Leo’s leven 150: 50.000 volgers (!), 24 teddyberen en een grote baby

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 24 februari! Het is regenachtig en goor weer en dat is ook wel een beetje mijn mood. Het zal de zwangerschap wel zijn, maar deze week valt me zwaar qua vermoeidheid en algehele demotivatie om dingen te ondernemen. Toch ga ik je in dit dagboek vertellen over het afronden van de logeerkamer make-over, yoga & falafel, plakspijkers, 24 teddyberen, grote baby’s, tegenvallende babywinkels en de allerlaatste Podcast de Verbouwing. Lees je mee?

Dinsdag:
Ik schreef het al in m’n vorige dagboek, maar dinsdag was een rustig dagje. Ik had niet echt veel deadlines en heb het even echt rustig aan gedaan. Lang in pyjama gewerkt, rustig de logeerkamer afgemaakt en een artikel geschreven over hoe je zelf een gallery wall maakt. Die komt vandaag trouwens online!

Deze plantenpotten die ik aan elkaar lijmde en er een ronde serveerplank op monteerde, moeten nog ff blauw gespoten worden en dan hebben we nachtkastjes voor de logeerkamer!

Ook ging ik even langs de bouwmarkt en hing ik twee lijstjes op aan plakspijkers in de gang boven. Waar ik trouwens echt heel verschillende reacties op kreeg op the gram; van mensen die inderdaad super enthousiast zijn over plakspijkers, tot mensen waarbij kunst massaal van de muren klettert. Haha, we gaan het bij ons meemaken…. In ieder geval ben ik heel blij dat de lijstjes nu hangen, want achter één van de twee lijstjes gaapt een groot gat in de muur met allemaal stroomkabels die eruit hangen, omdat we ooit bedacht hadden dat daar nog een wandlampje zou komen. Totale onzin, want we hebben al een plafondlamp én 5 spots in de gang, dus wandlampen zijn totaal overbodig, hahaha. Maar goed: lijstje ervoor en niets meer aan doen :D.

’s Middags fietste ik even naar de supermarkt om wat gezonde ingrediënten te halen en ik dook vrijwel meteen de keuken in om m’n avondeten te maken. Nu ik ’s avonds vaak sport (lees: 2x per week) is het een beetje een uitdaging om op een normaal tijdstip te eten. Dus vaak zit ik om 4 uur al aan een warme dis, haha.

Vandaag op het menu: pitabroodjes met falafel, pompoen, avocado, spinazie en dadels. Lekker!

Jan was de hele dag buiten de deur aan het werk én had ’s avonds plannen in Utrecht, dus ook de avond had ik lekker voor mezelf. Ik kroop op de bank met Married at first sight en Prince Charming en ging vroeg naar bed. Prima dagje. Maar wel een beetje saai.

Woensdag:
Op woensdag werd ik zowaar wakker met nog minder motivatie om íets te ondernemen, dan de dagen ervoor. Het zal de zwangerschap wel zijn, dat je lijf voor je regelt dat je het automatisch rustiger aan gaat doen ofzo?

Ik begon m’n dag in ieder geval braaf op een yogamat met de oefeningen van m’n bekkenfysio en daarna ben ik ff de vloer gaan krabben, omdat daar nog verfspetters op zaten. Ondertussen luisterde ik naar de podcast Adem in, Adem uit. Best een aanrader voor mensen die met zwangerschap te maken hebben.

Om half 11 had ik een afspraak met een potentiële schoonmaker voor ons huis en na een rondleiding was die ook zo weer weg en hadden we een eerste afspraak staan. Oké; tijd om aan het werk te gaan.

Ik reageerde op wat reacties op m’n blog, leverde een preview aan voor 3 story’s voor een campagne en schreef een podcastscript voor de laatste aflevering van Podcast De Verbouwing. Ik moest eigenlijk ook m’n mail nog doen, maar zoals ik al schreef: totale demotivatie. En dus kroop ik weer op de bank met een domme serie.

En een heleboel teddyberen. Een tijdje geleden had ik in de kringloop een hele vette lijst gevonden met een stoffen binnenkant en de creatieve radartjes in m’n brein gingen daar he-le-maal op aan en nu ben ik bezig om een soort kunstwerkje te maken met een heleboel teddyberen. Vandaag kwamen de eerste 12 binnen, maar ik heb net niet genoeg, dus heb er nog 12 besteld. En zodra die binnen zijn, kan ik gaan naaien en een kunstwerkje voor baby Sev afmaken. WOEHOE!

’s Avonds liet ik Jan de boodschappen doen want het ontbrak me ook aan enige energie om het huis te verlaten en daarna heb ik nog wel ff snel een pastaatje pesto in elkaar geflanst. En toen zijn we aan de eettafel gaan zitten om de laatste Podcast De Verbouwing op te nemen! En dat was echt heeeel leuk om te doen <3 <3. Hij komt a.s. dinsdag online!

Donderdag:
OP donderdag was ik vrij en hoefde ik ook even niet te werken van mezelf. Toch een lekker idee, haha. Ik begon m’n dag met het live zetten van de Swiss Sense samenwerking met de logeerkamer make-over en vond het heel leuk om eindelijk het eindresultaat te delen :D.

Daarnaast zorgde het ervoor dat m’n volgersaantal mooi groeide en kwam ik eindelijk boven de 50.000 uit op Instagram! 😀 Zo leuk! Echt vet gezellig dat zo veel mensen meekijken met wat ik meemaak in m’n leven. Heel bijzonder en heeeeeel erg leuk vind ik het. Dank je wel voor het volgen :D.

Om kwart over 9 had ik een afspraak bij de verloskundige en ook dat was leuk. Alles gaat goed met mij en de baby en we krijgen binnenkort een extra echo om de groei even te bekijken, omdat de verwachting misschien is dat het een grote baby is.

Gelukkig kon ik die boodschap goed relativeren doordat ik een paar dagen hiervoor de aflevering van Adem in, Adem uit met Saskia Weerstand had geluisterd op Spotify en mannnnn wat heb ik daar hard om gelachen hahahah. Zoooo’n aanrader die aflevering. Waarbij zij verwacht de grootste baby op aarde ter wereld te zetten en ze vertelt daar echt zooo grappig over hahaha.

Anyway; geen zorgen hier dus.

Na de verloskundige deed ik weer ff m’n fysio oefeningen en toen was het tijd om van m’n gat te komen en wat van m’n dag te maken. Kennelijk had ik die twee/drie aanrommeldagen nodig om weer ff energie te hebben om wél dingen te ondernemen. En dat is prima (vertel ik mezelf).

Even inventariseren of ik al genoeg broekjes, truitjes en hydrofieldoeken heb.

Op naar de bouwmarkt om ff te kijken of ze L-profielen in hout hebben (saai verhaal) en daarna ging ik door naar de stad voor babyspullen-shoppen. Ik heb een uitzetlijst gekregen van m’n kraamhulp en daarop afgekruisd wat ik inmiddels binnen heb en wat nog niet. Vandaag mocht ik weer ff los van mezelf met dingen halen die ik nog niet had.

En ik deed in de bouwmarkt even inspiratie op voor nog één klein hoekje dat we willen behangen, op de 1e verdieping…

Maar ik moet zeggen dat het babyshoppen me wat tegenviel. Ik was op zoek naar ff één plek waar ik veel kan shoppen, in Haarlem of in de buurt. Maar klopt het dat dat er niet echt is? Of weet ik dit nog niet te vinden? Zeg maar een plek waar een aantal grote winkels bij elkaar zitten…?

Uiteindelijk ben ik maar naar de stad gereden en heb ik ff gekeken bij Hema, H&M baby (tegenvaller voor newborns), Zara (geen newborn afdeling?), C&A (tegenvaller), Prenatal (oké-ish) en Room42 (tegenvallerrrr). Waarbij ik HEMA nog het beste adresje vond met verschillend aanbod. Maar mocht je hier tips voor hebben, let me know!! Ook net buiten Haarlem vind ik prima om even naartoe te rijden :).

Dit was bij Room52, wat op zich een prima winkel is maar én duur én veel van hetzelfde én weinig van wat ik leuk vind; namelijk dit schap.

Ik sjeesde ook nog ff langs de supermarkt en plofte daarna weer op de bank. Tijd om weer even in Prince Charming te duiken.

Om 5 uur was Jan thuis van zijn tuinman-baan (hij combineert z’n 32-uur-markteingklus met 8 uur per week tuinieren) en dook hij lekker in bad. Ik maakte ondertussen pizza’s klaar als avondeten en ’s avonds hebben we niets meer gedaan. Lekker even wat massagetechnieken geoefend die we van de yoga-juf hadden gekregen én even mijn benen gemasseerd tegen de restless legs (hielp niet, maar vertel het maar niet tegen Jan) en daarna lagen we lekker vroeg in bed. Allebei moe en één van ons tweeën voldaan. Ik ga gewoon niet zo lekker op die niet productiviteit van deze week. Echt een irritante eigenschap, dat ik aan de ene kant heel goed kan stilzitten, maar als m’n lijf erom vraagt en ik eigenlijk juíst dingen wil ondernemen en het even niet doe of kan, dan frustreert het me enorm. Maar goed; we doen het ermee.

Inmiddels is het vrijdagochtend en ben ik ook weer best moe opgestaan. Maar ik wil écht even flink aan het werk én ik heb een deadline voor een grote campagne, dus ik moet ook wel echt even aan de slag. Maar ik heb ook zín om productief te zijn. Alleen voel ik al aan alles dat het weer een dag leuren wordt.

Maar zoals ik al zei; we doen het er mee.

Verder staat er wel een leuk weekend op de planning. Vanavond geen plannen, morgen komt een vriendin kort lunchen met baby (ZIN IN) en gaan Jan en ik wat opruimen in huis, want zondag komen mijn lieve oudertjes en gaan we klussen! We hebben om hulp gevraagd; hulde voor dat. In het kader van mijn nesteldrang en een lange to do list van dingen die we nog af willen hebben voordat de baby komt, was het misschien helemaal niet zo’n gek idee om gewoon eens hulp te vragen bij wat dingen afmaken. Dus dit weekend komt mijn handige vader helpen met het aftimmeren van de trapkast, een kast op de sportkamer en gaan we eindelijk de houten balustrade plaatsen op de 2e verdieping. VEEL zin in.

Ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

40 reacties op “Leo’s leven 150: 50.000 volgers (!), 24 teddyberen en een grote baby

  • Leo, je móet echt ff naar de Zeeman – de nieuwe baby collectie roept echt jouw naam (color blocking, paars, lila)

    En daarnaast de babypark, aardige mensen en onwijs veel leuke merkjes en handige dingen onder 1 dak

    Mocht je nog een hydrofielen tip willen (ik had die van jollein, meyco, zeeman en action maar alles opnieuw gekocht want werd er zo niet blij van): done by dear heeft hele fijne & camcamcopenhagen
    Die zijn duurder maar met je ‘fieltjes’ ga je jaren doen (ipv kleertjes een paar maanden) en dan is het echt fijn als je er blij van word!

    • Haha ik heb echt netttt een bestelling van zeeman binnen en idd, lovvvvv die collectie. Waarom werd je niet blij van de hydrofielen van meyco, zeeman, eaction?

  • Jessica zegt:

    Wat bij mij hielp met de restless legs bij mijn zwangerschap was elke avond na het avondeten een banaan eten. Maybe worth the shot?

  • Saartje zegt:

    Hoi, een tip voor een heerlijke babywinkel buiten Nederland ;-): the wonder years, in Gent (België)! Ze hebben ook een goeie webshop en echt superleuke merkjes zoals: tinycottens, mini rodini, bobo chose, … zeker de moeite om eens te checken!

  • Name it, Next en Lindex zijn erg leuke merken om online nog eens te checken.
    En no worries over grote babies hoor. Echoschattingen zitten er best vaak naast en ik weet uit ervaring dat 4300 gram ook prima bevalt 😉 Nira van Dijk heeft hier op insta interessante posts over

  • Ik woon in Engeland en hier zijn merken als Joules, Kite en Frugi populair en kleurrijk – ik weet niet in hoeverre deze in Nederland te krijgen zijn, maar wil best als tussenadres helpen om begin april dingetjes mee te nemen naar Nederland!

  • Arket heeft ook leuke baby items, hele goede kwaliteit, betaalbaar en kleur! En de rompers zijn heel fijn! Vinted is al vaak genoemd, als je weet welke merken je leuk vind en hoe ze vallen qua maat.. echt top! Betaalbaar en vaak echt nog in hele goede/ nieuw staat. Vooral Franse aanbieders vragen nog heel weinig voor mooie items.

  • Juliette zegt:

    Next is leuk, maar ik shop zelf vooral op Vinted en voorkom dan een miskoop door goeie merken te kopen zoals Noppies (zooo zacht), Zara en Name It

  • Hema & Zeeman top idd. Vind H&M fysiek ook tegenvallen, maar online staat véél meer, dus misschien de moeite waard (ook newborn!). Verder ben ik zelf dól geworden op Vinted. Zara ook leuk, maar valt klein. En bij Next zag ik ook hele leuke printjes. Succes, enjoy, en ik kijk uit naar je finds!

  • Maak je inderdaad geen zorgen om een groeiecho! De verwachting na de groeiecho was dat onze kleine meid kleiner dan gemiddeld zou zijn, terwijl zij bij de bevalling toch echt bijna 4200 gr woog… Dus dat was nogal een verrassing😬

  • De Kids Store in schagchelstraat heeft leuke dingen! Wel veel dure merken, maar ook vaak sale.
    En verder sluit ik me aan bij de andere reacties!

  • Vinted! Dochter is hier gek op mini Rodini, molo en ollily. Voor de beeb koop ik ook veel op Vinted, ze zitten er maar zo kort in namelijk!

    Ik las dat je ook last hebt van restless leggs. Hier ook (plus veel kramp ’s nachts) en vorige week begonnen met magnesium olie smeren op mijn benen wanneer ik op bed ga. Tot nu toe het enige wat helpt!

  • The Campamento is een super leuk Spaans merk voor baby’s en kinderen met knallende prints! Kost helaas wel een arm en een been… Dus ook hier is Vinted een aanrader!

  • In de Barrevoetestraat ( bij de Botermarkt) heb je Kleine Helden en een tweedehandswinkel Eigenwijs (en een heerlijke kaaswinkel en een kattencafé en op de hoek een leuk zaakje met keramiek)
    In de kleine Houtstraat Baby Plus en Never grow up. Wel duur maar ook met sale-rekje buiten.
    In de Cronjé zit een nieuw zaakje en voor boxpakjes kun je terecht bij de Wibra. In Bloemendaal en Heemstede zitten ook winkels voor en met kinderkleding. Of ze ook voor de allerkleinsten verkopen weet ik niet.

  • Jessyca zegt:

    Gewoon de Zeeman. Zou ik ook niet hebben gezegd voor ik een baby had, maar echt!
    Wibra kan ook en vergeet de Action niet voor hydrofielen en monddoekjes.
    De duurdere merkjes koop ik zelf tweedehands via Vinted.

  • Janneke zegt:

    Krukels (online bestellen via insta/fb) heeft ook leuke dingetjes soms, maar het kan zijn dat dat alleen voor meisjes/niet heel unisex is.

  • Het is even zoeken op de website, maar Next heeft ook wel wat leuke gekleurde babykleding. Echt een uitdaging wel sowieso hoor, om met de huidige trends een vrolijke garderobe voor mijn zoontjes te vinden…

  • Chantal zegt:

    Geen fysieke winkel voor zover ik weet maar Lindex heeft wel echt leuke (drukke/kleurige) babykleding!
    En de printjes van Snurk vind ik zelf ook altijd erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *