5 recepten met asperges

Door Elske – Hallo jij! We zitten volop in het aspergeseizoen en daar moeten we gebruik van maken :D. Dus daarom heb ik voor jullie (en een beetje voor mijzelf ofcourse) vijf recepten op een rij gezet waarin Leo ooit asperges heeft gebruikt. Hier moet vast iets tussen zitten wat jij ook lekker vind! Alle asperge-lovers aanwezig? Dan gaan we!

Asperges met roerei, ham en gebakken aardappeltjes
De meest traditionele wijze en misschien wel mijn favoriet. Heerlijk; dat zoute van de ham bij dat zachte van de asperges en het ei. En dan zo’n fijne saus erbij om dit helemaal af te maken. Chill! Witte asperges zijn top op deze manier. Wat vindt jij?

Witte asperges zijn awesome op deze manier!
Witte asperges zijn awesome op deze manier!

Pasta met witte asperges, roomsaus en zalm
Doe je het niet zoals hierboven, doe het dan op deze manier! Zalm gaat sowieso fantastisch met pasta en dan gecombineerd met asperges en Leo’s zelf gebrouwen saus (niet eens uit pakje!).. Man, man, man, mocht je dit gaan maken, dan ga je zeker weten genieten vanavond 🙂

Ziet er niet alleen chill uit; zo smaakt het ook!
Ziet er niet alleen chill uit; zo smaakt het ook!

Tortizza met asperges, spekjes en kaas
Wie verzint het? Witte asperges op een tortilla en dan, met spekjes en kaas, als pizza uit de oven? Leonie natuurlijk! Man wat een goed idee en waarom heb ik hier nog niet eerder aan gedacht? Ik ga in ieder geval geen tijd verliezen om daarover na te denken, maar gewoon snel naar de supermarkt om de ingrediënten te halen. Mjam, nu al zin in!

Een tortizza met witte asperges, wat een fantastisch idee!
Een tortizza met witte asperges, wat een fantastisch idee!

Salade met groene asperges, parmaham, mozzarella en truffelolie
Goed. We laten de witte asperges even voor wat ze zijn en gaan verder met de groene toppers. Want ook die zijn heel erg lekker! Tenminste, vind ik. Groene asperges hebben wat meer bite en werken naar mijn idee dan ook fantastisch in salades. Zoals deze salade die Leo laatst maakte. Met parmaham en truffelolie. Noem dat laatste woord en ik ben om hoor…

Groene asperges passen goed in een salade, zoals in deze. Met mozzarella, parmaham en truffelolie <3
Groene asperges passen goed in een salade, zoals in deze. Met mozzarella, parmaham en truffelolie <3

Quesadilla’s met groene asperges, mozzarella, avocado en spinazie
Best of both worlds deze quesadilla’s met groene asperges. Quesadilla’s zijn naar mijn idee altijd goed, maar gooi er groene asperges en avocado bij op en het wordt alleen maar beter. Snel, makkelijk en bovendien: lekker. Proberen dus die hap!

Quesadilla's met groene asperges; top!
Quesadilla’s met groene asperges; top!

Nou, dat waren ze alle vijf. Wat denk jij; ga je één van deze recepten maken? Zo ja, laat het dan zeker even weten in de comments! 🙂 Of ben je niet zo’n asperge liefhebber? Kan ook! Het seizoen is in ieder geval bijna ten einde dus we moeten snel zijn (of niet)..

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *