Pasta met witte asperges, roomsaus en zalm

Goedemiddag leuk mens! Ik ben net terug uit Italië en zit vol inspiratie voor pastaaaaaa. Cravings jonge, niet te doen. Maar het is óók alweer twee weken geleden dat ik witte asperges at, dus moest ik een combi maken. Want hallo: ik had zin in allebei.

En ik maakte me toch iets lekkers! Vriendin Laura kwam bij me eten en ik vond dat ik haar geen pakje voor kon zetten (ik haal m’n aspergesaus altijd uit een pakje omdat ik niet weet hoe ik het zelf moet maken). Dit keer dook ik de keuken in en met een beetje hulp van Lau maakte ik een HEERLIJKE saus. EN SIMPEL. Oh oh oh; het volgende recept is tof, lekker, awesome en heel erg makkelijk klaar te maken. Klaar voor? Let’s asperge!

Nodig voor twee personen: 500gr witte asperges – 1 pak verse tagliatelle – 2 eieren – 250ml slagroom – een beetje verse bieslook – 2 zalfilets – 100gr Italian flakes

De asperges schil je (dunnetjes, maar wel genoeg er af halen zodat je niet op sliertjes hoeft te kauwen)(en doe dit van de top naar beneden, dat werkt het best). Kook ze vervolgens 7 minuten en laat ze daarna nog 7 minuten in dit vocht nagaren.

De pasta kook je in 4 minuten gaar.

De zalmfilets bak je 3 minuten aan beide kanten, zodat hij nog wel een beetje roze is van binnen.

De romige saus maak je door 250 ml slagroom in een steelpannetje op het vuur te zetten. Kluts twee eieren door elkaar en voeg dit dan meteen toe aan de slagroom. Doe er een beetje gesneden bieslook bij en een klein handje Italian flakes (en wat peper!) en roer goed door elkaar. Verwarm dit al roerend totdat de saus een heel klein beetje gaat stollen. En haal ‘m dan meteen van het vuur.

Roer de pasta en de saus door elkaar, serveer de zalm en asperges on top. Top nog een beetje af met peper en zout en wat verse bieslook en klaar is je maal. Eet smakelijk!

Ik vond het echt SUPER lekker en Laura gelukkig ook. En dat vind ik echt cool, want Lau kan rete goed koken en heeft echt vet veel verstand van koken enzo. Helemaal chill dat ze het lekker vond. Wooehoeee!

Shit! TOFFE TOSTI’S is uitverkocht. Wat nu?
Snel naar de winkel of over een paar daagjes weer bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *