9 geweldige cocktails met Licor 43

Hey allemaal! In 2019 had ik een samenwerking met Licor 43 waarbij ik samen met 30 lezers van mijn blog aan de slag ging met recepten voor cocktails met Licor 43. Nog steeds vind ik dit een verrukkelijk drankje en het is echt awesome hoe veel kanten je op kunt met deze likeur. Tijd dus om je eens even kennis te laten maken met 9 toffe cocktails met Licor 43. Heb je zelf nog een tof idee voor een cocktail met Licor 43? Drop ‘m vooral in een comment hieronder!

Van koffiecocktails tot heerlijke drankjes met gember en van spannende sapjes tot knetterlekkere klassiekers. En dat allemaal met Licor 43 Original. Let’s cocktail!

Grapefruity cocktail met Licor 43
Ik begin met mijn eigen cocktailrecept; ik maakte naast de slush puppy met Licor 43 die ik eerder al deelde, nu een recept met Licor 43 Original, prosecco en… grapefruit! En die combi is echt a w e s o m e. Check:

Nodig voor 2 cocktails:
-140 ml bruiswater
– 140 ml prosecco
– 70ml Licor 43
– sap van 1 grapefruit

Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer in een mooi glas met een rietje, ijsklontjes en een schijfje grapefruit. Summer vibes gegarandeerd! Vrij goede aftrap van dit lijstje met cocktails met Licor 43, toch?

cocktails met licor 43

Zoals gezegd doken mijn volgers ook in de keuken met Licor 43 en ze maakten echt toffe dingen. Wat dacht je van de volgende recepten:

Licor 43 cocktail met de smaak van een split-ijsje
Dit recept komt van Lianne (de-zoekekauw.nl) en je maakt het klaar met de volgende ingrediënten:
– koffiemelk
– Licor 43 Original
– sinaasappelsap

cocktails met licor 43

Frozen Piña Cocoleche 43 ala Laura
Laura dook pas echt de keuken in en maakte zelf ananassap en met die ananassap creëerde ze een vet chille cocktail met Licor 43. Wat dacht je van een Forzen Pina Cocoleche?! De volgende ingrediënten blend je door elkaar en klaar is je cocktail:
– 40 ml Licor 43 Original
– 10 ml witte rum
– 50 ml ananassap
– 50 ml kokosmelk of kokosroom
– 20 ml gecondenseerde melk
– 20 ml slagroom
– crushed ice (zoveel je wilt)

cocktails met licor 43

Sour cocktail van Maud
Ik ben echt gék op de Peruaanse cocktail Pisco Sour en Maud maakte er een variant op met Licor 43. Echt, dit recept doet me watertanden. Dit heb je nodig voor Maud haar inzending voor dit lijstje cocktails met Licor 43:
– 120 ml Licor 43 Original
– 60 ml limoensap
– 3 passievruchten
– 3 tl suiker
– 45 gram eiwit
– ijsklontjes

Sour cocktail van Daphne
En ook Daphne ging op de sour-tour. Zij maakte een variant op de Amaretto sour. Eentje met Licor 43 natuurlijk:
– eiwit
– sap van een hele citroen
– Licor 43 Original
– limoen- en citroenschil voor garnering

cocktails met licor 43

Frisse cocktail van Marloes
Marloes maakte een lekkere frisse cocktail. Op het eerste oog misschien wat simpel, maar ik kan me goed voorstellen dat dit echt een lekker verfrissend drankje is. Je hebt nodig:
– 40ml Licor 43 Original
– sap van een halve limoen
– aanvullen met spa rood
– paar blaadjes munt
– paar partjes limoen voor garnering

cocktails met licor 43

Overigens deelde Marloes ook nog een heerlijke recept voor warme chocolademelk met Licor 43. Dude, dat wil je op koude winterdagen hoor!

Cartagena Mule van Richelle
Ik ben echt GEK op de Moscow Mule, misschien is het zelfs wel mijn favoriete cocktail. Richelle maakte er een toffe variant op, de Cartagena Mule. Licor 43 met Gingerbeer…. YES MAN!
– ginger beer
– Licor 43 Original
– citroensap

 Witte Sangria met Licor 43
Charlotte haalde een lekker recept van de website van Licor 43, waar je nog veel meer inspiratie voor cocktails met Licor 43 kunt vinden. Deze witte sangria heb ik zelf ook al eens geprobeerd en is echt een hit. Dit heb je nodig:
– een kan voor 2/3 gevuld met ijsklontjes en gesneden fruit
– 250ml cava
– 250ml bitter lemon
– 125ml Licor 43
– 40ml Bols Elderflower
– sap van een halve citroen

Naomi’s Hot choco met Licor 43 & espresso
– 50 ml Licor 43
– 100 ml warme chocolademelk
– 1 kopje espresso
– Slagroom
– Geraspte chocolade

“Meng de warme chocolademelk met de espresso en de Licor 43. Doe er flink wat geklopte slagroom op. Strooi er tenslotte wat geraspte chocolade overheen. Genieten maar!”

Psssst: Geen 18? Geen alcohol!

Wat vond je van dit lijstje van cocktails met Licor 43? Laat het vooral hieronder weten. Super leuk ook als je zelf nog een lekker recept achterlaat. Of geef de cocktails een review door middel van een aantal sterren. Dank je wel voor het lezen van dit overzicht van cocktails met Licor 43!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

7 reacties op “9 geweldige cocktails met Licor 43

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *