Leo’s leven #102: podcasten met Liesbeth Rasker, de grootste miskoop van de eeuw en een geweldige winactie

Goedemorgen goed volk en welkom op vrijdag! De zon schijnt en ik heb gister echt een gewellllldige vrije dag gehad, dus dat is helemaal heerlijk. Ik ben opgeladen en vol energie om je van alles te vertellen over de afgelopen dagen. Die stonden in het teken van een hysterische podcastopname in Amsterdam, babybezoek in Rotterdam, een etentje in Veenendaal, ontzettend veel zonneschijn, een nieuw boek, retourtjes, thee en koffie in de zon en meer van dat soort genietings. Oh en in de bouwval gebeurt weinig, maar wel even twee vette dingen. Oeh en ik ga je even vertellen over de miskoop van de eeuw. Lees je mee?

Dinsdag: podcasten in Amsterdam op een kantoor vol voetballers (?)
M’n dinsdag stond in het teken van opstartprobleeeemeeeen en dat moet ik zo typen, omdat je dan helemaal de mood meekrijgt. Na een productieve maandag, kreeg ik mezelf op dinsdag niet echt uit bed. Bovendien moest (…) ik nog Boer Zoekt Vrouw kijken en Lubach en Project Rembrandt. Druk, druk, druk. Ik kwam dus pas om 12 uur uit bed en dan begin je je dat niet echt lekker productief. Sad!

Evengoed moest er genoeg gebeuren qua werk en ik kreeg redelijk nog iets voor elkaar. Het weer zat ook niet mee, dus m’n humeur was de hele dag vrij matig.

Tot ik me om 4 uur ging aankleden en opmaken en bleek dat ik best een good hair day had en dat scheelt bij mij altijd ontzettend op m’n gemoedstoestand. Noem het idioot, maar het is gewoon zo.

M’n goede haardag en ik maakten ons vervolgens klaar om naar Amsterdam te gaan. Ik moest daar wat beelden schieten voor een campagne die volgende week online komt én had podcastopnames met Liesbeth Rasker en Maarten de Fockert!

Ze hadden me gevraagd voor een pilot voor een nieuwe podcast en daar wilde ik wel aan meewerken. We lazen allemaal hetzelfde boek en kletsten erover. Super leuk!

Het meest hysterische aan deze toestand vond ik overigens dat we hadden afgesproken op het kantoor van Fc Afkicken; een of ander voetbalplatform (sorry ik weet er echt weinig van) en dat we echt in een kantoor terecht kwamen met alleen maar voetbalshizzle. Van een koelkast gevuld met bier tot een smerig tosti-ijzer tot voetbalshirtjes OVERAL waar je keek en kunstgras ín de editruimtes XD. Vet mooi, woehahha.

Woensdag: Baby knuffelen in Rotterdam
Op woensdag stond ik vroeg op om vroeg te beginnen met werk. De zon scheen weer, dus m’n humeur was weer goed. Ongekend hoe dat samenvalt de laatste tijd. Het zal wel aan de tijd van het jaar liggen, ofzo.

’s Ochtends hield ik me in ieder geval bezig met reacties op m’n socials en blog, ik publiceerde een geweldige winactie (waar je nog t/m woensdag aan mee kan doen!!), betaalde facturen en plande een samenwerking in. Daarna snelde ik nog ff langs het kaasboertje hier om de hoek om een kaasplank te scoren voor een net bevallen vriendin en toen stapte ik in de auto naar Rotterdam.

Klik hier om mee te doen aan de winactie i.s.m. Tegelstudio waarbij je 250 euro shoptegoed (voor tegels) kunt winnen!

Het uurtje rijden naar Rotterdam voelde echt als vakantie. Het weer was geweldig, het was rustig op de weg, ik luisterde een lekker podcastje. Mijn hemel; wat een rust even. Zo heerlijk!

In Rotterdam ging ik langs bij Marte, die bevallen is van haar tweede zoontje. ZO GEZELLIG. En sereen; er hing echt een heerlijke rust in dit huishouden dat ff alleen maar draait om een newborn en het voelde fantastisch. Ik mocht ‘m zelfs even knuffelen <3.

Daarna snelde ik weer naar huis want ik moest nog één werkding doen en daarna alweer in de auto naar Veenendaal, voor een etentje bij de zus van Jan. Die moesten we even spreken om wat advies te krijgen over werk, dus dat was nice. Wouter kookte de sterren van de hemel en het was een top avond.

Donderdag: de miskoop van de eeuw
En toen was ik donderdag weer lekker vrij. Hoewel het klinkt alsof er weinig gewerkt werd de afgelopen dagen, maar so be it. M’n donderdag is me inmiddels heilig ;-).

Ik begon m’n dag met wat opruimings in huis en had om 11 uur een afspraak in de stad. Daarna ben ik lekker even echt gaan genieten van het weer. Ik heb koffie gedronken in de zon op het dakterras met een krantje erbij, heb ff door de stad gewandeld, een broodje gehaald, ben ff langs de bouwval geweest, veel kleding en schoenen retour gebracht omdat ik teveel twijfelde, een nieuw boek gekocht. Heerlijk!

Kijk! Er is opeens ruimte gemaakt voor een dakraam! En hij is HUGE. Zo blij mee!

Met m’n nieuwe boek in de pocket fietste ik naar Café Zuidam aan het Spaarne, naast de molen van Haarlem. Daar staat de zon namelijk geweldig op ’t terras, ze hebben er comfortabele banken én er stond geen zuchtje wind. WAT. HEERLIJK.

Ik las m’n nieuwe boek meteen uit en heb er echt intenssss genoten.

Deze spot is voor mij
Veel zon, geen wind: tijd voor blote armen!

Daarna deed ik ff boodschappen en dook ik de keuken in voor een geweldig maaltje – recept nu online – en tijdens het avondeten begon ik aan Married At First Sight.

Bekijk het recept voor deze Mexican Loaded zoete aardappel met cheddar, pulled oats en guacamole hier!

Ik ben tegenwoordig helemaal into domme realilty shit om de ellende in de wereld ff te negeren of vergeten en het werkt vrij goed. Ik weet dat dat ontzettend van privilege getuigd, dat je de ellende kán negeren, maar soms is dat oké zodat je er zelf niet aan onderdoor gaat. Er spelen genoeg spannende, intense en rollercoaster-toestanden in m’n eigen leven, dat het oké is om je af en toe af te sluiten van nog erger nieuws en doemscenario’s. (Oh en voordat je hierover oordeelt; ik deel niet alles wat in mijn leven speelt online en IT’S A LOT momenteel). Married at first sight it is.

’s Avonds hadden Jan en ik nog snode plannen, waarbij ik alleen maar een lach van oor tot oor heb gehad hahaha.

Op naar de bouwval!

Weet je nog dat ik in september vertelde dat ik 2000 kookboeken had overgekocht van mijn uitgever?

Het plan was dus om daar een toffe partij voor te vinden om ze aan te verkopen, voor echt een lage prijs, maar wel zodat ik er zelf nog iets van winst op zou maken. Nou; deze meid was natuurlijk ietwat druk met de bouwval de laatste tijd en had niet echt hele hoge priotiteit voor project kookboeken, dus ze stonden al sinds september in het tuinhuisje in de bouwval. Niets aan het handje. Opzich.

Tot we opeens plannen gingen maken om de tuin óók alvast op de schop te nemen en daarbij hoort ook: we gaan het tuinhuisje slopen. Maar dan moeten die boeken wel weg. Dus de afgelopen weken was ik druk in de weer met verschillende partijen – van studentenverenigingen tot introductieweken en van kerstpakketten.nl tot hoge scholen, om de boeken weg te krijgen. Maar man o man, dat lukte natuurlijk niet zomaar 1, 2 3 even snel. En dus zat ik met een probleem. Waar moeten die boeken heen?!

Nou, thank god heb ik inmiddels een koper gevonden hahaha. Die ze overkoop voor VEEL TE WEINIG, maar ik moet van de boeken af dus ik zou ‘m nog ongeveer geld toe geven hahaha. Maar onhandig genoeg moet ik de boeken (2000 stuks he, hou dat even in gedachten) ook nog zelf naar Hilversum vervoeren. Hahhaa. Dus ik ben óók nog geld kwijt aan de huur van een bus en Jan en ik moesten gisteravond dus nog even een klusje klaren in de bouwval.

Bus gehuurd via Snappcar maar toen we ‘m openden ging natuurlijk het alarm af, dikke toestand maar ik kon niet opppphouden met lachen om deze hele situatie hahaha.

110 doosjes vol kookboeken vervoeren van het tuinhuisje, door het huis, naar de vrachtwagen voor de deur XD. man o man, wat heb ik gelachen. Deze hele grap kost me €1700 en veel tijd en moeite en spierkracht, maar goed; je kan niet altijd winnen hahaha.

Vanmiddag rijden we de boeken naar een nieuw adresje en dan ben ik blij dat ik dit project van m’n to do list kan schrappen. XD En dat we binnenkort het tuinhuis kunnen gaan slopen. YES.

Inmiddels is het dus vrijdag en ik zit wel lekker in de wedstrijd. Ik heb een hele overzichtelijke werkdag, rij straks met Janneman naar Hilversum om m’n kookboeken uit te zwaaien en daarna hebben we gezellig een etentje met vrienden die de bouwval nog niet hebben gezien. Zin in! Morgen gaan we weer klussen, maar het wordt mooi weer dus dat wordt top. En verder hebben we een rustig weekend voor de boeg. ZIN IN!

Ik spreek je dinsdag weer. Geniet van de zon en vergeet niet; de zomer in Nederland kan helemaal kut zijn, dus alle zonnestralen die je nu kan pakken is pure winst! 😀

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #102: podcasten met Liesbeth Rasker, de grootste miskoop van de eeuw en een geweldige winactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *