Mexican Loaded zoete aardappel

Hallo fijne mensen en welkom bij eindelijk weer eens een recept, dit keer voor Mexican Loaded zoete aardappel. Ik ben gister de keuken in gedoken om een nieuwe variant van Loaded zoete aardappel klaar te maken. Dit keer overlaadde ik m’n zoete aardappelfrietjes met pulled oats (daar vertel ik zo meer over), cheddar, mais, guacamole en zure room. Een hele makkelijke maaltijd, die binnen 20 minuten op tafel kan staan én heel erg lekker is.

In dit recept gebruik ik pulled oats; dat is een vleesvervanger die gemaakt wordt van… oats ;-). Dat klinkt misschien goor en droog, maar ik vind het écht heel erg lekker. De structuur is ietwat vlezig en doet het meeste denken aan pulled pork of pulled chicken, maar dan veganistisch. Je kunt het makkelijk op smaak brengen met kruiden, zoals ik in dit recept doe met Taco Seasoning. Oh trouwens; je kunt dit hele recept überhaupt makkelijk vegan maken; vervang zure room door haver fraîche (heb ik ook gebruikt in dit recept) en cheddar door vegan cheddar!

Verder gebruik ik voor dit recept een Airfryer en een staafmixer, maar beide zijn geen must.

Klaar voor? AAN DE SLAG!

Mexican Loaded zoete aardappel

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor Mexican Loaded zoete aardappel, met cheddar, mais, pulled oats en avocado. Ook makkelijk vegan te maken. Binnen 20 min op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600-800 gr zoete aardappelfrites
  • 175 gr pulled oats
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning
  • 1 klein blikje mais
  • 2 avocado's
  • 125 gr zure room of haver fraîche (die 2e is vegan)
  • geraspte cheddar
  • verse peterselie
  • chiliflakes

Instructies

  • Meng de zoete aardappel frietjes met zonnebloemolie en paprikapoeder en bak in de Airfryer in 15-18 minuten gaar en knapperig op 180C. Je kunt ze ook in de oven klaarmaken, maar dat duurt iets langer en dan worden ze minder knapperig.
  • Doe olie in een koekenpan en zet het vuur hoog. Doe de pulled oats in de pan en bak even rondom. Voeg na 3 minuten een scheutje water toe met de helft van de Taco kruiden. Zet het vuur op middelmatig en bak eventjes, zodat de pulled oats lekker los komen en niet meer echt van die brokken zijn.
  • Maak ondertussen guacamole van avocado en zure room. Gebruik 2 avocado's en 2 el zure room. Ik pureer het met een staafmixer, maar je kunt het ook prakken met een vork.
  • Doe de zoete aardappel in een diep bord. Top af met pulled oats. Strooi er wat mais overheen en top af met geraspte cheddar – zoveel als je zelf wil. Strooi daar verse peterselie over, top af met een beetje chiliflakes en serveer met een dot guacamole en zure room. Eet smakelijk!

Ik vond het een super chille maaltijd en Jan gelukkig ook! Het vult goed, het smaakt goed, het eet lekker met al die verschillende structuren. Ja; dit was gewoon echt een top maal. Niet het aller lekkerste wat ik OOIT heb gegeten, maar wel gewoon echt een 4 sterren maaltje. Gezond, vullend. Wat wil je nog meer?

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Mexican Loaded zoete aardappel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept