Couscous met chorizo, munt en gele paprika

Goedendag gezellige vriendenpeople en welkom bij dit simpele en lekkere recept voor couscous met chorizo. Deze zwangere meid heeft zo nu en dan een héle specifieke cravings en vorige week was dat opeens chorizo. Omdat ik het ongebakken niet mag eten in de zwangerschap, besloot ik stukjes chorizo lekker op te bakken en die door een couscous-salade te roeren. En dat werd me een partijtje lekker! En gezond, want er zaten allemaal fijne ingrediënten in de salade.

Van gedroogde abrikoos tot spinazie, geitenkaas, komkommer en gele paprika tot munt. Mjam! Overigens zeg ik salade, maar ik at de couscous met chorizo wel gewoon warm, dus echt een salade was het niet. Nou ja; maakt ook niet uit. We gaan aan de slag.

Zin in? Let’s couscous!

Couscous met chorizo, munt en paprika

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: couscous
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor couscous met chorizo, gele paprika, geitenkaas, munt, spinazie en abrikoos. Erg lekker, simpel en snel klaar!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr chorizo
  • 140 gr couscous (70gr per persoon)
  • 2 handen verse spinazie
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 gele paprika
  • 10 cm komkommer
  • 10 gr verse munt
  • geitenkaas of feta – zoveel als je zelf lekker vindt
  • 1 el grove mosterd om extra smaak toe te voegen

Instructies

  • Snijd de chorizo in stukjes en bak in een pan met een scheutje olie op hoog vuur rondom knapperig of een beetje bruin.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes en bak even mee in de pan met chorizo.
  • Meng couscous met 150ml gekookt water en roer dit door elkaar. Laat het even rusten en dan is het binnen een paar minuten goed geweld (het heeft vocht opgenomen en is lekker zacht qua bite) en klaar voor gebruik.
  • Hak de munt en spinazie fijn. Snijd de abrikoos in kleine stukken.
  • Meng in een grote kom de couscous door de spinazie, munt en abrikoos. Doe de paprika en chorizo erbij en meng lekker door elkaar. Top af met peper en zout én als je wil; geitenkaas of feta. Roer er een eetlepel grove mosterd door -dit voegt nét wat extra smaak toe. Roer alles nog even lekker door elkaar en eet smakelijk!

Het is echt een heel simpel gerecht, maar wel echt heel erg lekker. Je kunt het zowel warm als koud eten en ook de volgende dag is dit nog erg lekker. Oók om mee te nemen bijvoorbeeld.

Ik hoop dat je het net zo’n chill recept vind als ik en ik hoop voor mezelf vooral dat ik de komende tijd weer ff wat vaker couscous ga eten, want het is zoooo simpel en vaak vind ik het heel lekker én zitten er lekker veel groentes in, dus is het ook nog een beetje gezond. We gaan het meemaken.

Als jij deze couscous met chorizo klaarmaakt en je vond het lekker, wil je dan hieronder een review achterlaten met sterren? Ik ben benieuwd!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

couscous met chorizo

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept