8 hotspots op Curacao: hier moet je eten!

Hey you! Het is je vast niet ontgaan dat ik een paar weken geleden naar CURACAO ben geweest. Ik heb een weekje heerlijk vakantie gevierd op Curacao en heb daarbij heel veel lekkere restaurants bezocht. In deze blogpost praat ik je bij over 8 hotspots waar je écht moet gaan eten als je op Curacao bent.

Natuurlijk heb ik ook heel veel toffe dingen gedaan; daarover lees je in de blogpost én de vlog die ik nog aan het schrijven/editten ben. Houd daarvoor m’n blog, YouTube en Instagram in de gaten! 🙂

Maar we beginnen eerst maar eens met dé 8 hotspots waar je echt een hapje wil eten als je op Curacao bent. Klaar voor? Let’s go!

1. Met je voeten in het zand bij Zest Beach Café
De eerste avond van onze trip begonnen we heel relaxt met een diner bij Zest. Dit is een restaurant op het strand bij Jan Thiel strand. De sfeer is fantastisch, het publiek heel Nederlands, het personeel héél gezellig en het eten prima. Ik vond het eten niet geweldig, maar ik vond deze plek wel zó leuk, dat ‘ie toch echt een plekje verdient in dit lijstje met hotspots op Curacao.

Oh, en het was super donker, dus ik heb geen foto van m’n tonijnsteak ;-).

2. Gezond en ontzettend leuk lunchen bij Hofi Cas Cora
Een van mijn favoriete plekjes op Curacao vond ik Hofi Cas Cora. Dit is een landhuis in de buurt van Willemstad, midden op het eiland. Deze plek deed me ontzettend denken aan Zuid Afrika en de enorme landhuizen die ik daar heb gezien. Ik vond de sfeer op deze plek ZO fijn! Er is achter het huis een enorme moestuin en alle producten die in het restaurant geserveerd worden, komen ook uit die moestuin. Verder zijn er gezellig wat dieren op het terrein en die mag je ook eten geven, zo lief <3

ezel

Het eten dat in het bijbehorende restaurant wordt geserveerd was ook echt heel erg goed. Ik bestelde er de pita falafel en vond dat echt een ontzettend smakelijke lunch. Wat een geweldige plek! Aanrader!

lunch

3. MAG je niet overslaan: Mosa
Nóg een favoriet op Curacao is Mosa. Dit restaurant vind je in Willemstad en het is echt helemaal het einde. In een soort binnentuin strijk je neer aan tafel en bestel je de hele kaart. Ja, echt. Mosa is een plek waar je je eten met je tafelgenoten deelt (sharing dinner) en als je dan met z’n 5en bent, kun je gewoon de hele kaart bestellen. En dat raad ik je ook zeker aan, want werkelijk alles wat we aten, was GEWELDIG. Ik heb hier echt echt echt ontzettend lekker gegeten. Niet zo standaard en onwijs smaakvol. Nee, Mosa is geen plek waar je een satéetje op het strand eet (zoals bij Zest), maar wel dé plek waar je echt even een avond lekker uit eten gaat. Enjoy!

mosa5
Verrukkelijke risotto
mosa2
Heerlijke octopus
mosa1
Super lekker vlees!
mosa3
Volgens mij was dit tonijn tartaar en vond ik dit het aller lekkerste
mosa4
Geweldige ceviche met passievrucht

4. Bezoek een foodfestival!
Toen wij in Curacao waren was toevallig het foodfestival Pietermaai Proeft in Willemstad neergestreken, maar het schijnt dat er door het hele jaar heen vrij veel foodfestivals zijn op Curacao. Als dat het geval is, ga er dan zeker naartoe. Ik vond het echt heel erg gezellig en heb ontzettend lekker gegeten. Check even wanneer er weer een food festival is op Curacao.com.

pietermaai
Met een wijntje chillen op een stoeltje op het foodfestival. af en toe een lekker hapje eten halen bij een van de lokale restaurants die hier z’n eten aan het promoten is en ondertussen een ondergaande zon in Willemstad. Jemig, wat was dit leuk!

5. Eet lokaal op markt Barber
Een dikke aanrader op deze overdekte food markt zijn de pompoenpannenkoekjes. De markt is echt hartstikke lokaal en ongeorganiseerd: je kunt niet pinnen, de menu’s zijn niet vertaald, je bent écht even op Curacao zoals het ooit was. Je kunt hier van alles geks scoren (stoofpotjes van vlees waarvan je echt geen idee hebt van welk dier het komt), maar ik had deze plek veel getipt gekregen vanwege de pompoenpannenkoekjes. En die zijn HEER-LIJK. En goedkoop! Een must try!

pannenkoek

6. Caribisch eten bij Gouverneur
Niet echt lokaal, maar toch ook wel een beetje, is een etentje bij Gouverneur in Willemstad. Dit restaurant gaf me wederom een beetje Zuid Afrika vibes en ik vond het meteen heel leuk.

Je hebt geluk als je op het balkon kunt zitten met uitzicht over de Handelskade van Curacao (je weet wel: die gekleurde huisjes), maar wees niet teleurgesteld als je achter in de tuin plaats mag nemen. Hier zaten wij en we vonden het ontzettend gezellig!

Qua eten kun je hier lekker Caribisch eten. Zo móet je echt even de bananensoep proberen (vet lekker, echt!) en als hoofdgerecht vond ik de Caribische kip ook erg lekker. Als voorgerecht raad ik trouwens aan om het plateau te delen met z’n tweeën; zo proef je van alle lekkere gerechten een klein stukje. Dikke aanrader.

gouveneur
Het plateau met vooraan de bananensoep die echt goddelijk was, links carpaccio, in het midden gefrituurde garnalen, achterin een soort empañadas en rechts tonijn tartare!

7. De leukste plek voor ontbijt: Number Ten
Nog een favoriet op het eiland vind ik Number Ten. Als ik ooit nog terug ga naar Curacao, dan ga ik absoluut terug naar Number Ten. Dit is een ontbijtbar van Liberty Suarez, een bekende Instagrammer met haar eigen yogabedrijf op Curacao. Dat Liberty helemaal snapt waar hipsters en millennials blij van worden, zie je écht bij Number Ten. Bij binnenkomst zie je mooie muurschilderingen en cactussen op een binnenplaats met een heerlijk terras dat uitkijkt over fruitbomen en andere wilde planten. Vet nice! En binnen is het al net zo mooi.

tenn

ten11

10

QROG4858

En dan heb ik het nog niet over de menukaart gehad; de keuze is echt enorm bij Number Ten en je vindt er klassieke dingen als yoghurt met granola, tot Acai bowls, eieren, brood met avocado of paddenstoelen. Echt van alles! Ik vond dit zó’n heerlijke plek. Echt een oase van rust en heerlijkheid. <3

ten3

ten2

8. Geweldig lekker bij BijBlauw
Als laatste eindig ik dit lijstje met het diner bij BijBlauw. Dit restaurant vind je wederom in Willemstad en we hebben er echt geweldig lekker gegeten, aan het water. Wel jammer vond ik de bediening, die was echt ontzettend onbeschoft tegen ons, terwijl we helemaal niet om iets heel raars vroegen (de rosé was niet koud en wij wilden graag koude rosé). Ik hoop dat deze chick gewoon een dagje met dr verkeerde been uit bed is gestapt en niet dat dit normaal is bij BijBlauw. Het eten en het terras is namelijk écht een bezoekje waard. En als je dan gaat, dan MOET je echt als voorgerecht de Vitello Tonato nemen. Zo zo zo lekker!

BLAUW

En last but not least wil ik je nog even behoeden voor een tip die ik duizend keer kreeg, maar die ik écht vond tegenvallen: Karakter kun je prima overslaan. Ja, dit restaurant ligt echt op een geweldige plek en ja het water is hier echt geweldig blauw en I’m loving it, maar het eten vond ik écht tegenvallen. Ik bedoel… zie je deze steak tartare?

karakter
Meer mango chutney dan steak tartaar. Met een GEBAKKEN EI?! Nee, geen aanrader.
karakter2
Maar toegegeven: de plek waar Karakter zit is wel écht geweldig. (goed detail op deze foto is dan weer wel dat deze mojito echt mieeeerzoet was, niet echt lekker)>.

Dat waren mijn 8 tips voor eten op Curacao! Ik hoop dat je er iets aan hebt en als dat het geval is, laat je het dan hieronder weten? Vind ik leuk!

Benieuwd naar een impressie van Curacao? Check hier Curacao in foto’s.

Geniet van je vakantie!!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “8 hotspots op Curacao: hier moet je eten!

  • Etienne Miggels zegt:

    Hallo,
    We zijn aangekomen op curacao.
    De tips zijn erg welkom en bedankt daarvoor!
    Wij zijn gisteren naar Koraal geweest , hier hebben we lekkere dingen gegeten van de snackkaart en vervolgens lekker gelegen aan de infinity pool.
    Erna zijn we naar onder gelopen naar restaurant Karakter , heel mooi tafeltje voor 2 aan het water. Mijn vriendin en ik zijn horeca mensen en ons is het eten heeel erg goed bevallen. Alles was heel mooi op smaak en het paste perfect bij elkaar. We hadden als voorgerecht een proeverij ( chefs selection ) echt een aanrader!!
    Als hoofd gerecht de kip roulleaux en trio of the sea ook erg smullen!

  • Bedankt voor je leuke tips! Wij zijn al eerder op Curacao geweest en ik herkende een paar erg leuke tips (de Gouverneur, idd n aanrader) Gaan deze zomer weer en gaan dan wat tips uitproberen! Ook heel leuk: Struisvogelfarm, Zwemmen met dolfijnen bij t Sea Aqarium, Museum Kura Hulanda, Marche Bieu-local food).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *