Door Elske – Joehoe! Wie kent niet ze; van die goedkope bolletjes mozzarella? Ideaal voor de studenten onder ons die altijd een stukje maand overhouden aan het einde van hun geld ;)Ik herken dat. En daarom gun ik jullie en aantal receptjes met goedkope mozzarella.
Gebruik puur om het verschil te proeven ook ooit eens een iets duurdere mozzarella, want dat smaakt stiekem toch net wat beter dan die plastic kaasjes. Maar er zitten er zeker niet alleen nadelen aan de goedkope variant van deze witte kaas. Nee, wat dan Els? Nou a) Het is goedkoop (goh…), b) het is eetbaar en c) de smaak is voor bepaalde gerechten vaak meer dan prima, dus waarom meer geld uitgeven dan nodig is? In welke gerechten dat dan precies is? Daar gaan we het nou net vandaag over hebben. Aan de slag met cheap-ass mozzarella!
Pizza
Goedkope mozzarella leent zich perfect voor op een pizza. Waarom? Omdat de kaas toch gaat smelten in de oven en je van daaruit de kwaliteit van de kaas minder goed proeft. Het gaat er immers om dat er lekker (veel) gesmolten kaas en mozzarella op je pizza zit. In dit recept gebruikt Leo ook nog pastasaus van de AH basic dus je bent mooi goedkoop uit vanavond!
Cannellonis met spinazie, pijnboompitten en verschillende kazen
Omdat je in dit gerecht al genoeg dure kazen gebruikt kan je net zo goed een wat goedkopere mozzarella uitkiezen om de kosten een beetje in balans te brengen. Leo gebruikt buffelmozzarella (en stiekem zal dat lekkerder zijn) maar met gewone mozzarella is het ook goed te doen; let maar op!
Salade met rauwe ham, meloen, mozzarella en pecannoten
Dit recept is een beetje van AH en een beetje van Leo. Wederom gebruiken we buffel mozzarella, maar ik zou zeggen: ga eens de uitdaging aan en probeer het eens met een gewone mozzarella. Smaakt misschien net zo goed en scheelt weer in de portemonnee. Laat je even weten hoe het was?
Broodje hamburger met tomaat, mozzarella en basilicum-mayo
Natuurlijk! Mozzarella op een burger met tomaat en basilicum-mayo op een Italiaans bol. Klinkt perfect toch? Ja, maken? Gebruik dan dit recept: het lijkt me werkelijk fantastisch. Ik ga alvast mijn kaken oprekken want, mijn hemel, check die toren.
Couscous met tomaat, mozzarella en pistache
Pizza, pasta en een burger had je misschien wel verwacht, maar couscous? Dat blijkt dus ook een geslaagde combi met mozzarella. Tenminste, als je dit recept van Leo volgt. Dan eet je sowieso lekker.
Goed. Tot zover de recepten met mozzarella. Mening zullen verschillen wat betreft mozzarella en ik spreek uit ervaring: een wat duurdere mozzarella is écht lekkerder. Maar, dat wil niet zeggen dat je niet zo af en toe een goedkope kunt gebruiken. Ik hoop dat deze gerecht dat voor zich laten spreken en ik hoor graag jouw ervaring met goedkope mozzarella. Welk gerecht lijkt jou het lekkerst? 😀
Ps. Ik deed even wat research en de goedkoopste mozzarella die ik bij mijn AH kon vinden was 55 cent. En niet eens van de AH basic 😉