4productenChallenge: Vega ovenschotel met zoete aardappel, spinazie, feta en bladerdeeg

Goedenavond! Vandaag is het meat free monday en daarom at ik lekker vega. Gisteravond zat ik nog even op een blogje van een kennis te kijken en daar vond ik een heerlijk recept: Vet vega-lekker: een soort hartige taart met zoete aardappel, spinazie, feta en bladerdeeg. En ja! Zoals je ziet heb je hiervoor dus maar 4 producten nodig. Dit is er dus eentje in de categorie 4productenChallenge.

Wat doe je? Je laat spinazie slinken in een wokpan met wat olijfolie en een teen knoflook. Je snijdt ongeveer 3 zoete aardappelen in schijfjes en legt die in een ovenschaal met wat olijfolie en peper&zout (ik had oranje en witte, maar die oranje zijn ‘t lekkerst). Daarop doe je een laag spinazie, dan kruimel je er flink wat feta over en je topt af met een laag bladerdeeg. Naast de vier hoofdproducten heb je dus alleen nog knoflook, peper&zout en eventueel ei voor het bladerdeeg nodig. Maar met 4 producten lukt het prima. De hartige taart gaat 20 minuten op 200C in de oven.

Ik had echt hele hoge verwachtingen van deze ovenschotel want ik ben DOL op zoete aardappel. Maar… Het viel best tegen:( Ik vond het helemaal niet echt geweldig lekker. Slecht twee sterretjes… Maargoed, ik zit wel vol en heb vega gegeten en dat was ‘t belangrijkste voor vandaag. Morgen hopelijk weer iets lekkers 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “4productenChallenge: Vega ovenschotel met zoete aardappel, spinazie, feta en bladerdeeg

 • tip van de kok
  kruid de zoete aardappel van te voren met gerookte paprika( de la vera( en wat knoflook. een wereld van verschil.

 • Anoniem zegt:

  Nu lees ik je post weer, nou, ik moet bekennen, ik keek ook altijd bij de aardappels in de AH 😀 , en heb niks gevraagd haha (was bang geloof ik lol) , morgen ga ik kijken voor groene aromat en dan kijk ik beter rond, nu weet ik waarom ik ze nooit gevonden heb, ze zijn natuurlijk niet bij de aardappels in zakken :)), ja ja, je hebt gelijk.

 • Anoniem zegt:

  En waar heb je de zoete aardappelen gekocht?
  Ik heb ze een keer in de Toko gehaald, van die "witte" zoete aardappelen, volgens mij uit China (iig Azie) , ik vond ze …hmmm…niet echt lekker? smaakt naar bevroren aardappelen? maar misschien waren het geen goede of te oud.Veels te duur ook , bijna 3 euro- 3 stuks :-s-ik vond echt weggegooid geld achteraf, en niet veel verschil met een gewone aardappel .
  Waar koop jij de zoete aardappelen? Bij AH zie ik ze nergens liggen. Of kijk ik niet goed? Ik zou een keer toch willen proberen maar dan de goede, roodachtig van kleur zoals ik ze op fotos zie.Mijne waren dus wit van binnen als een knolselderij , vreemd.

  • Ik haal de zoete aardappelen meestal op de markt, maar deze kwamen van de Albert Heijn. Ze worden niet bij elke Appie verkocht, maar sommige dus wel. Dan kun je voorzichtig met je nagel er een stukje schil afkrabben om te zien of het oranje van binnen is. Het klopt wel dat sommige wit en sommige oranje zijn, omdat er verschillende soorten zijn. Ik vind ze in smaak trouwens niet veel van elkaar verschillen, maar vind de oranje vaak mooier.

   Vreemd dat 't bij jou naar bevroren aardappel smaakte, een goeie of normale zoete aardappel smaak namelijk helemáál niet naar aardappel en ís ook geen aardappel, maar een groente. Misschien heb je het verkeerde product gekocht? Ik vroeg er ook eens om bij AH en daar wezen ze me op het aardappelenschap, terwijl zoete aardappelen vaak bij de groentes liggen..

   Probeer het nog eens met zoete aardappel van de markt en hopelijk bevalt het dan beter. Het is echt heel lekker!!

  • Anoniem zegt:

   Nee, nee, ik heb echt zoete aardappelen gekocht, bij de Toko , ik dacht niet dat ik ze ook op de markt kon vinden :D, ik heb ze ook in de AH gezocht die dag en toen hadden ze niet.
   Van buiten zien ze eruit precies zoals op de foto 😀 maar van binnen precies een knolselderij, ja…je hebt gelijk, meer een groente dan een aardappel maar ik was teleurgesteld, ik had iets anders verwacht, ok, misschien waren ze niet vers. Ben opgegroeid in Oost Europa waar de temperatuur in de winter ook -30 kan worden , soms kon je de smaak van de aardappels proeven( toen ik kind was , ik weet niet of je weet hoe een beetje bevroren aardappel smaakt haha)-beetje bevroren , zoetig, niet echt lekker meer. Maar ik vermoed dat de aardappels niet vers en helemaal goed waren.Ook geen mooie kleur trouwens.
   Ik wil sowieso ook de oranje proeven, ik ben echt nieuwsgierig, misschien zijn ze toch echt lekker en toen had ik geen goede gekocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *