Plaattaart met zalm, dille en honing-mosterd

Hallo fijne mensen en welkom bij dit HEERLIJKE recept voor weer eens een plaattaart en dit keer een plaattaart met zalm. Het recept van vandaag is echt suuuuper makkelijk te maken en ontzettend lekker. Ik had een beetje het voorjaar in m’n bol, toen ik deze ingrediënten bij elkaar zocht voor een plaattaart met zalm. De combi van zalm en dille is natuurlijk top en dat samen met geitenkaas en honing-mosterd maakt deze plaattaart tot een succes. De bodem is belegd met bietjes en als groente voegde ik groene asperges toe; ook zo’n lekker voorjaarsingrediënt.

Klinkt het lekker? Het is binnen no time klaar, dus waar wacht je nog op? Let’s plaattaart!

Plaattaart met zalm, dille en honing-mosterd

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: plaattaart
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een plaattaart met zalm, dille, bietjes, geitenkaas, groene asperges en honing-mosterddressing. Binnen 30 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 hakmolen of staafmixer is handig, maar niet verplicht

Ingrediënten

  • 1 x tante fanny Flammkuchen deeg
  • 200 gr gekookte bietjes
  • 2 el crème fraîche
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr groene aspergetips
  • 15 gr verse dille
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 1 el honing
  • 1 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220C.
  • Neem de bakplaat uit de oven en rol het plaattaartdeeg uit over de bakplaat. Gebruik het bakpapiertje dat om de rol heen zit als laagje tussen de bakplaat en het deeg.
  • Doe de gekookte bietjes samen met de helft van de dille (zonder takjes) en 2 el crème fraîche in de hakmolen of zet de staafmixer erop, zodat dit een soort tapenade wordt. Je kunt de bietjes en dille ook fijn hakken met een mes en dan alles met elkaar mengen.
  • Smeer de bodem van de plaattaart in met de bietentapenade.
  • Verdeel stukjes gerookte zalm over de bodem.
  • Snijd de groene asperges in stukjes en verdeel ook over de plaattaart.
  • Zet de plaattaart 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen zelf een dressing van de honing, mosterd, mayo en een beetje water. Meng lekker door elkaar in een bakje met een lepeltje.
  • Zodra de plaattaart uit de oven komt, top je 'm af met geitenkaas, de rest van de verse dille (fijngesneden) en de honing-mosterddressing. Eet smakelijk!
  • Eén plaattaart is genoeg voor 2 personen. Enjoy!

Oh oh oh, wat heb ik lekker gegeten. De smaken combineren fantastisch, het is lekker fris en voelt zomers aan. Helemaal lekker dit. En! Bonuspunten voor het feit dat er best nog wat goede ingrediënten op zitten; zoals zalm, asperges en bietjes. Mjam! Ik vind het een hit. Ben erg benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je hieronder een review achter met sterren? 😀 THANKS!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart met zalm

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Plaattaart met zalm, dille en honing-mosterd

  • Melanie zegt:

    Ahhh dat klinkt wel lekker. 1 Zoon is geen fan van biertjes, maar dit kunnen we dan de keer in de week eten dat hij wegens sporten niet mee-eet…. Kaas eten we ook niet dus even als topping iets anders verzinnen. Misschien hazelnootjes of pijnboompitten ?

    • Ja hazelnoten is echt een super goed idee!! En eventueel zou je wat dotjes crème fraîche kunnen toevoegen op het einde, om toch een soort smeuïg kaas achtig iets erop te doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept