Soft taco’s met zoete aardappel en mango

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij dit verrukkelijke recept voor soft taco’s met zoete aardappel en mango. En niet zomaar een tof recept, het kwam namelijk tot stand met hulp van jullie via Instagram. Vorige week postte ik op mijn Instagram een aantal stories waarin ik jullie ingrediënten liet kiezen om een gerecht mee te maken en de soft taco’s van vandaag, is het resultaat daarvan. En ik kan je vertellen: het is echt zooooo lekker. Dit recept komt bij mij véél vaker op tafel te staan.

Het recept is de aftrap van de Santa Maria Kookclub, waar ik samen met Brenda en Francesca onderdeel van uitmaak. Nieuw dit jaar, is dat jij als volger mee kan bepalen wat voor gerechten we klaarmaken. Dat vragen we je via Instagram (zoals ik dus vorige week deed) en als bedankje krijgen 5 volgers die iets hebben ingestuurd een pakket van Santa Maria toegestuurd, zodat ze het recept ook klaar kunnen gaan maken. Samen – maar wel los van elkaar – met de Santa Maria Kookclub. Gezel!

Het recept van vandaag bestaat uit Santa Maria Soft Taco’s met zoete aardappel (sowieso heb je deze tortilla’s nodig in je leven want ze zijn beduidend lekkerder dan alle andere wrap-achtige producten in de supermarkt), kikkererwten, lekker gekruid met de veggie kruidenpasta van Santa Maria, aangekleed met guacamole, mango en cheddar en afgetopt met Santa Maria Tomatillo Salsa. Verwacht een kleurrijk gerecht dat lekker kruidig en zoet smaakt en heerlijk is op zonnige dagen als lunch of avondmaal.

Zin om aan de slag te gaan? Let’s taco!

soft taco's met zoete aardappel
Dit zijn een deel van de ingrediënten!

Soft taco’s met zoete aardappel en mango

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor soft taco's met zoete aardappel, kikkererwten, mango, guacamole en cheddar. Een simpel vegetarisch recept dat binnen 45 minuten op tafel staat en het is echt ontzettend lekker. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180C.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Meng met elkaar in een grote kom en voeg de Santa Maria Veggie kruidenpasta en een eetlepel olijfolie toe.
  • Stort dit uit over een bakplaat met bakpapier en bak de zoete aardappelstukjes en kikkererwten in 30 minuten gaar en knapperig op 180C.
  • Maak ondertussen guacamole van avocado, 2 el zure room en een teen knoflook. Prak het fijn of mix het met een staafmixer.
  • Snijd ondertussen de mango in kleine stukjes en rasp de cheddar.
  • Haal de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven, maar laat de oven aan staan.
  • Verdeel nu over de bakplaat de Soft Tortilla's van Santa Maria. Doe overal een beetje cheddar op en beleg met 3 eetlepels zoete aardappel en kikkererwten per wrap. Zet dit in de oven tot de cheddar gesmolten is (bij mij duurde het 4 minuten).
  • Top de soft taco's dan af met een beetje guacamole, mango en Santa Maria Tomatillo Salsa. Eindig met wat verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ik vond het echt een super lekker gerecht en zou NIETS anders doen aan deze soft taco’s met zoete aardappel. Terwijl het wel echt anders had gekund, want op Instagram konden jullie kiezen tussen de opties:
– zoete aardappel vs. paprika
– vlees vs. vega
– plakjes avocado vs. guacamole
– ananas vs. mango
– feta vs. cheddar

En je wil niet weten hoe anders dit recept had kunnen zijn en hoe goed de smaken juist nu bij elkaar pasten. Die zoete aardappel en mango zijn allebei een beetje zoetig, maar de knoflook in de guacamole zorgt helemaal voor balans. De kruidige Veggie kruidenpasta zorgt voor spice, de cheddar maakt het smeuïg. Ja mensen: dit gerecht is heerlijk.

Ik kijk er naar uit dat jij het ook klaarmaakt en als je dat doet, wil je dan hieronder een review (met sterren!) achterlaten? En post je het recept op Instagram @lterveld of met #santamariakookclub, dan repost ik het op mijn kanaal.

De beurt is nu aan Francesca, haar volgers hebben inmiddels ook hun keuze gemaakt om het volgende gerecht te bepalen, dus ik ben heel benieuwd wat we straks op tafel gaan toveren. Zin in!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

soft taco's met zoete aardappel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

11 reacties op “Soft taco’s met zoete aardappel en mango

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept