Leonie’s week 15: waarom je bokjes moet eten, een nieuwe bank, super ziek, RTL Boulevard en meer!

Oooooh mijn god meisjes en jongens. Ik ben dus vorige week woensdag COMPLEET vergeten om mijn wekelijkse dagboek online te zetten. Ik was druk met dingen en van alles in m’n hoofd en pas op donderdagochtend dacht ik opeens: OH MIJN GOD, ik ben het vergeten. En toen was ik druk met m’n koffer inpakken voor Italië en toen zat ik in Italië en inmiddels is het dinsdag in week 17(!) en heb ik pas tijd. Toen dacht ik; ga ik het dan nog wel doen? JA is het antwoord. Want: ik had een toffe week.

Ik ga me even beperken tot de hoogte- en dieptepunten en niet alles beschrijven, want dat lukt me gewoon niet qua tijd en morgen komt natuurlijk ook gewoon alweer m’n uitgebreide verhaal van de afgelopen week (week 16) online.

Goed; tot zo ver de administratie. Laten we terugblikken op week 15. En dat was me m’n weekje wel. Ik ging o.a. naar een culiperslunch, werd HEEL ziek, de nieuwe bank werd ein-de-lijk geleverd, ik had opnames voor RTL BOULEVARD (!!!!) en er gebeurde meer. Klaar voor de hoogtepunten en dieptepunten van week 15? Let’s go!

Maandag: Culiperslunch <3
Op maandag om 11 uur had ik een event in m’n agenda staan: de culiperslunch. Ik word hier ieder jaar voor uitgenodigd, maar was nog nooit geweest. De culiperslunch is een bijeenkomst van heel veel verschillende merken, die dan in contact kunnen komen met ALLE culinaire pers in Nederland. Van bloggers tot televisiekoks tot serieus culinaire journalisten. Er liep van alles!

IMG_6989

Voorheen dacht ik dat het niet echt nodig was voor mij om daarbij te zijn (events zijn in potentie heel ongemakkelijk vaak, dus no thank you), maar dit jaar leek het me wel eens leuk om er te netwerken. En dus ging ik er naartoe!

Leuke bijkomstigheid was dat vriendin Laura ook ging en we mooi met z’n tweeën die hele toestand konden gaan overleven. TOP.

Later bleek dat ook Clarabella er was en heel veel andere gezellige mensen, dus dat was top.

En ik sprak er een heleboel merken en proefde een heleboel dingen. Een kleine samenvatting: ik kreeg een liter trufelmayonaise mee naar huis (<3), proefde de GEWELDIGE kaasbitterballen met Old Amsterdam die binnenkort in de winkel liggen, ontdekte een reeks fantastische oliën (die helaas alleen in de groothandel te koop zijn, #stom) ennnn knuffelde er met bokjes. En dat was héél lief, maar heel veel mensen vielen er een beetje over dat ik dat op Instagram postte met de mededeling dat ik er ook net een had opgegeten.

Ik wil dit even toelichten; wist je dat we in Nederland een probleem hebben met mannenvlees? We willen het op de een of andere manier niet eten en dat is super zonde, want het is lekker én nu blijft er dus 50% van het vlees over en daar doen we stomme dingen mee. De mannetjes geitjes die toch geboren worden omdat we wél allemaal geitenkaas willen eten, worden nu verwerkt tot dierenvoeding of vetgemest en vervoerd naar het buitenland. In beide gevallen is het leven van het bokje waardeloos; zowel als je het over geld hebt (dierenvoeding levert de boer weinig op) als wanneer je het over kwaliteit van het leven hebt (waarom goed voor je bokjes zorgen als ze toch vet naar het buitenland gaan of verwerkt worden tot dierenvoedsel).

Los van dat ik natuurlijk groot voorstander ben van minder vlees eten, is het denk ik wel belangrijk om na te denken over áls je vlees eet, wat je dan eet. En dan is het vlees van bokjes eten dus eigenlijk heel goed. Want hoe groter de vraag naar bokjesvlees (dat vlees ís er al), hoe interessanter voor de boer om de bokjes te houden en een goed leven(tje) te geven.

Daarom is het dus juist wel goed om bokjes te eten. Zo lang we geitenkaas blijven maken tenminste. Goed; dat probeerde ik in iets beknoptere versie op Instagram duidelijk te maken.

IMG_7016

Mocht je dit interessant vinden en meer willen weten, dan raad ik je absoluut aan om dit artikel ook even te lezen: https://nos.nl/googleamp/artikel/2211704-wij-eten-geitenkaas-maar-daardoor-zijn-bokjes-het-bokje.html.

Tot zo ver 😀

Dinsdag: ZIEK
Dinsdagochtend werd ik wakker met niet zo’n lekker gevoel in m’n lijf… Na ongeveer 33 bezoekjes aan het toilet durfde ik langzaam tot de conclusie te komen: ik ben ziek. Volgens mij heb ik buikgriep.

Ik zei de afspraak met m’n personal trainer af en kon ’s middags óók niet naar RTL voor de video-afspraak die we hadden. Shit.

Nou en shit was het zeker. Wat een dag man; ik heb me in tijden niet ZO ziek gevoeld. Ik kon echt helemaal niets. Ik had het echt goed te pakken; 100% ikbendooreentreinoverreden-gevoelens.

Hoogtepuntje wel vandaag; ik verkocht mijn oude bank aan een hele vriendelijke chick via Marktplaats en twee uur later werd de nieuwe bank van Jan en mij ein-de-lijk geleverd. En ik zeg eindelijk, omdat we ‘m in januari al hadden besteld. Mijn god, wat duurde dat lang. Maar oh oh oh: wat zijn we er blij mee!

Ik heb er nog niet eens een goede foto van; maar wel eentje waarbij ik er heel erg ziek op lig. Tja; zo was de realiteit nou eenmaal.

IMG_7077

Woensdag& donderdag waren verder vrij saai; ik was ziekig en zei al m’n afspraken af en moest ’t gewoon vanuit huis een beetje rustig aan doen. Wel de nodige dingen qua werk doen, maar zo min mogelijk.

Vrijdag: opnames met RTL Boulevard
Maar toen belde op donderdag mijn management me opeens met de vraag of ik mee wilde werken aan een item voor RTL Boulevard. Nou écht wel dat ik dat wilde. Het ging ook nog over pizza’s, helemaal heerlijk!

Het was niet ideaal dat ik me nog niet helemaal 100% voelde, maar ik moest er maar even tegenaan. Om 3 uur ’s middags stond m’n huis vol met een cameraman, regie, de klant voor wie we het item maakten en iemand van RTL. En ik mocht op camera praten over pizza-trends. ZO LEUK!

IMG_7198

Ik heb al wel wat kleine dingetjes gedaan voor televisie, maar echt voor RTL Boulevard nog nooit. En ik vond het heel cool. De maandag daarna was het op televisie en ik vind dat het best goed is gegaan. Yay! 😀 Kijk het hier terug.

Zaterdag: werken in de tuin
Zaterdag ging ik voor het eerst deze week weer naar Personal Training. Ik had verwacht dat het helemaal kut zou gaan, omdat ik deze week zo ellendig was geweest, maar niets was minder waar. Man; dit ging echt lekker! VET bizar. Maar wel echt nice.

Na de training ging ik nog even verder met intensieve lichaamsbeweging; Jan en ik hadden vandaag gepland om in de tuin aan het werk te gaan. De achtertuin ligt er namelijk al 4 jaar best wel lelijk bij en we wilden dit subtiel een beetje opknappen. Maar dat was een toestand…

Mijn buren hebben namelijk een hele mooie bamboestruik in hun tuin staan, die sinds een jaar ook in onze tuin groeit. Heel mooi. Totdat je er vanaf wil en de hele grond vol blijkt te zitten met super hardnekkige wortels van de bamboe van de buren. Help.

We hebben echt het halve terras eruit getrokken om zoveel mogelijk bamboe weg te halen, voordat ’t je huis in groeit. Helemaal moeilijk dit, haha. Man! Wat een klus!

IMG_7252

Om 6 uur moesten we in Haarlem bij vrienden zijn, dus we hebben het helaas niet helemaal weg kunnen krijgen. Maar goed; so be it. Hopelijk wonen we hier niet heel lang meer óf kunnen we het ooit echt goed aanpakken…

Vrienden dus. Om 6 uur. In Haarlem. Echt mensen; ik had zo’n leuke avond. Dit was de eerste volwassen bijeenkomst met mijn beste vriendinnetjes. We namen namelijk BOYFRIENDS mee. En KINDEREN. VET heftig. Maar het was zo zo zo gezellig. Gewoon helemaal fijn met m’n besties en dan met hun lieve vriendjes erbij. En Jan er natuurlijk bij. VET leuk. Zo volwassen. Zo intens. Zo heerlijk <3. Zelfs Yoka en Rolf met baby Vos waren erbij <3. Heel fijn!

Zondag: heerlijk eten met familie
Op zondag hadden we nog een gezellig etentje op de planning. We gingen eten bij de zus en zwager van Jan en oeeiiiiii die kunnen kóken. Echt fantastisch! We kregen een -ikweetnieteensmeerhoeveel-gangendiner voorgeschoteld door Wouter en het was echt fantastisch. Het hoogtepunt vond ik de moeder van Jan die de hangop uit de beslagkom likte, omdat het zo lekker was. Haha! Nee echt: we aten verrukkelijk. Van eend tot tonijn tot coquilles (mijn favoriet) tot fantastische hangop. Kijk maar:

IMG_7266

IMG_7310

IMG_7311

Nou  en dat waren wel zo’n beetje de hoogte- en dieptepunten van week 16. Het was me wel m’n weekje, haha.

Morgen ga ik je bijpraten over mijn belevenissen van week 17. Dit was ook weer een bijzondere week. Ik verklap alvast dat er een stukje in komt over de liefde vieren in ITALIË, datenight op een rooftop in Amsterdam, een behoorlijk ongemakkelijk event, een geweldige taart en meer! Zin in? Dan zie ik je morgen weer!

Shit! TOFFE TOSTI’S is uitverkocht. Wat nu?
Snel naar de winkel of over een paar daagjes weer bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Leonie’s week 15: waarom je bokjes moet eten, een nieuwe bank, super ziek, RTL Boulevard en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *