Indiase curry met kikkererwten, paprika, prei, champignons en focaccia

Door Elske – Beste mensen, ik ga alvast mijn excuses aanbieden voor het volgende recept. Ik gebruikte namelijk een pakje voor curry saus. Helemaal niet erg natuurlijk, maar tot míjn grote schaamte vraag ik me af wanneer ik nou eindelijk mijn eigen curry-pasta ga maken. Ik heb nota bene een kookles in Thailand gevolgd en met allerlei goede voornemens een vijzel van kwaliteit gekocht. ‘Zal ik deze ooit nog gaan gebruiken?’ is een vraag die al twee jaar door mijn hoofd gaat. ‘Vandaag in ieder geval niet’ is het antwoord. Ik heb de curry-pasta, naast de kookles in Thailand, wel eens eerder zelf gemaakt en weet hoeveel werk het is. En daar had ik vanavond vrij weinig zin in. Zouden jullie dat eigenlijk eens willen zien? Een recept voor het maken van je eigen curry from scratch? Laat het dan vooral weten in de reacties hieronder. Goed, dan gaan we nu over tot het geweldige recept.

Je hebt nodig voor twee personen: één pakje saus voor Indiase curry* – klein blikje kikkererwten – één rode paprika – 5 cm prei – stuk of 5 champignons – 1 afbak focaccia paprika/olijf

*maakt niet uit van welk merk. Ik had een hele pittige en dat deed een beetje afbreuk aan de rest. Dus zorg ervoor dat ‘ie niet té pittig is.

Je snijdt de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes en de prei in ringen. Deze bak je in olie in de pan even aan. Voeg na twee minuten de champignons toe. Beetgaar? Laat dan de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan. Heel even laten meebakken en voeg dan ook het pakje saus toe. Roer door en laat zachtjes pruttelen. Ondertussen bak je de focaccia af in de oven, zoals op de verpakking beschreven staat.

Focaccia klaar? Draai het vuur uit. Verdeel de curry over twee kommen en snijdt de focaccia in reepjes. Serveer bij de curry en eet smakelijk!

Ik vond dit niet een heel geslaagd recept moet ik je eerlijk toegeven. Of het kwam doordat de saus te pittig was, of omdat ik teleurgesteld in de kwaliteit van mijn curry was is me nog niet helemaal duidelijk. Wellicht dat naanbrood beter had gepast, hoewel ik deze focaccia nog het lekkerste van de hele maaltijd vond, haha. Heb jij een beter recept voor curry? Laat me dan vooral weten in de comments!

Oh, nog even goed om te benoemen. Ik dacht echt dat dit weinig zou zijn, maar door de hoeveelheid kikkererwten vulde het echt goed! Altijd fijn om te weten 🙂

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Indiase curry met kikkererwten, paprika, prei, champignons en focaccia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *