat mag ik geloof ik ook niet vertellen, omdat het eigenlijk op privé terrein van iemand was. Maar het was echt VET! Een mooie grot waar je makkelijk in kunt lopen en een stukje kunt ontdekken. Er zaten veel vleermuizen én er waren veel stalagnieten en stalagtieten die muziek maakten als je er met een steentje op tikt (voorzichtig). Mooie ervaring!

IMG_5520

8. Slaap op verschillende plekken
In de 7 dagen die wij op Curacao verbleven, hebben we in twee verschillende accomodaties geslapen en ik zou jou dat ook aanraden. Het ene moment sliepen we in het luxe Hilton (dat een klein beetje vergane glorie is, maar wel gewoon lekker chill is) en dat was echt zo’n resort. Met een heerlijk strand, een prima restaurant en een echt goeie cocktailbar.

hilton

De andere dagen sliepen we in het boetiekhotel Amalia. En dit vond ik ook een hele leuke plek. Hier was de benadering veel persoonlijker en werden we echt in de watten gelegd door de ontzetend vriendelijke eigenaar. Je zit in dit boetiekhotel veel dichter op elkaar, maar dat vond ik niet storend en juist wel gezellig. Voor goeie tips kon je altijd de eigenaar benaderen en ja; ik vond dat persoonlijke gewoon echt wel leuk. Aanrader! Tevens een voordeel van twee verschillende hotels, is dat je op verschillende locaties zit en daardoor meer van het eiland kunt ontdekken :).

IMG_2170

9. Volg een les Supyoga van Liberty Suarez
Het absolute hoogtepunt van onze vakantie op Curacao vond ik een lesje supyoga volgen bij Liberty Suarez/Dushi sup. Liberty is een bekende instagrammer en nog maar 23 jaar. Ze heeft haar eigen restaurant op Curacao én een yogastudio. OP HET WATER!

DSC_1664

Hoewel nog niemand van ons ooit supyoga had gedaan, konden we de les allemaal goed volgen. Ik merkte dat ik er echt goed in was en dat vond ik awesome, want ik ben nooit goed in sport. SUPER vet dit dus.

Hoofdstand op een wiebelende plank, DID IT!
Hoofdstand op een wiebelende plank, DID IT!
SUP yoga ging echt zo goed! :D
SUP yoga ging echt zo goed! 😀

yoga1

En het is lekker man; gewoon in het zonnetje op zo’n plank lekker oefeningen doen. Het voelt wel echt als sporten (als in; je gebruikt je spieren echt), maar tegelijkertijd heeft het helemaal de rust van yoga of meditatie. Ik kwam ZO ontspannen uit de les. Ik heb echt nog iedere dag heimwee naar dit klasje.

Supyoga met de hele groep

Dat waren mijn tips voor als je ooit naar Curacao gaat!

Lees hier mijn tips voor lekker eten op Curacao en boyyyy wat hebben we lekker gegeten! Echt even checken als je naar Curacao gaat binnenkort!!

Wil je meer zien van Curacao? Check hier de blogpost met alleen maar foto’s, zodat je een beeld krijgt van het eiland <3.

Nog niet genoeg gezien? Kijk hier mijn vlog van Curacao om écht een goed beeld te krijgen van het eiland.

Nu rest mij alleen nog te zeggen: GA NAAR CURACAO. Ik vond het zó chill! 😀 En natuurlijk: Newslab & Curacao bedankt voor het organiseren van deze onvergetelijke vriendinnentrip. Zo veel liefde!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “9 toffe dingen om te doen op Curacao

 • Beetje jammer dat ik hier weer iemand zie die ook graag ‘gezien’ wil worden met een blog, maar laat ik daar niet verder op ingaan. Ben zelf al een paar keer op Curacao geweest en een hoop dingen dingen die je beschrijft kan ik me niet echt in vinden. Onder andere de hele hype over klein Curacao, jammer dat je niets meld over de vuurtoren of het wrak en de bende wat er ligt. Over Playa Grandi wil je ons wel vertellen wat voor bende het is en over het vis afval wat daar over boord gaat, je mist hier al het hele verhaal over dat de schildpadden daar juist op af komen! Ik weet zeker dat hier meer schildpadden komen dan bij klein Curacao. Jammer ook dat je niets meld over het geweldige werk van de mensen die Grandi opruimen en een schildpadden een helpende hand toesteken. Jammer dat ik weer een verhaal als dit tegenkom en je een beetje te graag gezien wilt worden.

  • Beste Aj,
   Normaal reageer ik nooit, op blogs etc. Maar voor alles moet een eerste keer zijn, dus laat ik dan nu dat moment goed benutten door te reageren op jouw frustraties over deze spontane en enthousiaste blog en blogster.
   Ik ben namelijk erg benieuwd waar de motivatie vandaan is gekomen om je zo gefrustreerd uit te laten, over iemand die graag haar mening deelt?! De schijfster heeft vol enthousiasme háár kijk op Curaçao gedeeld, zodat mensen zoals ik, het kunnen lezen om vervolgens de tips die voor mij interessant zijn, te onthouden voor mijn vakantie naar Curaçao. Hoe komt het dat je haar mening ( de blogster) in een onwijs lange omschrijving compleet afkraakt?Gelukkig zijn op deze druk bevolkte wereld, heel veel verschillende mensen, met verschillende interesses en verschillende leefstijlen met ook een andere kijk op het leven en dus ook de bezienswaardigheden op vakantie zijn niet voor iedereen dezelfde beleving. Gelukkig maar.
   Ook wil ik graag even vermelden, dat ik als enthousiaste lezer van deze blog, niet over het hoofd heb gezien dat vermeld wordt dat het visafval op Playa Grandi, in zee drijft om schildpadden aan te trekken, dit punt heb je waarschijnlijk in alle frustratie over het hoofd gezien. Wat ze hier mee wil vertellen is, dat het misschien niet voor iedereen een pleziertje kan zijn om hier schildpadden te kijken. Ik kan mij héél goed voorstellen dat het niet een erg fijne beleving is, om vrolijk de zee in te duiken wanneer er visafval rond drijft. En dat is precies het punt waar het om gaat in de omschrijving van Playa Grandi, wat voor mij dan ook waardevolle informatie is.
   Ik lees liever een persoonlijke blog van iemand die zijn mooie en minder mooie momenten van een reis deelt, dan een verhaaltje of top 10 van een reisbureau waar veel informatie in staat die het mooier laten lijken dan het is. Of informatie waar financiële voordelen aan verbonden zijn.

   Door op je bericht te reageren, wil ik duidelijk maken, dat iedereen een eigen mening heeft en een eigen visie op het leven. De een is gelukkig voor de camera, de ander achter de camera.. de een wil schildpadden zien op klein Curaçao, de ander op Playa Grandi.. de een houdt zijn toffe reis voor zichzelf, de ander deelt graag zijn of haar belevingen..
   Ik neem aan dat inmiddels mijn punt duidelijk is..

   Ik wil je dan ook adviseren om in het vervolg, de website eerder weg te klikken waar je vervelende gevoelens bij krijgt, zonder door te lezen tot ‘t einde om vervolgens jouw negatieve mening achter te laten. In die tijd had je wellicht een heleboel andere dingen kunnen doen, die je waarschijnlijk veel meer op hadden kunnen leveren..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *