Fantastische wentelteefjes voor zondagochtend

Goedemorgen goed volk! Oooooh ik heb vandaag zo’n heerlijk recept voor je. Geen inspiratie voor je avondeten, maar knetter lekkere inspiratie voor zondagochtend. En echt echt echt: dit wil je.

Ik maakte wentelteefjes van STOKBROOD! Dat had ik een tijd geleden ergens in een restaurant gezien en ik dacht toen ik nog een oud stokbrood in de kast had liggen; dat kan ik ook. En dus ging ik aan de slag.

Nodig voor twee personen (enorme portie): 3/4 wit stokbrood – 3 eieren – 1 koffiekopje melk – 1 eetlepel suiker – 2 theelepels kaneel – eventueel wat poedersuiker voor er overheen – klontje boter om in te bakken

Kluts de eieren, melk, kaneel en suiker door elkaar. Snijd het stokbrood in plakjes en doe dat een beetje schuin, zodat je grotere plakken krijgt dan wanneer je het recht snijdt. Zorg ervoor dat je plakken van ongeveer 2-3 cm dik maakt; als de plakken te dun worden, dan vallen ze straks uit elkaar.

Laag de stokbroodjes vervolgens 10 minuten weken in het ei-mengsel. Dit doe je door alle stokbroodjes door het mengsel heel te halen en ze dan gewoon allemaal in die kom te laten liggen. Zorg dus wel dat al je broodjes bedekt zijn (boven en onder) met het ei-mengsel.

In de tijd dat je het laat rusten, wordt de korst van het stokbrood lekker sompig. En dat wil je!

Laat vervolgens een klontje boter in de pan smelten en bak om de beurt de wentelteefjes in de pan. Bij mij konden er 4 broodjes tegelijk in de pan; ideaal. Dan bak je ze een paar minuten; de broodjes moeten aan beide kanten mooi goudbruin kleuren, maar let op dat ze niet zwart worden :).

Bij het opdienen kun je er nog wat extra kaneel overheen doen, wat poedersuiker en voor de liefhebber zelfs een beetje zout. Jan vond dat laatste echt héél erg lekker, ikzelf vond het niet nodig.

Klaar!

Oooooh man; wat was dit goed gelukt. Ik heb echt nog nooit zulke goede wentelteefjes zelf gemaakt. En het is best wel ideaal in deze tijd, want je hebt vet vaak stokbrood in huis (ik tenminste) ivm al die barbecues waar je bij bent. Love it! 😀

Ik hoop echt dat je dit klaar gaat maken en ben dan heel benieuwd wat je er van vond 😀 Laat je het weten?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Fantastische wentelteefjes voor zondagochtend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *