7x de beste vegetarische pasta’s

Door Elske – Goedemorgen mensen! Het is vandaag zondag en ik bedacht me dat dit dé dag is om jullie alvast te inspireren voor morgen: vega-maandag. En ook al is het morgen bij toeval toch geen maandag, dan hoop ik dat ik jullie hiermee kan inspireren voor een aantal dagen in de rest van de week. We moeten met z’n allen toch op de een of andere manier wat minder vlees eten en de onderstaande recepten laten zien dat dat helemaal niet erg hoeft te zijn. Sterker nog; ze zijn stuk voor stuk heerlijk! En beter; er is niet eens een dier voor gestorven of extreem bijgedragen aan de bio-industrie. Dus hup hup, ga maken deze hap!

Courgetti met paprika-roomsaus en kipstuckjes
KIP? Els, je hebt net een heel verhaal over meer vega eten en bla, bla.. ? Klopt, de kip gebruikt in dit recept is vega, maar superlekker! Ook is de pastasaus zelf gemaakt en dat is awesome en niet eens moeilijk. Benieuwd? Probeer maar eens! En heb je geen zin in courgetti, dan gebruik je toch lekker een andere pasta of spaghetti; ook chill.

Onomnomnom. Lekker deze pasta hoor!
Onomnomnom. Lekker deze pasta hoor!

Gnocchi in tomatensaus met burrata
Burrata is een mozzarella-soort en wordt wel vaker gebruikt hier op Gewoon wat een studentje s avonds eet. En dat is niet zonder reden, want hij is god-de-lijk. Serieus, dit moet je echt eens proberen als je dat nog nooit gedaan hebt. Je hoeft er niet eens voor naar een delicatessenzaak; de grote supermarkten verkopen het gewoon. Oh leuk weetje; gnocchi wordt wel gerekend tot de pastasoorten, maar is gemaakt op basis van aardappel. Weet je dat ook weer 😉

Basic pasta, maar oh so good!
Basic pasta, maar oh so good!

Tagliatelle met paddenstoelen, walnoten en komkommer in bouillon
Dit recept is door Leo gemaakt toen het lekker weer was en daarom dragen we hem op aan de zomer; dat ‘ie maar weer snel mag komen! De titel klinkt misschien heel moeilijk (want bouillon en dat is al een lastig woord), maar dat is het niet! Durf je de uitdaging aan te gaan? Topper; want het is echt weinig werk en je hebt straks een heeeel lekker maaltje klaar staan 🙂

Vega pasta met paddenstoelen, walnoten en komkommer in bouillon
Vega pasta met paddenstoelen, walnoten en komkommer in bouillon

Pasta met muntpesto, geitenkaas en rucola
Oh boy, dit recept is lekker. En volgens mij hoef ik dat niet eens te zeggen als je naar onderstaande foto kijkt. Dit is toch één en al heerlijkheid op een foto? En muntpesto; tja dat had ik ook nog nooit gemaakt maar wat een geniaal idee! Smaakt top bij de geitenkaas. Mensen, dit wil je écht maken.

Pasta met muntpesto, geitenkaas en rucola en et is VERRUKKELIJK. Dit recept op je de bucket-list lieve mensen.
Pasta met muntpesto, geitenkaas en rucola en et is VERRUKKELIJK. Dit recept op je de bucket-list lieve mensen.

Romige spaghetti met champignons, peterselie en parmezaan
Goed, een vegetarische pasta met champignon-roomsaus kon natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. En dit is echt een fijn recept! Een oude combinatie die iedereen kent, maar oh zo lekker.

Vegetarische pasta met the good old champignon roomsaus. Lekker!
Vegetarische pasta met the good old champignon roomsaus. Lekker!

Gnocchi met pesto, paksoi, tomaat, dadels en spinazie
Oke, toegegeven: deze combinatie klinkt uitermate gek. Maar toch smaakte ie heer-lijk! Dat vind ik nou het mooie aan koken en experimenteren. Dat iets waarvan je verwacht dat het misschien toch geen heel goed idee was en walgelijk uitpakt, toch fantastisch blijkt te smaken. Dit recept is daar een typisch gevalletje van. Probeer maar eens 🙂 Ideaal ook om wat restjes op te maken.

Daar issie weer; gnocchi! Ditmaal met pesto, paksoi, tomaat en dadels. Klinkt een beetje gek, wel heel erg lekker!
Daar issie weer; gnocchi! Ditmaal met pesto, paksoi, tomaat en dadels. Klinkt een beetje gek, wel heel erg lekker!

Courgetti met paddenstoelen, burrata, tijm en hazelnoten
Jaja, daar zul je hem weer hebben. De toppers onder de mozzarella: Burrata. En omdat het zo lekker is, hier nóg een receptje met burrata. Ditmaal met courgetti en paddenstoelen. Voeg er nog wat hazelnoten aan toe en je bent helemaal content met je avondmaal-situatie.

Recept met burrata nummer 2; ook erg lekker
Recept met burrata nummer 2; ook erg lekker

Ben je genoeg overtuigd dat vega helemaal niet saai hoeft te zijn? Ik hoop in ieder geval dat dit overzicht je wat inspiratie geeft om af en toe het vleesschap over te slaan in de supermarkt en te gaan voor vegetarisch! Eet jij wel eens vegetarisch en wat is je favo recept?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Eén reactie op “7x de beste vegetarische pasta’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *