Ga terug
+ servings

Mexican Loaded zoete aardappel

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: texmex, Mexicaans
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor Mexican Loaded zoete aardappel, met cheddar, mais, pulled oats en avocado. Ook makkelijk vegan te maken. Binnen 20 min op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600-800 gr zoete aardappelfrites
  • 175 gr pulled oats
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning
  • 1 klein blikje mais
  • 2 avocado's
  • 125 gr zure room of haver fraîche (die 2e is vegan)
  • geraspte cheddar
  • verse peterselie
  • chiliflakes

Instructies

  • Meng de zoete aardappel frietjes met zonnebloemolie en paprikapoeder en bak in de Airfryer in 15-18 minuten gaar en knapperig op 180C. Je kunt ze ook in de oven klaarmaken, maar dat duurt iets langer en dan worden ze minder knapperig.
  • Doe olie in een koekenpan en zet het vuur hoog. Doe de pulled oats in de pan en bak even rondom. Voeg na 3 minuten een scheutje water toe met de helft van de Taco kruiden. Zet het vuur op middelmatig en bak eventjes, zodat de pulled oats lekker los komen en niet meer echt van die brokken zijn.
  • Maak ondertussen guacamole van avocado en zure room. Gebruik 2 avocado's en 2 el zure room. Ik pureer het met een staafmixer, maar je kunt het ook prakken met een vork.
  • Doe de zoete aardappel in een diep bord. Top af met pulled oats. Strooi er wat mais overheen en top af met geraspte cheddar - zoveel als je zelf wil. Strooi daar verse peterselie over, top af met een beetje chiliflakes en serveer met een dot guacamole en zure room. Eet smakelijk!