Ons huis staat te koop!

Hey hey! Je leest het goed… Ons huis in Haarlem staat te koop! Aaaah! Ons geliefde stekkie, waar we zoveel aan hebben opgeknapt in de afgelopen 2,5 jaar, is opzoek naar een nieuwe eigenaar. Het is zo’n fijn huis, zo’n mooie locatie en we waren nog helemaal niet van plan om het nu al te verkopen. Maar we hebben een bouwval gekocht en dus gaat ons fijne, eerste koophuis, in de verkoop. En wel vanaf vandaag!

In deze blogpost praat ik je bij. Mocht je interesse hebben in onze woning, neem dan contact op met makelaar Claire bij Mooijekind Vleut Makelaars in Haarlem via [email protected] of 023 – 542 02 44. Het huis komt vanaf aanstaande woensdag op Funda. Alle vragen met betrekking tot de verkoop van de woning, kun je stellen aan Claire.

De kenmerken
Grootte: 102 m2
Buitenruimte: aan de woonkamer/keuken vind je de daktuin met oppervlakte van ongeveer 28m2 mét zon.
Locatie: Haarlem Noord, 5 min lopen naar station Haarlem, 20 min lopen naar de grote markt, 10 min rijden naar het strand.
Aantal kamers: woonkamer met open keuken, groot kantoor, 2 slaapkamers, ruim washok, badkamer, apart toilet en grote vliering over de hele breedte van het huis.
Woonlagen: 1e en 2e verdieping.

Indeling:
Je komt via een gerenoveerde groene voordeur met messing deurbeslag binnen op de begane grond. Je neemt de trap naar de eerste verdieping en komt binnen in de hal met bergruimte en een apart toilet. Loop door naar de U-vormige woonkamer met open keuken, hoge plafonds, houten vloer en openslaande deuren naar de zonnige daktuin met ingebouwde buitenkeuken.

Vanuit de hal neem je de trap naar de tweede verdieping, waar je twee slaapkamers, een kantoor, een apart washok en de moderne badkamer vindt. Vanuit de hal op de tweede verdieping brengt een vlizotrap je op de vliering, met bergruimte over de gehele breedte van de woning.

Mijn favoriete features:
– de plafonds in de woonkamer zijn ruim 3 meter hoog!
– op het dakterras vind je een grote buitenkeuken, op maat gemaakt en in het verlengde van de keuken binnen
– de woning is ontzettend licht, in de middag komt de zon prachtig de woonkamer binnen schijnen
– het dakterras dat aan de woonkamer vast zit, voelt echt als een tuin. In de zomer hebben wij standaard de openslaande deuren open en voelt de woonkamer bijna twee keer zo groot!
– in het huis vind je nog een aantal ouderwetse details: boven de eettafel zie je de vroegere afscheiding van de woon- en eetkamer, langs de plafonds op de 1e verdieping vind je overal een Joodse plint en bij de trap op de eerste verdieping vind je nog een heel klassiek traphekje.

Zie je hoe prachtig het licht in de woonkamer binnenkomt aan het einde van de middag?
Joodse plint en oud onderdeel van de eetkamer zichtbaar bij het plafond. De design radiator in de woonkamer hebben we in dezelfde kleur (mat) als de muur geschilderd.
Ingebouwde buitenkeuken op de plek waar altijd schaduw is op het dakterras. Het zonnige gedeelte van het dakterras gebruiken we voor de moestuin en om te loungen.

Bergruimte
– boven de tweede verdieping vind je over de gehele breedte van de woning een vliering. Je kan er niet staan, maar er is ontzettend veel ruimte om spullen op te bergen. Van wintersportkleding tot kampeerspullen, van kerstversiering tot klusmateriaal, van reiskoffers tot extra parketplanken; het ligt allemaal op onze vliering.
– in de hal op de eerste verdieping is een ruime inbouwkast, te gebruiken als garderobekast of bergruimte;
– op het dakterras staat een tuinkast met net genoeg bergruimte voor potgrond, emmers en ander tuingerei;
– boven de trap van de begane grond naar de 1e verdieping zit een groot opbergvak. Wij noemen dit de minivliering en hebben er Rotan deurtjes voor gemaakt. Een ideale plek voor een kinderwagen of in ons geval: de voorraad wijn en bloempotten.

De minivliering met rotan-deurtjes

De verbouwingen
Naast dat we flink los zijn gegaan met allerlei kleuren verf op de muren, hebben we ook flink wat aan het huis verbouwd in de 2,5 jaar dat wij er wonen. Even op een rijtje:

  • Dakkapel geplaatst waardoor de grote slaapkamer veel ruimer en lichter is én is er een extra washok gecreëerd met ruimte voor een wasmachine, droger én uitgestald wasrek (2019).
  • Nieuwe houten kozijnen aan de achterzijde woonkamer, incl. HR++ glas (2019).
  • Nieuwe houten parketvloer in de woonkamer en keuken (2019).
  • Gehele keuken zwart geschilderd (2019).
  • Steenstrips laten plaatsen in de woonkamer (2019).
  • Nieuwe houten vlonders op het dakterras (2019).
  • Buitenkeuken gebouwd op maat (2019).
  • Extra keukenblok in open keuken laten plaatsen, incl. klimaatkast (2019).
  • Solatube voor daglicht en mechanische ventilatie geplaatst in de badkamer (2019).
  • Het hele dak is geherrenoveerd, waarbij het dakbeschot deels is vervangen, dampwerende folie is aangebracht, schoorstenen zijn opgeknapt en oude dakpannen zijn hergebruikt. (2020)
  • Voordeur gerenoveerd; geschilderd, extra glas geplaatst, tochtvrij gemaakt en voorzien van driepuntsslot (2020).
  • Schilderwerk voorkant huis (kozijnen, boeideel, pakhuis van benedenburen)(2020).
  • Nieuwe zinken dakgoten geplaatst (2021).
  • Hele trappenhuis (0, 1e en 2e verdieping) gerenoveerd in 2021; treden gerenoveerd waar nodig en opnieuw bekleed, alle muren en plafonds gestuct, alles geschilderd. Nieuw vloertje op de begane grond.
  • Alle binnendeuren en kozijnen geschilderd (2021).
  • Apparatuur keuken deels vervangen (inductie kookplaat en luxe oven van Whirlpool, zwarte kraan geplaatst) (2021).
Het vernieuwde trappenhuis en de gerenoveerde voordeur.
Nieuwe houten kozijnen, een extra keukenblok incl. klimaatkast en steenstrips op de muur.
Houten vlonders op het dakterras, incl. trap zodat de overgang vanuit de woning geleidelijk is, de nieuwe dakkapel achter en buitenkeuken!
Door de komst van de dakkapel aan de achterkant van de woning, hebben we een ruim washok grenzend aan de slaapkamer.

Plattegrond:

De buurt
De woning staat in Haarlem Noord en het betreft een appartement op de 1e en 2e verdieping. Onder de woning zit de opslag van een winkel, dus daar heb je nooit last van. De locatie is op 5 minuten lopen vanaf Haarlem Centraal, dus je zit binnen 15-20 min in Amsterdam Centrum. Op 10 minuten hardloopafstand sta je in de duinen en op 10 minuten afstand met de auto, op het strand van Bloemendaal. De grote markt in het Historische centrum van Haarlem is op 20 minuten loopafstand. Verder vind je om de hoek een winkelstraat met een geweldige kaasboer, bakker, Etos, Bruna, Kruidvat, kledingwinkels en drie goede snackbars. In de straat zit een fantastische Turkse supermarkt en op 5 minuten fietsafstand een grote Albert Heijn met autoparkeergarage, een Vomar, Aldi en Action. Op 200 meter van het huis vind je en groot grasveld en als je richting het station loopt (5 minuten), geniet je van het prachtige park De Bolwerken, waar we ’s zomers regelmatig een elektrisch bootje huren om door Haarlem te varen.

Het is een levendige buurt met veel verschillende mensen. Huurhuizen, koophuizen, mensen met kinderen, singles, jong en oud; alles woont hier naast elkaar. Waar je aan de voorkant van het huis nog echt een grote stad gevoel hebt, zul je verbaasd staan over de woning die zich achter de gevel bevindt. En wanneer je lekker in de zon op de daktuin zit, merk je niets meer van de grote stad.

Je hoort het al: wij zijn behoorlijk fan van deze plek. Gelukkig staat ons nieuwe huis nog steeds in deze fantastische buurt en gaan we ons nieuwe stekje net zo vet opknappen als dit huis.

Heb je interesse in onze woning? Stuur Claire een mailtje of bel meteen voor een bezichtiging.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Ons huis staat te koop!

  • Wat prachtig ingericht zeg, en wat heeft iemand hier ook mega mooie foto’s van weten te maken! Heel gaaf!

    En even een vreemde vraag, maar ik vind dat schilderij bij de eettafel (met die mensjes langs het strand) echt enorm leuk. Wie heeft dit geschilderd of waar heb je deze vandaag getoverd?

    Ben benieuwd hoe het nieuwe huis er uit gaan zien als dit al zo mooi was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *