Burrata met gegrilde druiven en venkelzaad

Hallo leuke mensen en welkom bij dit bizarre recept voor burrata met gegrilde druiven. Ik geef meteen toe dat dit niet een recept uit m’n eigen hersenpan is, want ik zou zoiets nóóit bedenken. Maar daarvoor hebben we gelukkig geniale geesten op de wereld, zoals die van Ottolenghi. Man; wat verzint deze man een top combinaties. Had je ooit bedacht om druiven te grillen met venkelzaad en dat als borrelhap op te eten met burrata? Ik ook niet. Maar ik vertel je: dit is GRUWELIJK LEKKER. Ja echt; iedereen die ik dit voorzet is verkocht. Inclusief mezelf, want ik at dit voor het eerst bij vriendin Yoka. In de veronderstelling dat ze gewoon iets lekkers met olijven had gemaakt, nam ik een eerste hapje. HUH, dit is zoetig?! En ik was op slag verliefd.

Overigens is het vooral een hartig recept hoor, don’t worry. De gegrilde druiven hebben een beetje iets zoetigs, maar door de knoflook, venkelzaad, basilicum en toastjes is het geheel gewoon hartig. En verrukkelijk. En het allerleukste is nog: dit recept is súper makkelijk klaar te maken.

Een borrelhap was nog nooit zo origineel. Een borrelhap was nog nooit zo lekker. Wie o wie durft het aan? Let’s grill some grapes!

Burrata met gegrilde druiven en venkelzaad

Gang: Borrelhapje
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een borrelhap. Deze burrata met gegrilde druiven en venkelzaad is SUPER lekker en heel makkelijk klaar te maken. Het originele recept is van Ottolenghi en het staat binnen een halfuurtje op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr rode druiven
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 bol burrata
  • beetje verse basilicum
  • crackertjes of toastjes voor erbij

Instructies

  • Meng in een kom de uitgeperste knoflook met de olijfolie, venkelzaad, suiker en azijn. Meng dit met de druiven en doe in een ovenschaal.
  • Zet de oven op 180C en bak de druiven zo'n 20-30 minuten af. Je kan even proeven of ze goed zijn door te checken of ze al een beetje zacht en smeuïg worden. Ze moeten nog wel gewoon de druif-vorm behouden, maar je wil dat ze niet meer zo hard zijn als 'rauwe' druiven.
  • Serveer de druiven in een leuke schaal en doe de burrata in het midden.
  • Top af met wat verse basilicum en eventueel wat zout en peper.
  • Serveer er toastjes en vorkjes bij. Je kan de druiven aan een vorkje prikken en door de burrata halen, of het op een toastje doen met burrata. Eet smakelijk!

En dat beste mensen; deze gegrilde druiven met burrata en venkelzaad zijn verrukkelijk. Maak het een keer klaar en stuur me een foto via Instagram. Vind ik vet leuk om te zien :D.

Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gegrilde druiven

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept